Haberler

Bayramiç Karamendere Nehri'nde Ürküten Kirlilik

Bayramiç'e 3 kilometre mesafedeki taşeron olarak süt ürünleri üreten bör mandırandan dökülen atık suların Karamenderes Nehri'ne döküldüğü iddiası köylülerin tepkisine neden oldu.

Bayramiç'e 3 kilometre mesafedeki taşeron olarak süt ürünleri üreten bör mandırandan dökülen atık suların Karamenderes Nehri'ne döküldüğü iddiası köylülerin tepkisine neden oldu. Kazdağları'ndan doğup, Çanüakkale Boğazı'na dökülen Karamenderes Nehri'ni kirleten atıksuyun kötü koku ve kirlliğine neden olduğunu, ve canlı yaşamını yok ettiğini ileri süren köylüler, önceki gün (Perşembe) Bayramiç Kaymakamlığı'na şikayetçi oldu. Bayramiç Kaymakamı Kemal Kızılkaya'nın talimatı üzerine İlçe Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezi yetkilileri nehirde inceleme yapıp, su numuneleri aldı. Nehir yapılan incelemede, kurbağa ve balık ölümlerinin yaşandığı tespit edildi. İncelemenin ardından atık sularını döktüğü belirlenen bir mandıra hakkında tutanak tutulup, kirlilik fotoğraflarla tespit edildi. Bölgedeki diğer mandıralarda, atık sularını nehre boşaltmamaları konusunda uyarıldı. Konuyla ilgili Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne de bilgi verilip, ceza kesilmek üzere hazırlanan tutanak ve deliler gönderildi. Alınan su numunelerinin ise incelenmesinin sürdüğü bildirildi.

Saçaklı Köyü'nde çobanlık yapan Metin Taşdelen, nehirdeki kirlliğin 15 gündür devam ettiğini belirtip, "Suyun rengi gittikçe açılmaya başladı. Son günlerdeki sağnak yağmur bile nehirdeki kirlliği önleyemedi. Nehirdeki suyu hayvanlarımıza içirip, tarlalarımızı suluyorduk. Ancak, kirlilik nedeniyle artık bırakın su içirmeyi, hayvanlarımızı buraya bile yaklaştırmıyoruz, Yetkililerden bir an evvel bu konuya çözüm bulmalarını bekliyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kızılkaya Bayramiç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title