Haberler

Başkent'e Alternatif İçme Suyu Hattı Döşeniyor

Güncelleme:

ANKARA (İHA) – Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Başkent'in içme suyu ihtiyacını karşılayan ana iletim hatlarını yenileme ve alternatif hattın döşenmesine devam ediliyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent'in dört bir tarafındaki içme suyu ana iletim hatları ile alternatif hatların yapımını gerçekleştirmeyi sürdürdüklerini kaydederek, çalışmalar kapsamında toplam 68 bin 781 metre alternatif içme suyu boru hattı döşendiğini söyledi.

İçme suyu borularının yıllar geçtikçe yetersiz kalması ve bazı bölgelerde arıza vermesi üzerine aşama aşama hatların bazı yerlerde yenilendiği bazı yerlerde ise alternatif hatların döşendiğini kaydeden Başkan Gökçek, "Her geçen gün büyüyen ve nüfusu artan Başkentimizin alt yapısını da zamana ve ihtiyaca göre yeniden yapılandırıyoruz. Artan su talebine cevap vermek üzere ana pompa istasyonları ile su depoları arasında bulunan eski hatları yenileyerek, şehre sağlıklı ve sürekli su temin ediyoruz" dedi.

MAMAK, KEÇİÖREN VE ALTINDAĞ'A ALTERNATİF HAT

ASKİ ekiplerinin son olarak, İstanbul Yolu (Yenimahalle İlçesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı) ile Varlık Mahallesi'nin içinden geçen Tanzimat Caddesi'nin kesiştiği noktada boru döşeme çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Başkan Gökçek, Mamak ve Keçiören'in bir kısmını, Altındağ'ın ise tamamını besleyen içme suyu hattına paralel olarak alternatif bir hattın daha yapımının gerçekleştirildiğini söyledi.

Başkan Gökçek, yaklaşık 1,5 milyon kişinin içme suyu ihtiyacının karşılandığı mevcut ana iletim boru hattına paralel olarak yapılan yeni hattın yapımının çok önemli olduğunu kaydederek, "Başkent'in alt yapısına 100 yıl dayanma kapasitesine sahip çapı 500 ile 2 bin 200 milimetre arasında değişen yeni çelik ve düktil borular döşüyoruz" dedi.

"TOPLAMDA 69 BİN METRE ALTERNATİF HAT DÖŞENDİ"

Ankara'nın içme suyu ihtiyacının karşılandığı ana iletim hattının çıkış noktası olan İvedik İçme Suyu Artıma Tesisleri'nden 3 farklı hat ile Başkent'e su verildiğini belirten Başkan Gökçek, "Alt yapı yenileme çalışmalarına başlamadan önce arıtma tesisinden şehre su, 2 bin 200 milimetre çapındaki beton borular ile veriliyordu. Her biri en az 30 yıldır kullanımda olan beton borular, ekonomik ömrünü tamamladığı için bu borularda meydana gelecek herhangi bir arıza durumunda Başkentlilerin susuz kalma ihtimali bulunuyordu.

ASKİ olarak hem bu riski ortadan kaldırmak hem de ekonomik ömrü daha uzun olan çelik ve duktil borularla alt yapıyı güçlendirmek için bu boruları döşemeye başladık. 2009 yılında başladığımız ve aşamalı olarak gerçekleştirdiğimiz yenileme ve alternatif hat inşa çalışmaları çerçevesinde 26 bin 484 metre çelik, 42 bin 297 metre duktil olmak üzere toplamda 68 bin 781 metre içme suyu hattı döşedik" diye konuştu.

"ARIZA DURUMUNDA DEVREYE GİRECEK"

ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Ankara genelinde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında alt yapının uzun yıllar sorunsuz hizmet verecek bir duruma getirildiğinin altını çizen Başkan Gökçek, şunları söyledi:

"Döşenen alternatif içme suyu hatları sayesinde su kesintileri yapılmayacak. Ankara'yı besleyen ana hatlarda yaşanabilecek boru patlaması veya diğer bir arıza halinde alternatif (yedek) olarak bekletilen hat devreye alınacak. Alternatif hattın devreye alınması ile birlikte arızalanan bölge rahatlıkla onarılırken, vatandaşlarımız da bu durumdan etkilenmeyerek su almaya devam edecek."

"YERLEŞİM ALANLARINDAKİ ÇALIŞMALAR ZORLUKLAR

İÇİNDE YAPILIYOR"

İçme suyu ana iletim hattı döşeme çalışmalarının fiziksel koşullar nedeniyle bazı zorlukları da beraberinde getirdiğini kaydeden Başkan Gökçek, "Boruların geçtiği iletim hatları bazen yerleşimin yoğun olduğu ara sokaklar, bazen de cadde ve ana yollarda bulunuyor. Günlük yaşamın devam ettiği ve birçok insanın evine ve işine gittiği bu yollarda kazılar yapılarak devasa borular döşeniyor. Bu çalışmaların yapıldığı yerlerde gerekli önlemleri almamıza karşın, yaşanan ufak tefek sıkıntılar oluyor. Hat döşeme çalışmalarımızın gelecekte borularda meydana gelecek olası arızalarla su sorunu yaşanmaması için yapıldığı düşünülünce vatandaşlarımızın bizleri anlayışla karşılayacaklarını umuyoruz" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title