Haberler

Başkan Kocamaz, Karakucak Güreşlerini Geleneksel Hale Getirecek

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında 5 ilçede düzenledikleri Karakucak Güreşleri’ne halkın büyük ilgi gösterdiğini belirterek, güreşleri önümüzdeki süreçte geleneksel hale getireceklerini bildirdi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında 5 ilçede düzenledikleri Karakucak Güreşleri'ne halkın büyük ilgi gösterdiğini belirterek, güreşleri önümüzdeki süreçte geleneksel hale getireceklerini bildirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 26-30 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Zafer Haftası etkinliklerinde yer alan 'Karakucak Güreşleri' ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Başkan Kocamaz, Karakucak Güreşleri'ni Anamur, Silifke, Erdemli, Çamlıyayla ve Gözne'de gerçekleştirdiklerini kaydetti. Her yaş ve kilodan güreşçinin katıldığı turnuvalara, vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini dile getiren Kocamaz, "Karakucak Güreşleri, bilinen yağlı güreşlerin aksine yağsız olarak gerçekleşen bir güreştir. Oğuz kökenli Türklere özgü bir güreş olan Karakucak Güreşleri'nde pehlivanlar yaş, kuvvet ve ustalıklarına göre boylara ayrılarak, çimenlik açık alanda pırpıt denilen kalın kumaş pantolonla mücadele ederler" dedi.

En eski Türk güreşi olan Karakucak Güreşleri'nin esas olarak savaş alıştırması olduğunu ifade eden Kocamaz, "Tarihi nice zaferlerle dolu olan Türklerin en eski sporlarından ve savaş talimlerinden birisi olan Karakucak Güreşleri güce, zekaya, çevikliğe ve pratikliğe dayalı bir spordur. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak Zafer Haftası'nda bu müsabakaları gerçekleştirmeyi uygun bulduk ve 5 ilçemizde gerçekleşen müsabakalarla Zafer Haftası'nı daha anlamlı bir hale getirdik. Halkımızın, bu müsabakalara gösterdiği ilgi bizleri fazlasıyla memnun etmiştir" ifadelerini kullandı.

Karakucak Güreşleri'nde değişik boy ve kilolarda dereceye giren güreşçilere madalya ve para ödüllerinin verildiğini de ifade eden Kocamaz, şunları kaydetti: "Bu müsabakalarda ilginç olaylara da tanık olduk. Örneğin Çamlıyayla'da gerçekleşen Karakucak Güreşleri'nde 66 kiloda iki kardeşin final müsabakasına şahit olduk. Finalde karşı karşıya gelen iki kardeşten birisi birinci, diğeri ikinci oldu. Vatandaşlarımızın büyük bir ilgi gösterdiği ve merakla takip ettiği Karakucak Güreşleri'ni, inşallah önümüzdeki süreçte gerçekleşecek birçok etkinlikte devam ettirerek geleneksel hale getireceğiz." - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhanettin Kocamaz Zafer Haftası Çamlıyayla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title