Haberler

BDP'li Kaplan: Sınırı Koyanların Kürt Olması Çok Acı Verici

Bdp Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Kuzey Irak ile Suriye'de Kürtlerin yaşadığı bölge arasında hendek kazılmasına tepki gösterip, "Kürt halkının arasına bu sınırları koyanların dışında, Kürt olanların bu sınırları koyması çok acı vericidir. Bunu asla kabul etmeyiz, kabul edilir bir davranış değildir" dedi.

BDP Şırnak Milletvekili Hasap Kaplan, HDP Şırnak milletvekilleri Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız ile birlikte 30 Mart'ta seçilen Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret'i ziyaret etti. Milletvekili Kaplan, Kuzey Irak ile Suriye'deki Kürtlerin yaşadığı bölge arasında hendek kazılmasına tepki gösterdi. Birinci Dünya Savaşı'nda emperyalistlerin sınırları koyduğunu, İkinci Dünya Savaşı'nda da mayınladıklarını belirterek, şimdi de Ortadoğu'da yeni haritaların çizildiğini söyledi. Kaplan, sözlerine şöyle devam etti:

"Kürt halkının arasına bu sınırları koyanların dışında, Kürt olanların bu sınırları koyması çok acı vericidir. Bunu asla kabul etmeyiz, kabul edilir bir davranış değildir. Rojava, Rojhılat sınırlarının kaldırılmasını Ortadoğu'da Kürt, Türk halkı arasında bin yıllık stratejiliği, bin yıllık daha hedefleyen bir yaklaşım içindeyiz. Hükümet ve Kürt yönetimi Irak'ta yanlış yapıyor. Geçmişte de dini radikal örgütlere destek vererek yanlış yaptılar. Bugün de aynısını yapıyorlar, El Kaide, El Nusra'ya destek vererek Kürt halkına yapılan saldırılara zemin hazırlayanların Kürt halkının dostluğundan bahsetmeye hakkı yoktur. Hükümeti de bu konuda uyarıyoruz, çok ciddi bir yanlış içerisindeler. Bu yanlışta Ortadoğu'da Kürt halkının arasına bir yandan Nusaybin'den duvarlar bir yandan Suriye-Irak arasında kanallar açarak sınırlar koymak artık mümkün değildir. Kimse bu kanalları, sınırları açmaya uğraşmasın. Bunu açmak isteyenler içinde kalır. Açık söylüyorum ve giderler, kaybederler. Yönetimlerini kaybederlerse Kürt halkının karşısında hiç bir güç duramaz."

Kaplan, hükümetin Kuzey Irak'taki Kürt yönetimi ile yaptığı petrol anlaşmasına tepki gösterip, "Birazda petrol, gaz anlaşmaları çerçevesinde ortaklıklarından kaynaklanma yanlış bir duruş var, bu yanlış duruş. Sayın Barzani'nin Kürt halkının yanında durması gerektiğini düşünüyorum. Yani hükümetler gelir geçer, 2015'te parlamento seçimleri var Sayın Erdoğan kalır mı kalmaz mı bilmiyoruz. Ama Kürt halkı devamlı kalacaktır. Kürt halkıyla barışçıl, dostani ilişkilerin geliştirilmesi lazım" dedi. - Şırnak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Suriye Şırnak Irak Bdp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title