Haberler

Başbakan Yardımcısı Atalay, Kırıkkale'de

Kırıkkale Güç Birliği toplantısı, Atalay başkanlığında yapıldı.

Kırıkkale Güç Birliği toplantısı, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay başkanlığında gerçekleştirildi.

TÜPRAŞ Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda konuşan Atalay, Kırıkkale'deki açılışların önemli olduğunu belirterek, özellikle hastane, üniversitenin bazı binaları ve istihdam alanı açan iki çağrı merkezini açtıklarını söyledi.

Birçok ilde bir çağrı merkezinin bile olmadığını belirten Atalay, şöyle konuştu:

"Kırıkkale'de Türk Telekom'un ve bir de Turkcell'in çağrı merkezi var. Şimdi orada gençler çalışıyor. Çok da güzel tesisler oldu. Nur Camisi ve Hükümet Konağı inşaatı da önemli. Hükümet Konağı'nın iyi gitmesinden memnunuz. Bugüne kadar bitmiş olacaktı ama aksilikler oldu. Hükümet Konağı Kırıkkale'nin görüntüsünü, şehirciliğini çok değiştirecek. Bir de Adalet Sarayı programa alındı. Arsası Makine Kimya Endüstrisi Kurumu'ndan (MKEK) satın alınmış oldu bir anlamda. Şimdi onun projesi üzerinde çalışılıyor. Sanıyorum 1-2 ay içerisinde temeli atılacak. Bu da mimari olarak Kırıkkale'ye önemli bir katkı verecek. Muhteşem bir proje olacak."

Atalay, Kırıkkale'de kurulması planlanan Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ni (OSB) heyecanla beklediklerini de dile getirdi.

Kırıkkale Valiliği'nin projeyle ilgili yazışmaları yaptığını anlatan Atalay, "Proje bittiğinde, altyapı ihalesine başladığımızda orası meydana çıkmış olacak artık. O zaman daha bir görünür olacak. Oranın hızlı bir şekilde dolması için de çalışılacak" şeklinde konuştu.

Kentteki işsizliğin azaltılmasını hedeflediklerini ifade eden Atalay, Kırıkkale'nin bazı iller gibi dışarıdan iş gücü talep eden bir il durumuna geleceğini kaydetti.

Vali Ali Kolat da toplantıda Silah İhtisas OSB, hükümet konağı, adalet sarayı, Nur Camisi, Yeşil Vadi ve yürütülen diğer projelerle ilgili sunum eşliğinde katılımcılara bilgi verdi.

Toplantıya, Başbakan Yardımcısı Atalay'ın yanı sıra, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız ile kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. - Kırıkkale

Kaynak: AA / Yerel

Türk Telekom Beşir Atalay Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title