Haberler

Başkan Köksoy: Kentsel Dönüşümle İlin Çehresi Değişecek

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, ’’kentsel dönüşüm kapsamında ilde yapılacak yeni konutlarla şehrin çehresinin değişeceğini’’ söyledi.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, "kentsel dönüşüm kapsamında ilde yapılacak yeni konutlarla şehrin çehresinin değişeceğini" söyledi.

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında Ardahan'da ilk etapta 550 konut'un yapılacağını söyleyen Köksoy, bu proje ile şehrin güzel bir görünüme kavuşacağını belirtti.

Köksoy, "Kentsel Dönüşüm denince, birçok insanın aklına yaşanabilecek muhtemel bir depremde can ve mal kayıplarını azaltmaya yönelik çalışmalar geliyor. Evet, bunun yanında, Kentsel Dönüşüm, sadece eski yapıların, gecekonduların yıkılıp, yerine yenilerinin yapılmasından ibaret değildir. Kentsel Dönüşüm, insanımızın can ve mal güvenliğini sağlayacak bir faaliyet olmanın yanında; mahallelerimizde evlerin birçoğunun toprak ve ahşap eski yapı olmasından dolayı, yağmur, yağış ve sel felaketlerinde ciddi riski de ortadan kaldıracaktır. Kentsel dönüşüm; doğru dürüst yolu olmayan yerleri yola kavuşturmak; çocuklar için oyun oynayacakları alanlar oluşturarak, onlarında gelişimlerine sağlıklı ortamlarda büyümelerine vesile olacaktır. Bildiğiniz gibi Kentsel Dönüşümü siz hemşerilerimize mahalle mahalle, sokak sokak, gezerek bazen de Belediyemizde toplantılar yaparak anlattık. Yeni Mahalle ve Haliledendi Mahallesi olarak birlikte bir çok toplantı ve gündem oluşturduk. Yeni mahallemizin yapımına en kısa sürede başlayacağız Halilefendi Mahallemizin çalışmaları devam etmektedir" dedi.

Köksoy, Ardahan Belediyesinin büyük projelerinden biri olan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2014 yılı içerisinde Yenimahalle de başladığını ve Yenimahalle Kentsel Dönüşüm alanının birinci etabıyla modern yapıların yükselmesi için artık sayılı günlerin kaldığını söyledi.

Birinci etap üzerinde olan mülkiyet sahipleri ile yapılan anlaşmada her ay 350 TL kira yardımı yapılacağı Kararı'nın alındığını da söyleyen Köksoy, bu kira yardımlarının ½ sinin Ardahan Belediyesi tarafından, diğer yarısının ise TOKİ tarafından konutlar yapılıncaya kadar yapılacağını söyledi. - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Faruk Köksoy Yenimahalle Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title