Haberler

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Rus Mevkidaşı ile Heyetler Arası Görüşmede Bulundu

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Rus mevkidaşı ile heyetler arası görüşmede bulundu

Siyamend KAÇMAZMOSKOVA (DHA) - Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek başkanlığındaki Türk heyeti Rusya Başbakan Yardımcısı Arkady Dvorkoviç ile görüşmesi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkan'ı Vladimir Putin'in 9 Ağustos tarihinde St. Petersburg'da görüşeceklerini söyledi.

RUSYA, ÖNEMLİ VE STRATEJİK ORTAĞIMIZDIR

Şimşek görüşmede yaptığı açıklamada şunları söyledi

Bana ve heyetime geldiğimiz zamandan beri göstermiş olduğunuz misafirperverlikten dolayı çok teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız dün itibari ile Ağustos ayının 9'unda Petersburg'a geleceği hakkında bana bilgiler verdiler. Sizin de ifade ettiğiniz gibi ilişkilerimizin hızlı bir şekilde normale dönmesi hatta 24 Kasım tarihinin de öncesine taşımak için buradayız. Rusya Federasyonu sadece önemli bir komşumuz değildir. Önemli ve stratejik bir ortağımızdır. Talihsiz bir olay nedeni ile ilişkilerimizde bir sekteye uğrama oldu. Ama bugün sadece bunun ötesine taşımak için buradayız. Ümit ediyorum ki eski zamanlardaki gibi değil de 24 Kasımında öncesine bütün alanlarda ilişkilerimizi en üst seviyeye çıkarmak için buradayız. Bildiğim kadarı ile charter seferlerinin başlaması için ilave güvenlik önlemleri alındı. 24 Kasım tarihinde yaşanan olaylara rağmen ben halklarımız arasında ilişkiler konusunda hiçbir zaman bir sekteye uğraması mümkün değildir. Ayrıca bir şey demek istiyorum son dönemde yaşadığımız talihsiz süreçte Rusya'nın demokrasiden yana bize verdiği destekten dolayı da ayrıca kendilerine çok teşekkür ediyorum.

İLİŞKİLERİMİZİ DÜZELTECEK GÖRÜŞMELERE HAZIRIZ

Rusya Başbakan Yardımcısı Dvorkoviç'te görüşmede yaptığı konuşmasında, Rusya Devlet Başkanı ve Türkiye Cumhurbaşkanı arasındaki telefon konuşmasının ardından bir araya geldiklerini belirterek, Bugün, iki liderin Ağustos ayı başındaki görüşmesini planlamak için temel oluşturmalıyız dedi.

Konuşmasında Türkiye'deki zorlu koşulların hala devam ettiğini vurgulayan Dvorkoviç şöyle devam etti

Biz yasalara karşı eylemlerin ve şiddetin kabul edilemez olduğuna ilişkin prensiplerimizin arkasındayız. Türkiye'nin kendi yasalarının ve anayasasının temelinde sorunlarını çözmeli.

İlişkilerimizi düzeltecek görüşmelere hazırız. Bu görüşmemizin ardından bakanlar düzeyinde görüşmeler yapılacak. İkili ticari ilişkilerimizin aşama aşama düzeleceğini düşünüyoruz, burada bunun yol haritasını oluşturacağız.

Ticaret hacmimizin artması, yatırım işbirliği yapılması ve çok büyük projelerin gerçekleştirilmesi için olumlu imkanlara sahibiz. Ayrıca siyasi akımın düzelmesi ve güvenlik garantisinin alınması için yapılması gerekenleri konuşacağız. Bugün bunların üzerinde çalışacağız.

Şunu da eklemek istiyorum ki, hükümetler arası komisyonun çalışmalarının yenilenmesi için gerekli kararname imzalandı. Bu kararname İlgili mekanizmaların kurulması ve ilişkilerin yeniden başlamasını ön görüyor. 24 Kasım'daki olay için özür dilendi ve bu özür ilişkilerimizi yeniden kurmak için olanak sağladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Vladimir Putin Mehmet Şimşek Petersburg Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title