Haberler

Bazı Kürt Gruplar ile Işid Arasındaki Çatışmalar

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Kobani'deki o büyük insanlık eylemini, hareketini paylaşmamız gerekiyor. Bütün Türkiye halklarını paylaşmaya davet ediyoruz" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, beraberinde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Emine Ayna ve Kamuran Yüksek, HDP milletvekilleri Selma Irmak, Ertuğrul Kürkçü ve Sabahat Tuncel ile Sümerpark'ta yaptığı basın açıklamasında, Kurban Bayramı'nı Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde geçireceklerini bildirdi.

Yüksekdağ, bölge halklarının bir bayramı daha coşku ve kucaklaşmayla değil, yas ve savaşla karşıladığını, halkının bayram coşkusunu özgürce yaşamasını istediklerini söyledi.

Sınırların ötesinde uygulanan zulüm ve vahşete birilerinin "dur" demesi ve buna karşı direnmesi gerektiğini kaydeden Yüksekdağ, Kobani'dekilerin direnme sorumluluğunu bütün insanlık adına üstlendiklerini belirtti.

Bu bayramı kutlayan bütün İslam aleminin görevini Kobani'de direnenlerin yerine getirdiğini anlatan Yüksekdağ, şöyle dedi:

"Onların payına bu bayramda direniş düştüyse bizim de payımıza bu direnişin parçası olmak düşer. Bayram bizim kültürümüzde paylaşmak ve dayanışmaktır. Bugün tam da Kobani'deki direnişi paylaşmamız lazım. Kobani'deki o büyük insanlık eylemini, hareketini paylaşmamız gerekiyor. Bütün Türkiye halklarını paylaşmaya davet ediyoruz."

Herkesi bayramın ruhunu ve özünü daha iyi anlamaya ve harekete geçmeye çağırdıklarını ifade eden Yüksekdağ, direniş etrafında bütün Türkiye halklarının daha büyük bir insani kenetlenme gerçekleştirmesi gerektiğini dile getirdi.

"Bayramı Suruç'ta geçireceğiz. IŞİD çetelerine ve onların geçişine göz yuman ve IŞİD'e destekten vazgeçmeyen Türkiye hükümetine büyük insanlık alemi adına bir cevap vereceğiz. Bu direniş ve dayanışmanın cevabıdır. Bütün Türkiye halklarını Kobani halkının yanında olmaya davet ediyoruz" diyen Yüksekdağ, bayramlarının direniş ve özgürlüğün bayramı olacağını kaydetti.

HDP Milletvekili Tuncel ise barış ve özgürlükten yana olan herkesi Suruç'a davet ettiklerini, Ortadoğu barışının yolunun Kobani'den geçtiğini savundu.

"Türkiye barışının yolu da artık Kobani'den geçer. Kobani'de barış olmadan gerçek bir barışın olması mümkün değil" diyen Tuncel, halkların kardeşliğinden yana olan herkesin yüzünü Kobani'ye dönmesi gerektiğini kaydetti.

Tuncel, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bugün hükümetin yapması gereken şey Kobani'de çatışmaya karşı tavrını almaya çalışmasıdır. Ortadoğu halklarının geleceği Kürdistan'daki barışa bağlıdır. Bu beladan kurtulmak sadece bizim için değil, bütün insanlık için olmazsa olmaz bir koşuldur. Dünya kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyoruz. Kobani'de direnenlerin yanında olmaya devam edeceğiz."

Kürtçü de bayramı Kobani'de geçirmek, kuşatma altındaki halkla bir araya gelmek için Suruç'a gideceklerini bildirerek, "Önce Suruç'a mümkün olması durumunda Kobani'ye gideceğiz. Tezkerenin, Kobani halkının sürdürdüğü kahraman direnişle herhangi bir maddi ilişki yoktur" diye konuştu. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Güncel

türkiye kobani ışid Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Anneye fitre verilir mi? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title