Haberler

Beden Eğitimi Öğretmenlerinden Düdüklü Eylem

Uşak Beden Eğitimi Öğretmenleri Dayanışma Derneği (UBEDER) üyeleri, teknik ve meslek liselerinde beden eğitimi dersinin kaldırılmasını protesto etti.

Uşak Beden Eğitimi Öğretmenleri Dayanışma Derneği (UBEDER) üyeleri, teknik ve meslek liselerinde beden eğitimi dersinin kaldırılmasını protesto etti. Eyleme CHP Uşak Belediye Başkan Adayı Bülent Yazgan, CHP İl Başkanı Bülent Horasan ve çok sayıda CHP'li de destek verdi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan yaklaşık 100 beden eğitimi öğretmeni düdük çalarak beden eğitimi derslerinin kaldırılmasına tepki gösterdi. Grup adına basın açıklaması yapan UBEDER Başkanı Teoman Dümen, "Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu, 2013-2014 eğitim öğretim yarıyıl tatilinde Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'nün 28 Ocak 2014 tarihli kararıyla teknik ve meslek liselerinde beden eğitimi derslerini kaldırdı. Meslek liseleri bir fabrika, bir işyeri ve üretim yerleridir. Haftanın her günü çalışan ve üreten öğrenciler haftada 2 saat beden eğitimi dersiyle spor yaparak stres atıyordu. Beden eğitimi dersi tekrar konulmalıdır. Konunun takipçisi olacağız" dedi.

Eylemlarini düdük çalarak sürdüren beden eğitimi öğretmenleri, daha sonra olaysız dağıldı. - Uşak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

BÜLENT HORASAN Bülent Yazgan Uşak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title