Haberler

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan Mustafa Ak'ı Ziyaret Etti

Güncelleme:

Keçiören'de ikamet eden Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, ilk ziyareti için tercihini Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'tan yana kullandı.

Belediyeye gelişinde Başkan Mustafa Ak, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan ve Keçiören Belediyesi Meclis üyeleri tarafından karşılanan Yalçın Akdoğan'a, çiçek takdim edildi. Keçiören'de oturduğu için ilk ziyaretini buraya yaptığını belirten Yalçın Akdoğan, " Mustafa Ak'ı 30 Mart seçimlerindeki başarısından dolayı tebrik ediyorum. AK Parti'nin büyükşehir belediye başkanlığını kazanmasında Keçiören'deki siyasi varlık ve belediyenin performansı büyük önem taşıyordu. Cumhurbaşkanımız Keçiören'de birkaç miting yaptı. Halkımızın da desteğiyle büyükşehir temelinde dengeler değişti ve seçimi daha rahat kazandık" dedi.

"KALKINMA YERELDE BAŞLAR"

Yeni Türkiye'nin inşasında belediyelerin performansının önemli olduğunu hatırlatan Akdoğan, "Kalkınma yerelde başlar sloganıyla yola çıktık, Yeni Türkiye'yi inşa ederken kalkınmayı yerel düzeyde başarılı kılmalıyız. Belediyelerimizin çalışmalarını aynı kararlılıkla devam ettirmeleri büyük önem taşıyor" diye konuştu. 30 Mart seçimlerinde maçın ilk yarısını aldıklarını ifade eden Akdoğan, "Şimdi önümüzde ikinci yarı var; Haziran, milletvekili genel seçimi. Vatandaş, bu tür seçimlerde belediye, milletvekili, hükümet çok ayırt etmez. Biz milletvekili seçimine gittiğimizde kaldırımların hesabı milletvekilinden soruluyordu. Genel seçimde belediye icraatları etkili olur, belediye seçiminde genel siyasi gündem etkili olur" dedi. AK Parti'nin belediyecilikte farklı bir vizyon ortaya koyduğunu, eskiden devletlerin yarıştığı arenada şimdi dünya çapında marka şehirlerin yarıştığını, hatta bazı büyük ilçelerin de sesini duyurarak yarışa katıldığını dile getiren Akdoğan, birçok ilçe belediyesinin Balkanlar'da, Ortadoğu'da faaliyet gösterdiğini ve Suriye'den son göç dalgasında olduğu gibi insani yardım konusunda güzel bir performans ortaya koyduğunu anlattı.

"BAYRAM, GÖÇMENLERE SAHİP ÇIKMAK İÇİN FIRSATTIR"

Keçiören'in de bu ilçelerden biri olarak ülke sınırlarının ötesinde faaliyetlerde bulunduğunu belirten Akdoğan, Balkanlar, Ortadoğu ve Orta Asya'daki belediye etkinlikleri ile kardeş belediyeciliğin gelişmesinde, Türkiye'nin son dönemde elde ettiği bölgesel konumun da ilgisi olduğunu kaydederek, "Türkiye, bu yumuşak güçle, kültürel ilişkilerle, işbirlikleriyle bölgede daha fazla sempatiyle bakılan bir ülke haline geldiyse, bunda belediyelerimizin bu tür etkinliklerinin de önemli payı olduğunu söyleyebiliriz" dedi. AK Parti'nin, sosyal devleti lafta bırakmayıp icraata döktüğünü, belediyelerin de sosyal belediyecilik ile öne çıktığını ifade eden Akdoğan, özellikle Suriye'den gelen göçmenler konusunda millet olarak büyük başarı gösterildiğinin altını çizdi. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Kurban Bayramı'nın, Türkiye'ye sığınan göçmenlere sahip çıkma konusunda fırsat olmasını temenni ederek, "Yalın ayak, can havliyle Türkiye'ye sığınan o bebeler, kadınlar, yaşlılar… Bunlara el birliğiyle Kurban Bayramı'nda daha fazla sahip çıkmak durumundayız. Daha fazla bütünleşmek durumundayız. Bu yüzden belediyelerimizin de bu yönde daha fazla etkinlik göstermesinin önemli olduğunu düşünüyorum" dedi. Akdoğan, yaklaşan Kurban Bayramı'nın bütün İslam aleminde ve dünyada barışa vesile olması dileğiyle sözlerini tamamladı.

"BURASI SİZİN EVİNİZ"

Yapılan ziyaretin kendilerini çok mutlu ettiğini vurgulayan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, "Keçiören'de oturuyorsunuz, bu nedenle burası sizin eviniz. Bize her zaman destek verdiniz ve vermeye de devam ediyorsunuz. Bunun için size çok teşekkür ediyorum" dedi. Keçiören Metrosu inşaatının son durumu hakkında da bilgi veren Ak, metronun hizmete açılması ile Keçiören trafiğinin rahatlayacağına dikkat çekti.

Görüşmenin sonunda Başkan Ak Başbakan Yardımcısı Akdoğan'a, "Sizin milli irade konusundaki hassasiyetinizi biliyoruz" diyerek Sabri Akça imzalı "Milli İradeye Saygı" isimli tabloyu ve "Keçiören Tarih ve Kültür Atlası" adlı kitabı hediye etti. Başkan Ak ayrıca Belediye Başkanlığı binasının girişinde bulunan Gümüşdere Ihlamur Vadisi, Mevlana Kültür ve Spor Merkezi ile Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi maketlerini de Yalçın Akdoğan'a göstererek projeleri tanıtıcı bilgiler aktardı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yalçın Akdoğan Mustafa Ak Keçiören Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title