Haberler

BDP'den Miting Gibi Kongre

Güncelleme:

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde yapılan BDP Kongresi Diyarbakır'daki mitingleri aratmadı.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde yapılan BDP Kongresi Diyarbakır'daki mitingleri aratmadı. 700 kişilik salon hıncahınç dolunca, şarkı söylemek için sahneye çıkan sanatçı yaşanan izdiham nedeniyle ezilme tehlikesi geçirdi.

BDP İlçe Kongresi, Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi'nde yapıldı. Mardin BDP Milletvekili Erol Dora, Yeşiller Partisi eski eşbaşkanı Bilge Contepe, Söke'nin Savuca Belde Başkanı BDP'li Ahmet Ölçer, BDP Muğla İl Başkanı Ahmet Beler ile ilçe başkanı Mehmet Polat'ın da katıldığı kongrede 700 kişilik salon tamamen doldu. Partililerin bir bölümü salona giremeyerek dışarda beklemek zorunda kaldı. Kongre süresince çevik kuvvet ekibi ve sivil polisler, geniş güvenlik önlemi aldı. Kongreye izlemeye gelenlerin sık sık 'Dişe Diş Kana Kan Seninleyiz Öcalan' ve 'Hepimiz Apo'nun Fedaisiyiz' sloganları attı. kongrede sahne alan Vanlı sanatçı Heme Heci'nin söylediği Kürtçe şarkılarla yöresel kıyafetli kadınlar halay çekti, oynadı. Heme Heci'ye salondakilerin büyük ilgi gösterip, birlikte fotoğraf çektirmek istemesi sırasında izdiham yaşandı, sanatçı ezilme tehlikesi geçirdi.

BODRUM'DA KÜRTÇE KONUŞTUM DİYE GÖZ ALTINA ALINDIM

Divan Başkanlığı'nı BDP Aydın İl Başkan Yardımcısı Raif Kanat'ın yaptığı kongrede söz alan Yeşiller Partisi eski eşbaşkanı Bilge Contepe, konuşmasının yarısını Kürtçe yaptı. Contepe, 5 yıl önce partinin belde teşkilatının açılışında Kürtçe teşekkür konuşması yaptığı için gözaltına alınıp sorgulandığını hatırlatarak, 'Oysaki dünya markası Bodrum'da nasıl İngilizce, Türkçe, Almanca konuşuluyorsa Kürtçe de konuşulabilir demek istemiştim. İşte bugün görüyorsunuz burada Kürtçe konuşuyoruz, şarkılar söylüyoruz, bir sorun olmuyor. Şimdi barış görüşmeleri başladı, Habur'dan sonra ikinci kez başlayan bu görüşmelerin asla kesilmemesi için her türlü asimilasyon ve tahriklere kapılmamak, bu fırsatı kaçırmamak gerekö dedi.

ÖLEN ASKERLE ÖLEN GERİLLA ARASINDA FARK GÖRMEDİK

BDP'ye üye olan otuz kişi adına Mehmet Kaya'ya rozet takan Mardin Milletvekili Erol Dora da, 'Türkiye'de demokrasi ve Kürt sorunu vardır. Bu sorun silahla ve asimile hareketlerle çözülemez. Biz BDP olarak ölen bir askerle ölen bir gerilla arasında fark görmedik. Çünkü anaların gözyaşları arasında fark yokturö dedi.

Dora, bir zamanlar Irak'ın kuzeyinde var olan kırmızı çizgilerin ortadan kalktığını Ankara hükümetinin Irak Federal Kürt Bölgesi ile girdiği iyi ikili ilişkilerden mutluluk duyduğunu belirterek, 'Kürt fobisi üzerine yapılacak dış politikalardan bu ülkeye yarar gelmez. Türkiye Kürtlere dostluk elini uzatırsa Ortadoğu'da aktör ülke rolünü her zaman üstlenme fırsatı yakalarö dedi.

Yapılan oylamada kullanılan 61 oyun tamamı tek liste halinde seçime giren ilçe başkanı Mehmet Polat ve ekibine verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Erol Dora Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title