Haberler

Bavyera Parlamentosu Vekili Taşdelen 'Almanya'daki Türk Emekliler Almanlara Oranla Yüzde 40 Daha...

Birinci neslin Almanya ekonomisine katkısının gözardı edilmemesi gerektiğini söyleyen Taşdelen, 'Hans Böckler Vakfı'nın araştırmasına göre, zamanında düşük ücretle çalışan Türkler, emekli olduktan sonra daha az maaş alıyorlar.

Birinci neslin Almanya ekonomisine katkısının gözardı edilmemesi gerektiğini söyleyen Taşdelen, 'Hans Böckler Vakfı'nın araştırmasına göre, zamanında düşük ücretle çalışan Türkler, emekli olduktan sonra daha az maaş alıyorlar. Bu nedenle de yoksulluk sınırında olan Alman emeklilerin oranı yüzde 12,5 iken, bu rakam Türk emeklilerde yüzde 40'lara kadar çıkıyor' diye konuştu. Türk emeklilerin yoksulluk ve sınırdışı edilme tehlikesiyle karşı karşıya kaldıklarına dikkat çeken SPD'li Milletvekili Arif Taşdelen, acilen yasalarda değişiklik yapılması gerektiğini ifade etti.

'MEMLEKETLERİNDE 6 AYDAN FAZLA KALABİLMELİLER'

Göçmen kökenli vatandaşların yılın büyük kısmını ana vatanlarında geçirmesine izin verilmemesini eleştiren Taşdelen şunları söyledi 'Yıllarca Almanya'da yaşayan ve çalışan emeklilere hayatlarının son kısmında ülkelerinde insanca yaşama hakkı verilmesini ve bundan dolayı oturum haklarını kaybetme korkusu yaşamamalarını istiyoruz. Altı aydan fazla Almanya dışında kalan emekliler, oturma izinleriyle ilgili olarak büyük sorunlar yaşıyorlar. Bu insanlar bazı istisna izinlerle 6 aydan fazla Türkiye'de kalabiliyor, fakat bu da daha fazla parasal güç gerektiriyor.'

Hazırlamakta olduğu uyum yasası tasarısı ile ilgili olarak da konuşan Taşdelen, 'Çifte vatandaşlık, yerel seçimlerde oy hakkı ve Türk emeklilerin 6 aydan daha fazla Türkiye'de kalabilmeleri gibi konuların yanı sıra, Bavyera'da tabutsuz defin izni konusunu da yasa tasarımızda ele aldık. Yıl sonuna kadar yasanın parlamentoda görüşülmesini ve onaylanmasını hedefliyoruz' dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Arif Taşdelen Türkiye Bavyera Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title