Haberler

BDP, Kutlu Doğum Etkinliğini Açık Alanda Kutladı

Güncelleme:

Van'da BDP, Kutlu Doğum Haftası'nı ilk kez açık alanda, toplu olarak kutladı.

Van'da BDP Kutlu Doğum Haftası'nı bir ilki gerçekleştirerek açık alanda toplu olarak kutladı.

VATANDAŞLAR TEKBİR GETİRDİ

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği kutlamada birlik ve beraberlik mesajları verildi. Parti bayraklarının bulunmadığı kutlamada zaman zaman tekbir getirildi. Van Kalesi arkasındaki Kültür Park'ta yapılan kutlamalara, aralarıda BDP Van İl Başkanı Musa İtah BDP'li belediye başkanları, BDP'li yöneticiler, STK temsilcilerinin de bulunduğu yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Kuran okunmasıyla başlayan programda, BDP İl Başkanı Musa İtah Kürtçe yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajları verdi. Program Kürtçe mevlit eşliğinde ilahilerle sürdü. Parti bayraklarının bulunmadığı kutlamada, ellerinde üzerinde Arapça "Lailahe illallah Muhammed'in Resullalah" yazan bayraklar taşıyan bir grup sık sık tekbir getirdi. 2 saat süren kutlamalar toplu halde dua okunmasıyla son buldu.

MURADİYE'DE SEMAH GÖSTERİSİ

Van'ın Muradiye İlçesi'nde de Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında yapılan semah gösterisi büyük ilgi gördü. İmam Hatip Lisesi yemekhanesindeki etkinlikler ilk olarak Kuran'ı Kerim okunmasıyla başladı. İlçe Müftüsü Selim Duman'ın açılış konuşmasının ardından Din İşleri Yüksek Kurul Uzmanı Doç. Dr. Abdurrahman Candan, amel ile samimiyet arasındaki bağı anlattı. Müslümanın her hareketinde samimi ve doğru olması gerektiğini belirten Candan'a konuşmasının ardından İlçe Müftüsü Selim Duman tarafından plaket verildi. Etkinlikler kapsamında en çok ilgi Muradiye İmam Hatip Lisesi semazenlerinin semah gösterisi oldu. Sahne küçük olduğu için üç semazenin yaptığı gösteri büyük bir ilgiyle izlendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Van Kalesi Musa İtah Muradiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (102)

crostinixbelmando_38@hotmail.com:

Ne kadar kurt varsa vereceksiniz ateşe aslında elazığdan sonrasını yakın gitsin ...

15
52
yanıtYanıtla
realistrealist@hotmail.com:

ateş olsan cürmün kadar yer yakarsın diye bir deyim duymuşsan bilki senin gibi bit beyinler için söylenmiştir Allah senin gibilere hiç bir zaman fırsat vermesin vermezde bit kadar olan beynini yorma ...

yanıt0
yanıt0
ozano_ozmen02@hotmail.com:

demek ki yakmak çözüm değilmiş, çünkü yıllarca zaten hor görülmüşler, senin zihniyete sahip beyaz adamlardan zulüm görmüşler, o yüzden şimdi başkaldırma zamanıdır. lakabında sözlerin kadar çirkinmiş, yiyorsa sen kendin git yak,

yanıt0
yanıt0
Y.Kaskimsin_limonata@hotmail.com:

eger kelimeyi tevhid tasiyorsan bolucuk irkcilik yapmicaksin en azindan bu imkanlari size sagliyan devletinize hurmeten bir Turk bayragi asin be !!! dini herseye alet eder oldunuz La ilahe ilallah kelimeyi tevhid uzerinden Kuran uzerinden Kurtculuk yapiyorsunuz ! milleti boluyorsunuz yaziklar olsun be!

22
24
yanıtYanıtla
KÜRŞADpleasedischarge@hotmail.com:

GERÇEK KÜRD RESULULLAH S.A.V. ANILDIĞINDA GÖZ YAŞLARINI TUTAMAYANDIR VE ONUN YOLUNDA GİDENDİR...

34
9
yanıtYanıtla
Tahsinsss-eherli2011@hotmail.fr:

AKP den ögrendiler insanlarin dini duygularini sömürerek nasil oy alindigini PKK dene kaziller dinle alakasi yoktur

10
18
yanıtYanıtla
036..SERHAT LImetinsirin1965@hotmail.co:

AFERİN İŞTE ŞİMDİ SİZE BİR TÜRKİYE SİYASİ PARTİSİ DİYEBİLİRİM...

13
14
yanıtYanıtla
ALI EFEsss-eherli2011@hotmail.fr:

inandinmi Apo talimat verdi dine yönelin yoksa AKP mali götürüyor diye.

yanıt0
yanıt0
anti dalaveresel.baba@hotmail.com:

MüslümaN adamlar bölücü olmaz,ırkçı olmaz,kin gütmez..pkk ve bdp bunun tam tersi.Demek oluyorki dini bir siyasi amaç için kullanmaya başlamışlar

16
10
yanıtYanıtla
HPG.63man_tgx63@hotmail.de:

Şimdi siz yapınca islam olur...BDP yapınca amaç olur öylemi ...kitapsizlar..sizi bi vekillerrine..bak Altan tan gibi dindar adam varmı ???

yanıt0
yanıt0
Tüm 102 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title