Haberler

Bedelli Askerlik Kimleri Kapsıyor ?

Güncelleme:

Sık sık olduğu gibi 'bedelli askerlik' yine gündemin ön sıralarına yerleşti. Yaklaşık 1 milyon gencin gözü hükümetten gelecek haberde. Yaklaşık 1 milyon gencin yanı sıra birçok bankada bedelli askerlik için hükümet kanadından gelecek habere kilitlenmiş durumda. Konuyla ilgili son açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Bedelli askerlik konusunda açıklama yapan Erdoğan "Şu anda da bunun artıları, eksileri var. Böyle bir dönemin içerisindeyiz. Nedense birileri zaman zaman çıkıp bu işi kaşıyorlar. Bunlar doğru yaklaşım tarzı değil. Burada TSK'nin kanaatini bir kenara koymak da mümkün değil. Bu kanaat, TSK'nın da ihtiyacını göz ardı ederek değil, onu değerlendirmeye alarak böyle bir karar verilir. Ondan sonra da hükümet kararını uygulamaya koyar." dedi.

Peki olası bir bedelli askerlik uygulaması neleri kapsıyor?

Düzenleme; kulislerde konuşulduğu gibi 20 bin lira üzerinden çıkarılırsa, bir gencin bu rakamın tamamı için kredi çekebilmesi için ayda en az net 1.600 lira kazanması gerekiyor. Bedelli askerlikte yaş limitinin 25′e kadar indirileceği konuşuluyor. Konuyla ilgili yapılan anketlerde; bedelli askerlik bekleyen vatandaşların yüzde 64′ü, bu hizmetin 25 yaşından itibaren başlatılması gerektiğini düşünüyor. Bedelli Askerlik Derneği'nin hesabına göre yaş 30 olursa 400 bin, 29 olursa 450 bin, 28 olursa 534 bin, 27 olursa 600 bin, 26 olursa 750 bin, 25 olursa ise 1 milyon kişi uygulamadan yararlanabilecek. Söz konusu bedelli askerlik uygulamasını gençler kadar bankalar da dört gözle bekliyor. Öyle ki kabaca bir hesapla 1 milyon insanın bedelli askerlik yapmak istemesi, 20 milyarlık bir meblağın konuşulması anlamına geliyor. Şimdi tüm gözler hükümet kanadından yapılacak açıklamada.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title