Haberler

'Kumpas' İddiası İçin İfade Veren Başbuğ: İntikam Değil Adalet Peşindeyiz

Güncelleme:

"Ergenekon" davasında kumpas kurulduğu iddiasıyla ilgili soruşturmada ifade veren ve suç duyurusunda bulunan eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ, "İntikam değil, adalet istiyoruz." dedi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Ergenekon davasında yargılanan bazı sanıklara kumpas kurulduğu iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında ifade verdi. Başbuğ, Türk Ordusu ve personelini hedef alan soruşturmalarla ilgili de suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

ADLİYEDE 5 SAAT

Ergenekon davasında, müebbet hapis cezasına çarptırılan İlker Başbuğ, avukatıyla geldiği adliyeye, protokol kapısından girdi. Adliyede 5 saat boyunca savcı Mesut Erdinç Bayhan'a ifade veren İlker Başbuğ, adliye çıkışında açıklama yaptı.

"İNTİKAM DEĞİL, ADALET İSTİYORUZ"

Emekli Orgeneral Başbuğ, şu ifadeleri kullandı:

"Görev yaptığım dönemde, 2008-2010 yılları arasında yaşadığımız olaylara ilişkin tespitlerimi iletmek istediğim için geldim. Suç duyurularında bulundum. Allah büyüktür.
Cezaevinden çıktığım 7 Mart 2014 tarihinde söyledim. Ben ve arkadaşlarım haksız yere, asılsız ihbarlarla yıllarca cezaevinde tutuldu. Biz hiçbir zaman nefret duyguları içinde değiliz, intikam peşinde değiliz. Tek istediğimiz var; adalet. Ben olaylara kişisel boyutuyla bakmadım, bütün olarak baktım.

Hukuk ve adalet alanında rastlanılan hukuksuzluklarla ilgili tespitlerimi sayın savcıya ilettim. Bu sürecin ne savcısı ne de mahkemesiyiz. Bundan sonraki süreç savcılara kalmıştır. HSYK Başmüfetişi'yle de görüştüm. Kendisine bazı beyanlarımız oldu. TSK'ya atılan iftiraların arkasında kimlerin olduğunun yargı tarafından ortaya çıkartılmasını, suç unsuru varsa bu kişilerin mahkemelerde adil şekilde yargılanmasını istiyoruz."

ADLİYE ÖNÜNDE ARBEDE

Öte yandan, adliyeye girişinde Başbuğ'u görüntülemek isteyen basın mensupları ile güvenlik görevlileri arasında da kısa süreli arbede çıktı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çağlayan Adalet Sarayı İlker Başbuğ Tsk Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (6)

QOSERLIMobil-ANDROID:

gereksiz insanlara yorum yapmicam

3
9
yanıtYanıtla
Anlayın Artık:

Sömürgen batı ve işbirlikçileri bu Milletin iradesini ele geçirmeye, bu vatanı bölmeye ve sömürmeye engel gördükleri herkesi, önce hakkında olumsuz algı oluşturarak sonrada senaryo suçlamar yaparak çok pis harcamış ve baskı altına almışlar.

1
0
yanıtYanıtla
EMRE METİN .:

Buda aklınca bişeyler yapmaya calışıyo. ak kaşık Darbeye falan o kadar yabancılarki. hic duymamışlardır. darbede neki . demi. .

0
1
yanıtYanıtla
vatandaşMobil-ANDROID:

bu adam önceki komutanlardan iyiydi. simdiki bundan da iyi

0
1
yanıtYanıtla
kürt oğluMobil-ANDROID:

borudur o boru

0
1
yanıtYanıtla
DüriyemMobil-ANDROID:

Başbuğ'um sizi çok seviyorum haksızlığa uğradınız ama boşverin memleketin bir beş yıli da böyle gitmesin. Birinin bir yerde bırakması gerek artik

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title