Haberler

Başkan Gökçek, Gecekondu Sakinlerinin Kura Törenine Katıldı

ANKARA (İHA) – Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Kentsel Dönüşüm Projeleri kapsamında bulunan ancak belgesi olmadığı için hak sahibi olamayan gecekondu sahibi vatandaşlar için Mamak Kusunlar ve Üreğil Mahallesi’nde üretilen konutlar, düzenlenen kura töreniyle sahiplerine verildi.

ANKARA (İHA) – Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Kentsel Dönüşüm Projeleri kapsamında bulunan ancak belgesi olmadığı için hak sahibi olamayan gecekondu sahibi vatandaşlar için Mamak Kusunlar ve Üreğil Mahallesi'nde üretilen konutlar, düzenlenen kura töreniyle sahiplerine verildi.

Törende Proje kapsamında 1. Etapta Mamak Kusunlar Bölgesi'nde inşa edilen 1374 konuttan son parti olan 316 konut daha çekilen kuran ile sahiplerine teslim edildi. Törende ayrıca proje kapsamında 48 adet zemin kat konutun da kurası çekilerek gecekondu sakinlerine verildi.

Mamak Necmettin Erbakan Kültür ve Kongre Sarayı'nda düzenlenen konut kura teslim törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, TOKİ yetkilileri, bürokratlar ve gecekondu sahipleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

"SÖZÜMÜZÜ YERİNE GETİRMENİN SEVİNCİNİ YAŞIYORUZ"

Kura töreninde katılanların yoğun alkışları altında konuşmasına başlayan Başkan Gökçek konuşmasına "Allah verdiğimiz sözleri teker teker yerine getirmeyi bize nasip ediyor. Bizler sizlere konutlarınızın sözünü verdik. Bugün verdiğimiz sözü yerine getirmek nasip oldu" sözleriyle devam etti.

Vatandaşlara yaşam kalitelerini yükseltecek daha modern konutlarda oturma imkanı tanıyacak olan kentsel dönüşüm projelerini yapmayı sürdürdüklerini ifade eden Başkan Gökçek, "Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi, bunların en önemli örneklerinden birisidir. 7 milyon metrekarelik alanıyla dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesinin Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz" dedi.

Projenin 14 mahalleyi kapsayarak 11 etap olarak yapıldığını ifade eden Başkan Gökçek, şöyle konuştu:

"Proje kapsamında yaklaşık 13 bin 800 gecekondu yer almaktadır. Bugüne kadar 7 bin 360 gecekondu sahibi ile anlaşma sağladık. Uzlaşma işlemlerinin yoğun olarak devam ettiği 1., 4., 5.,6. ve 7. öncelikli etaplarda yer alan yaklaşık 3 bin 370 adet gecekondunun yıkımını gerçekleştirdik. 1. Etap kapsamında 1147 adet konutun kurası çekilerek hak sahiplerine teslim edildi."

"1374 ADET KONUT SAHİPLERİNE TESLİM EDİLDİ"

Kura çekilişi gerçekleştirilen 316 konutun Kusunlar bölgesinde üretilen 1374 konutun son etap konutlar olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, "Bugün burada noter huzurunda TOKİ tarafından Kusunlar Bölgesi'nde üretin 316 konut ile Üreğil Mahallesi'nde de zemin katta oturmayı kabul eden vatandaşlarımız için de 48 konutun çelişini gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

Başkan Gökçek, bölgede yapılan çalışmalar neticesince öncelikli etaplarda üretimin devam ettiğini belirterek, bu alanda üretimi devam eden veya proje onay aşamasında toplam 5 bin 150 konutun bulunduğunu söyledi.

"SHOWROM YILSONUNA KADAR TAMAMLANACAK"

1.Etapta 32 bin 42 metrekare ticari alan inşaatının devam ettiği bilgisini veren Başkan Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mobilyacılar için showrom olacak bu alanın yapımını Allah nasip ederse bu yılsonuna kadar tamamlamak istiyoruz. Burası Mamak'a ciddi anlamda hareket getirecek, renk katacak. Bu ticaret alanına süpermarket, mobilya showrom ve satış mağazaları, hak sahibi dükkanları, açık ve kapalı otoparklar gibi sosyal donatı tesisleri inşa edilecek. Ayrıca 48 bin 670 metrekarelik ticaret alanının da ihale süreci devam ediyor."

Birinci etap kapsamında 138 bin metrekare park ve yeşil alanın yer aldığını vurgulayan Başkan Gökçek, "Hatip çayı kenarında olan 50 bin metrekarelik kısmı tamamlanmak üzeredir. Orayı gelip gezeceğim eksikler varsa tespit edeceğim. Bazı yeni oyuncaklar ile spor malzemeleri ekleteceğim. Çankaya'da Sincan'da ne varsa burada da aynısı olacak. Bunun da sözünü vereyim" dedi.

"BÖLGEYE 513 MİLYAR 990 BİN 512 TL HARCAMA YAPILDI"

Projeye verdikleri önemi yapılanlarla anlatarak sürdüren Başkan Gökçek, bugüne kadar projeye belediye olarak toplam 513.990.512 TL harcama yaptıklarını bildirdi. Konutların satış bedelleri hakkında da bilgi veren Başkan Gökçek, "Kurası çekilecek konutların satış bedelleri 39 bin 652 TL ile 55 bin 246 TL arasında değişmektedir. Ödemeler 180 ay yani 15 yıl üzerinden yapılacak. Yıllık artış oranlarına gelince 6 aylık periyotlarda bir önceki 6 aya ilişkin memur maaşı, TFE ve ÜFE oranlarının en düşük nispetinde artış olacak. Yani kesinlikle enflasyonun üzerinden fazla artış olmayacak. 'Kira parası bile olmayacak sizin için" şeklinde konuştu.

"EV KURALARINI SAHİPLERİ ÇEKSİN"

Konuşmaların ardından kura çekimine geçmeden önce Başkan Gökçek, kuralarda herkesin en güzel yerin kendisine çıkmasını arzu ettiğini ifade ederek, "Biliyorsunuz ben kimse için kura çekmiyorum, sadece ilk başta isim çekiyorum. Kuraları siz çekiyorsunuz… Allah muhafaza istemediğiniz bir yer çıkar sonra ahınızı almayayım. Bu yüzden bize gönül koymayın" dedi.

Daha sonra vatandaşlar noter huzurunda 120 metrekare büyüklüğündeki oturacakları dairelerin kuralarını kendileri çektiler. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Melih Gökçek Mamak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title