Haberler

Başbakan Yıldırım İlk Kez Açıkladı: Yeni Sistemde Bakan Sayısı Azalacak

Güncelleme:

Başbakan Yıldırım, 16 Nisan referandumunda oylanacak anayasa değişikliğinin kabul edilmesi durumunda yeni sistemde bakan sayısının azaltılacağını açıkladı.

Başbakan Binali Yıldırım, CNN Türk'te gazeteci Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı.

Ak Parti'nin iktidara geldiğinde kabinede 36 bakan olduğunu hatırlatan Yıldırım, kendilerinin bu sayıyı düşürdüğünü hatırlattı.

"O İTİRAZ EDİYOR; AL SANA BAKANLIK"

Yıldırım "AK Parti iktidarından önce bir ara bakan sayısı 36'ya kadar çıktı. Niye? İşte o itiraz ediyor 'al sana bakanlık'; o itiraz ediyor 'al sana bakanlık'. Burada öyle bir şey yok. Burada iktidar tek, güçlü. Dolayısıyla memleketin ihtiyacı kaç bakanlık kardeşim? 16 bakanlık. ABD 14 bakanlıkla idare ediliyor" dedi.

"YENİ SİSTEMDE BAKAN SAYISI AZALACAK"

Hakan Çelik'in "Bakan sayısının yeni dönemde azalacağını mı düşünüyorsunuz?" sorusuna Yıldırım "Gayet tabi. Bakan sayısı azalacak. Açıkçası verilen yetkiyi kötüye kullanırsanız bunu sadece millet denetlemiyor. Millet 5 yılda bir kararını verecek. Meclis de denetleyecek. Şimdiki Cumhurbaşkanı'nı Meclis fiilen denetleyemiyor." cevabını verdi.

KABİNE 26 KİŞİDEN OLUŞUYOR

Mevcut sistemde halen bakanlar kurulu Başbakan dahil 26 üyeden oluşuyor. Bunlardan 5'i Başbakan Yardımcısı, 21'i ise icraacı bakan olarak görev yapıyor. Yeni sistemde Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecek olan kabinenin kaç bakandan oluşacağı konusu netleşmemişti. Başbakan Yıldırım'ın bu açıklamasıyla, yeni sistemde bu sayının 25'in altıneda olacağı ortaya çıktı.

Kaynak: Haberler.com

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Binali Yıldırım Hakan Çelik AK Parti AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title