Haberler

Başbakan Yardımcısı Atalay, Kırıkkale'de

Atalay: “(Cumhurbaşkanlığı seçimleri) Biz AK Parti olarak kendi adayımızı çıkartacağız. Bu konuda kimseyle kapı, çatı gibi görüşmemiz yok” "(Özerklik açıklamaları) Bu özerklik falan tabi biraz romantik biraz ütopik, içi doldurulmamış kavramlar.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili, "Biz AK Parti olarak kendi adayımızı çıkaracağız. Bu konuda kimseyle kapı, çatı gibi görüşmemiz yok" dedi.

Başbakan Yardımcısı Atalay, Yahşihan ilçesi Yenişehir Mahallesi'nde bir alışveriş merkezinin açılış töreninde, AK Parti hükümetleri olarak nerede bir yatırım varsa bundan büyük sevinç duyduklarını belirtti.

Ülkede yapılan yatırımların istikrar getirdiğini vurgulayan Atalay, şunları kaydetti:

"Çünkü yatırım demek ülkenin istikrarı demek, yatırım demek, güven demek. İş adamları korkusuzca yatırım yapıyorsa bu ülkemizde istikrar ve güven var demektir. Ülkemizde huzur var demektir. İstikrar ve güvenle bu yatırımlar artar. Onun için biz hükümet olarak bütün bu yatırımlardan memnunuz. Bugün Kırıkkale'de güzel, hayırlı bir etkinlik için bir araya geldik. Bu güzel iş merkezimizi hizmete açıyoruz. Buradan Elif Grubu ailesini tebrik ediyorum. Kırıkkale'ye yatırımları için teşekkür ediyorum. Biz Kırıkkaleli olarak bundan memnunuz. Şehrimiz giderek hamdolsun büyük atılımlar yapıyor. Bütün bu yatırımlar Kırıkkale'mize zenginlik kazandırıyor."

Cumhurbaşkanı adaylığı

Açılış sonrası gazetecilerin Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili sorusunu  cevaplayan Atalay, AK Parti olarak kendi adaylarını çıkaracaklarını ifade etti.

"Bu konuda kimseyle kapı, çatı gibi görüşmemiz yok. Biz kararımızı verince kendi Cumhurbaşkanı adayımızı ilan edeceğiz" diyen Atalay, şöyle devam etti:

"Muhalefetin çalışmalarını bir görelim. Zaten biz şu anda kendimiz karar vermedik ama biraz da muhalefet kesiminde de bir şeyler ortaya çıksın diye de bekliyoruz. Tabi ki muhalefet kendi adaylarından çok bizim adaylarımızla meşgul. Genel başkanlar bizim adayları değerlendirmekle meşguller. Onun yerine bir an önce çalışma yapsınlar kendi adaylarını belirlesinler, ortaya çıktıktan sonra görüşlerimizi paylaşırız, söyleriz."

Bir gazetecinin "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı adaylığı söz konusu ise bu süreçte istifa etmesi gerekli midir?" sorusu üzerine Atalay, "Bu konular Yüksek Seçim Kurulu ile ilgili konulardır. Bunların yasaları var, kendi mevzuatı var. Yasalar ne gerektiriyorsa öyle hareket edilir. Şu anda yasalarda istifa etmesini gerektirecek bir sebep yok" diye konuştu.

Özerklik açıklamaları

Basında yer alan özerklikle ilgili açıklamalara da değinen Atalay, şunları ifade etti:

"BDP tarafından bir açıklama var. Basında da bu yer almış. Orada bize de atfedilen 'anlaştılar' falan gibi bir ifade var. Tasarruflarımızı, politikalarımızı ve kararlarımızı biz açıklarız. Biz açıklamadıkça bizi bağlamaz. Daha önce de ifade etmiştim ben. Bu özerklik falan tabi biraz romantik biraz ütopik, içi doldurulmamış kavramlar. Dolayısıyla bu açıklamaların şu anda bizi bağlayan bir tarafı yok. Onu ifade etmek isterim" dedi.

Atalay, Kırıkkale'den ayrıldıktan sonra AK Parti'nin Afyonkarahisar'da düzenlenen 22. Genişletilmiş İstişare Toplantısı'na katılacağını belirtti.

Atalay ve beraberindekiler açılışın ardından alışveriş merkezindeki mağazaları, oyun salonlarını ve sosyal alanları inceledi, sinema salonunda bir süre film izledi.

Açılışa, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal, Vali Vekili Mehmet Yıldız, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve çok sayıda davetli katıldı. - Kırıkkale

Kaynak: AA / Yerel

Beşir Atalay Kırıkkale Yahşihan Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title