Haberler

Başıboş Atları Toplayacak Çoban İş Başı Yaptı

Çoban Fedai Gülsünle roportaj, - Atlardan detay Edirne Valiliği'nce kentteki başı boş atları yakalaması için beş bin lira maaşla tutulan çoban ilk başıboş atı yakaladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ- Çoban Fedai Gülsünle roportaj, - Atlardan detay  Edirne Valiliği'nce kentteki başı boş atları yakalaması için beş bin lira maaşla tutulan çoban ilk başıboş atı yakaladı.Kentte günlük yaşamı ve trafiği olumsuz sahipsiz atları yakalamak için görevlendirilen Fedai Gülsün, görevine başladı.Gülsün, sahipsiz atların en çok gezdiği Kıyık semtinde yaptığı arama işlemi sonrası başı boş at sürüsünün yerini tespit etti. Elindeki kementle atlara yaklaşan Gülsün, önce elindeki ot parçasıyla ata yaklaşarak, kementi atın boynuna geçirerek yakaladı. Gülsün, yakaladığı atları Kapıkule yolundaki ahıra götürecek.Değirmenyeni köyde 20 lira yevmiye ile çalıştığını ve maddi imkansızlıklar yaşadığını ifade eden Gülsün, yaptığı açıklamada, artık Edirne'de başıboş atların dolaşamayacağını söyledi.Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'e teşekkür eden Gülsün, "Hem sahipsiz atları toplayıp hem de bakımlarını yapacağım. Sahipleri çıkarsa atı teslim edeceğiz. Küçükten beri bu işi yaptığım için bu işi başaracağım ve bu işede çok ihtiyacım vardı" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title