Haberler

Bayburt'un Düşman İşgalinden Kurtuluşu Kutlanacak

Güncelleme:

Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü, törenler ve çeşitli kültürel etkinliklerle kutlanacak.

Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü, törenler ve çeşitli kültürel etkinliklerle kutlanacak.

Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, yaptığı yazılı açıklamada, Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluş günü olan 21 Şubat'ın, belediye tarafından düzenlenecek çeşitli etkinliklerle kutlanacağını belirtti.

Kurtuluş günü kutlamalarının 19 Şubat Çarşamba günü Taşhan Bedesteni'nde saat 10.30'da ziyarete açılacak "Geçmişten Günümüze Bayburt" konulu fotoğraf sergisi ile başlayacağını ifade edilen Polat, şunları kaydetti:

"Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun genç kuşaklara aktarılması amacıyla geçen yıllara göre daha farklı etkinlikler düzenleyeceğiz. Bu kapsamda 19 Şubat Çarşamba günü başlatacağımız kutlama etkinlikleri, 21 Şubat Cuma gününe kadar devam edecek. Bu sene ilk defa gerçekleştireceğimiz Şehitlere Saygı Yürüyüşü ile Kop Dağı Şehitler Anıtı'na yürüyüş yapacağız. İlimizde 96 yıl önce yaşanan olayları, gelecek nesillere aktarabilmek adına yine bu sene Son Şahitlerin Dilinden adlı bir röportaj yarışması başlattık. 15 Şubat'a kadar devam edecek bu röportaj yarışmasında, her yarışmacı gerçekleştirdiği röportajın dokümanlarını, ses ve görüntü kayıtlarını belediyemize teslim edecek. Yarışmada dereceye girenlere 20 Şubat'ta gerçekleştireceğimiz etkinlikler kapsamında ödülleri verilecek."

Polat, etkinlikler çerçevesinde şehitler için il merkezindeki bazı camilerde mevlit okutacaklarını belirterek, 20 Şubat'ta şiir, kompozisyon, resim ve röportaj yarışması ödül töreni, konferans ve cirit müsabakası, 21 Şubat'ta Atatürk Anıtı önünde tören, Kapalı Spor Salonunda halk oyunları gösterisi ve Bedirhan Gökçe konseri gerçekleştirileceğini bildirdi. - Bayburt

Kaynak: AA / Yerel

Abdullah Hacı Ali Polat Bayburt Yerel Haberler

title