Haberler

Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşu

Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü tören ve çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü tören ve çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene Vali Mükerrem Ünlüer, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Mehmet Nail Yiğit, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Cumhuriyet Başsavcısı Erkan Kalkan, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, siyasi parti temsilcileri ile kamu kurum müdürleri katıldı.

Vali Ünlüer ve protokol üyeleri buradaki törenin ardından 1918 yılında Rus işgali sırasında şehit olan eski Bayburt Belediye Başkanı Hafız Süleyman Efendi'yi Ulu Cami yanında bulanan mezarı başında dua ederek andı.

Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, burada yaptığı konuşmada, 1918'de Rus işgali sırasında şehit olan eski Belediye Başkanı Hafız Süleyman Efendi'nin adının gelecek nesillere aktarılması için, katledildiği yerin yakınındaki köprüye Hafız Süleyman Köprüsü adını vereceklerini dile getirdi.

Halk arasında çarşı köprüsü ya da saat kule köprüsü olarak adlandırılan köprüye meclis kararıyla bu ismi vereceklerini ifade eden Polat, "Belediye meclisimizin kararıyla köprüye Hafız Süleyman Köprüsü ismini vereceğiz. İstiyoruz ki bu isimler yaşasın. Yeni nesil bu isimlerin nasıl mücadele vererek bu toprakları bize vatan olarak bıraktığını bilsinler. Bunu yaşatmak adına da her 21 Şubat programımızda mezarını ziyaret edip kendisine dua ediyoruz" dedi.

Kurtuluş günü kutlamaları saat 19.00'da Merkez Kapalı Spor Salonu'nda Bedirhan Gökçe konseri ve halk oyunları gösterileri ile sona erecek.

Kaynak: AA / Güncel

Bayburt Üniversitesi Selçuk Coşkun Abdullah Hacı Ali Polat Politika Güncel Haberler

title