Haberler

Başkan Uğur, Ayvalık'a Prestij Projeler İçin Kolları Sıvadı

Güncelleme:

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ak Parti Ayvalık İlçe Başkanlığı'nın yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı.


Ayvalık'ta yoğun bir ilgiyle karşılanan Başkan Uğur, Ak Parti Ayvalık İlçe Başkanlığı'nın Cumhuriyet Caddesi No: 19 adresinde yer alan yeni hizmet binasının açılış töreni sonrasında; Ayvalık'a yönelik prestij projeler için teknik incelemelerde bulundu. Başkan Uğur, ayrıca Ayvalık'ın turizm potansiyelini arttıracak ve dünyanın sayılı plajlarından Sarımsaklı Plajı'nı cazibe merkezi haline getirecek projeleri konuşmak için otel işletmecileriyle bir araya geldi.


"12 Yılda Balıkesir Kazandı"

Ak Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, Ak Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp, il yönetim kurulu üyeleri, Ayvalık ilçe yönetimi ve Ayvalık'taki vatandaşlar tarafından karşılanan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ak Parti Ayvalık İlçe Başkanlığının yeni hizmet binasının hayırlı uğurlu olmasını diledi. 12 yıllık Ak Parti hükümetleri döneminde Balıkesir'in ve Ayvalık'ın çok şeyler kazandığını ifade eden Başkan Uğur, "Balıkesir'den gelirken; Edremit, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık'a bölünmüş yoldan geldim. 10 yıl öncesi yolların durumunu herkes biliyor. Uluslar arası uçuşlara açık Koca Seyit Havaalanı. Ayvalık'a yaptığımız yeni devlet hastanemiz bunlar Ak Parti iktidarında kazandırdığımız eserler. İnşallah atık suyu arıttıktan sonra denize deşarj edeceğiz. Denizimizi kirletmeyeceğiz" dedi.


"Ayvalık'ta su sıkıntısı olmayacak"


Ayvalık'ın su problemini çözüme ulaştırmak için Madra Dağı'ndaki suyun değerlendirilmesi için girişimleri başlattıklarını ifade eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Balıkesir, büyükşehir belediyesi oldu. Büyükşehirle birlikte bütünşehir olduk. Ayvalık'taki ve Ayvalık'a bağlı tüm kırsal mahallelerin yolları, içme suyu, kanalizasyonu Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda. Bu yıl kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz BASKİ'yle güzel çalışmalar yaptık. Madra Dağı'nın suyuyla ilgili olarak da sözleşmeyi imzaladık. Bundan sonra Ayvalık'ta su sıkıntısı olmayacak. Ayvalık'ta sular kesilmeyecek. Yine arıtmayla ilgili de çalışmalar yapıyoruz" dedi.

"3 Milyon Bütçe Ayırdık
30 Trilyon Kazanç Sağladık"


Seçim öncesinde Körfez Bölgesi'ndeki zeytinin ve zeytinyağının kalitesini arttırmak vaatte bulunduklarını hatırlatan Başkan Uğur, seçildikten sonra zeytin zararlarıyla mücadele kapsamında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin 3. 5 milyon TL bütçe ayırdığını, bu hizmetin dönüşünün hem üreticilere hem ülke ekonomisine katkı sağladığını vurguladı. Başkan Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü: "Seçimden önce söz verdik 'Zeytin zararlılarıyla mücadele edeceğiz' diye. Göreve geldikten sonra bu sözümüzü yerine getirdik. Bütçemizden 3. 5 Milyon lira zeytin zararlılarıyla mücadeleye ayırdık. Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız ilk icraat oldu. Marmara'da Ege'de 825 bin dekar alanı ilaçladık. Geçtiğimiz günlerde zeytinyağı üreticileri beni ziyaret etti. Bunun ekonomiye çiftçimize katkısı nedir? İhracat yapıyoruz, bizim cari açığımıza katkısı nedir diye sordum. Dediler ki; "Çanakkale'de zeytin sıkılıyor 2-3 asit. Balıkesir'de sıkılıyor 1 asit altı" 5-6 TL'ye satılacak zeytinyağı şu anda 9-10 TL'ye satılıyor. Biz zeytinyağının kilosunda 3 TL bir kazanç sağlamış olsak 10 bin ton zeytinyağında bu; 30 trilyon yapar. 3 trilyon koyduk zeytin çiftçisi 30 trilyon aldı. İşte ekonomiye katkı bu. Büyükşehir bunu yaptı. Şimdide Edremit Körfezi'nin iki yakasını birleştirmek istiyoruz. Altınoluk'la Ayvalık arasına deniz seferi koymayı planlıyoruz. Körfez Bölgesi'nin yazın nüfusu 1. 5 milyonu geçiyor. Altınoluk'taki Ayvalık'a, Ayvalık'taki de Altınoluk'a gitsin istiyoruz"


Başkan Uğur Ayvalık'ta
Teknik Gezi Yaptı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Cumhuriyet Caddesi No19 adresinde yer alan Ak Parti Ayvalık İlçe Başkanlığı'nın açılış töreni sonrasında teknik gezide bulundu. Ak Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp, ilçe yönetimi ve Büyükşehir Belediyesi teknik ekibiyle ilk olarak Lale Adası- Reel Balıkçılık mevkisinde incelemelerde bulunan Başkan Uğur, teknik ekibe Altınoluk- Ayvalık gemi seferleri için bölgenin değerlendirilmesi talimatını verdi. Ayvalık turizmini canlandıracak prestij projeler için teknik gezilerini sürdüren Başkan Uğur, Lale Adası'ndaki programın ardından beraberindeki heyetle birlikte Sarımsaklı'daki Nikita Deresine inceledi. Nikita Deresi'nin temizlenmesi ve çevresindeki alanın turizme kazandırılmasını yatırım programına dahil eden Başkan Uğur, Ayvalık programı kapsamında Sarımsaklı'nın en büyük plajları arasında yer alan Badavut Kumsalı'na geçti. Badavut Kumsalı'nın temizlenmesi, çevresine vatandaşların ihtiyaçlarına göre şekillendirilmesi talimatını veren Başkan Uğur,"Ayvalık, turizmde marka ama biz bunu iyi kullanamıyoruz. Bugün de Ayvalık'ın sorunlarını ve eksikliklerini yerinde görme fırsatımız oldu. Büyükşehir Belediyesi olarak bu sorunlara en kısa sürede çözüm üretip, prestij projelerle de Ayvalık'ın marka ilçesi olacak" dedi.

"Ayvalık Hastanesi Özel Hastane Gibi"

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ayvalık programındaki son durağı yeni Ayvalık Devlet Hastanesi oldu. Mimarisi ve bulunduğu konum itibariyle büyük beğeni kazanan Ayvalık Devlet Hastanesi'ni Başkan Uğur, müteahhit firma yetkililerinden hastanenin son durumu hakkında bilgi aldı. Ayvalık Devlet Hastanesi'nin modern ve ferah yapısını karşısında memnuniyetini dile getiren Başkan Uğur,"Özel hastane konforu ve rahatlığını aratmıyor" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Edip Uğur Balıkesir Ak Parti Ayvalık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500

Yorumlar (1)

hakkı:

eskiden de insanlar bir parti peşinden koşarlardı. o zamanları menfaat yoktu çıkar arayışı yoktu. süleyman demirel, turgut özal bülent ecevit mesala bunlar kitleleri peşinden koşturuyordu. kimse bir çıkar için koşmuyordu peşlerinden belli bi ideolojik görüş içinde oldukları içindi genelde. . şimdi bakıyorum akp çıkalı beri millet bir görüş için değilde nasıl çıkar sağlarım nerden yolumu bulurum biryerlere gireririm davasında dün balıkesir büyükşehir belediye başkanı edip uğur ayvalığa geldi karşıdan görüntüyü analiz ettim ne kadar çakal varsa üşüşmüş oraya sahte alkışlar gülüşmeler vs

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title