Haberler

Başkan Durak "Çözüm Sürecini Destekliyoruz"

Güncelleme:

SGYDD Başkanı Atilla Durak, Batman'da yapılacak olan "Çözüm Süreci ve Yerel Medya" buluşmasına, Siirt'te birçok gazetecinin katılacağını açıkladı.

Başbakanlık Basın yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından Batman'da düzenlenecek olan "Çözüm Süreci ve Yerel Medya" konulu panel ve çalışama toplantısına Siirt'ten de çok sayıda gazeteci katılacak.

Anadolu basınının güçlendirilmesi amacıyla çeşitli görüş ve önerilerin de yapılacağı toplantıya Siirt'te çok sayıda gazeteci ile katılacağını belirten Siirt Gazeteciler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Atilla Durak, Anadolu basınını yakından ilgilendiren 2 günlük çalışama ziyaretine katılacak olan dernek yönetim ve üyelerine çağrıda bulundu.

Durak, "Son yüzyılda teknolojiyle birlikte Anadolu basınının önemi daha belirgin bir şekilde hissediliyor. Son yasal düzenlemelerle özellikle Yerel basının kalitesinin artırılması için gösterilen gayret ve çabaları destekliyoruz. Burada kaliteli habercilik yapılabilmesi için tüm gazetecileri ilgilendiren bir panel ve çalışma toplantıları yapılacağından Siirt'teki dernek üyelerine de çağrıda bulunuyorum. Çözüm Süreci ve Yerel Medya' konulu yapılacak olan paneli de önemsiyoruz. Çünkü bölgemiz, farklı kültürlerin kardeşçe ve barış içinde yaşamayı bilen, tarihi, kültürü zengindir. Silahların susması ve barış sürecinin daim olmasını desteklediğimiz gibi bu konuda yerel basın olarak da elimizi taşın altına koymaya hazırız" dedi.

Başbakan yardımcısı Bülent Arınç'ın konuşmacı olarak katılacağı panel, yarın saat 11'de Batman'da yapılacak. Bölgeden çok sayıda gazetecinin katılması da bekleniyor.

Muhabir: M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci / Güncel

Batman Siirt Barış Süreci Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title