Haberler

Başbakan Erdoğan: Tam Bağımsız Türkiye'nin Adayına Destek Olacağınıza İnanıyorum

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze saldırılarını eleştirirken "Bizim için Gazze milli, insani meseledir. Sonuna kadar yanlarında olacağız. Türkiye'yi İsrail'e nöbetçi yapmak isteyenlere değil inşallah tam bağımsız Türkiye'nin adayına destek olacağınıza inanıyorum" dedi.

Erdoğan, Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile saat 12.43'te Eskişehir'e geldi. Erdoğan'ı, Eskişehir Garı'nda, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Vali Güngör Azim Tuna ve diğer ilgililer karşıladı.

Başbakan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Ali Babacan ve Emrullah İşler, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da Eskişehir'e geldi.

YHT hattı boyunca Erdoğan ve beraberindekilere, kobra, skorsky ve ambulans helikopterlerle eşlik edildi.

Erdoğan, cuma namazını da TÜLOMSAŞ Fabrikası Camii'nde kıldı. Camiden ayrılırken kendisini bekleyen vatandaşları selamlayan Erdoğan daha sonra TÜLOMSAŞ tesislerini gezdi ve burada üretilen yeni nesil lokomotiflerin kurdelesini keserek, ilk deneme sürüşünü gerçekleştirdi.

Lokomotif fabrikasında incelemelerde de bulunan Erdoğan, yetkililerden fabrika hakkında bilgi aldı.

Başbakan Erdoğan daha sonra TCDD Eskişehir Garı'na geçerek kendisini Türk ve Filistin bayraklarıyla bekleyen vatandaşlara seslendi.

-"UNUTAMAYACAĞIM ANLAR OLDU"-

Eskişehir'in Ulaştırmanın merkez şehri olacağını söyleyen Erdoğan, 12 yıllık Başbakanlık döneminde asla unutmadığı, unutamayacağı anların olduğunu belirterek, "Yıllardır bitirilemeyen Bolu tünelini tamamlayıp hizmete açmak, o anı yaşamak benim için müstesna bir an oldu. Yıllardır bitirilemeyen Karadeniz sahil yolunu tamamlayıp hizmete açmak benim için unutulmayacak bir hatıra oldu. Marmaray'ın açılışı benim için arkadaşlarımız için, memleketimiz için büyük bir gurur vesilesi oldu. Çocuklarımıza yeni okullar açmak, onlara etkileşimli tahtaları okullarda yaygınlaştırmak, yeni bilgisayarlar vermek, ellerine ücretsiz kitaplar vermek beni için büyük bir bahtiyarlık oldu. Milletimizin köhne, sağlıksız, yetersiz sağlık sisteminden, hastanelerden kurtarmak, Milletimizi modern insanca hizmet alacağı, tertemiz hastanelere kavuşturmak benim için aynı şekilde mutluluk vesilesi oldu" dedi.

-"BURSA HATTA DÂHİL EDİLECEK"-

Hem Ankara'yı hem Eskişehir'i hızlı trenle Konya'ya bağladıklarını belirten Başbakan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ankara ile Eskişehir arası 1 saat 15 dakikaya düştü. Eskişehir- Konya arası 1 saat 40 dakikaya düştü. Bu yeni açtığımız hatla Eskişehir ile Bilecik sadece 32 dakika. Eskişehir Sakarya arası 1 saat 10 dakika. Eskişehir- Kocaeli 1 saat 38 dakika. Eskişehir - İstanbul arasında artık 2 saat 20 dakika. Şu anda Ankara'dan İstanbul artık 3,5 saat. Bunu daha da düşüreceğiz. Yakın zamanda Bursa'yı da bu hatta bağlıyoruz. Bugün Avrupa'ya ihraç edilecek bir lokomotifin açılış kurdelesini kestik.

Eğer Türkiye 2002 yılındaki manzara ile o günün şartları ile yoluna devam etseydi bu muhteşem gurur tablosunu yaşayabilir miydik? Yamalı bohça gibi koalisyonlar, sanal gerilimler, vizyonsuz hükümetler iş başında olsaydı Türkiye ve Eskişehir bu gururu yaşaya bilimiydi? Çeteler, mafya, vesayet sistemi devam etseydi Türkiye ve Eskişehir bu muhteşem anı göre bilimiydi? İnanın bunda 12 yıl önce hızlı tren bir hayalden öteye geçemezdi. Biz hayal eden, hayallerini gerçeğe dönüştüren bir ülkeyiz. Sadece Karayolunda değil , sadece hızlı trende değil savunma sanayinde, eğitimde, sağlıkta, adalette emniyette enerjide, çevrede,, konutta hemen hemen tüm alanlarda artık örnek olan bir Türkiye var.

Hiç kuşkunuz olmasın.Artık kendi helikopterimizi üretiyor muyuz? Kendi yerli tankımızı üretmeye başlıyor muyuz? Kendi milli silahımızı, kendi milli gemimizi üretiyor muyuz. İnsansız hava araçlarımızı da üretiyor muyuz? Daha ileri gideceğiz. İnşallah füzelerimizi de çok daha uzun menzilli olarak üretir hale getireceğiz. Kendi Kendimize yeter hale geleceğiz. Caydırıcı bir ülke olacağız. Attığımız her hedef bizim için yen, bir başlangıçtır. Gelişmiş ülkelerde ne varsa aynısı hatta daha fazlası bizde olacak. Türkiye inşallah bölgesinin ve dünyanın parlayan yıldızı olmaya devam edecek. Hedef 2023'te ilk ona girmek.

-"CHP HALKIN CUMHURBAŞKANINI SEÇMESİNE KARŞI ÇIKTI"-

10 Ağustosta Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Ülkemiz için milletimiz için bir gurur meselesi. Türkiye duble yollar inşa ederken, hızlı tren inşa ederken, okullar, hastaneler, barajlar inşa ederken demokrasi ve özgürlük alanında ilkleri gerçekleştiriyor. Bu amaçla yaptığımız anayasa değişikliği ile halkın seçmesini biz sağladık. Bu CHP halkın cumhurbaşkanını seçmesine karşı çıktı. Bu MHP halkın cumhurbaşkanını seçmesine karşı çıktı. Bu HDP halkın cumhurbaşkanını seçmesine karşı çıktı. Kardeşlerim şimdi hangi yüzle sizin karşınıza gelecekler. Bunlar Gazi Mustafa Kemal'in lafını yaparlar. Milli irade AK Parti ile güçlendi. 10 Ağustos'ta sandığa gidecek ve cumhurun başını, yani halkın başını bizzat kendi seçecek.

-"GÜÇLÜYÜZ, İNANIYORUZ"-

10 Ağustos'ta iki tercih yapıyoruz. Ya yeni Türkiye ya eski Türkiye. Muasır medeniyetler seviyesine çıkmak yeni Türkiye ile olur. Eski Türkiye'yle battık, yeni Türkiye'yle tırmanan bir Türkiye var. Esi Türkiye şuanda koalisyon şeklinde karşımızda saf tuttu. Mevcut Cumhurbaşkanı adaylarının onları destekleyen partilerin hızlı tren diye bir hayalleri var mı? Bizim karşımızda saf tutanların demokratik özgür Türkiye gibi bir dertleri var mı? Güçlüyüz, inanıyoruz onun içinde başaracağız. Bunlar Pensilvanya ile işbirliği içindeler, onunla ortak hareket ediyorlar. Türkiye'yi durdurmak istediler. Bu zihniyet yüksek hızlı trene sabotaj düzenleyen zihniyettir. Bunlar Türkiye'yi kara trene mahkum etmek isteyen zihniyettir. Eski Türkiye'ye dönmek istiyorlar. Koalisyon günlerine, yasak, yolsuzluk, yoksulluk günlerine Türkiye'yi geri götürmek istiyorlar. Biz 12 yıl boyunca yaptıklarımıza yenilerini eklemek bu yolculuğa çok daha güçlenerek çıkmak istiyoruz.

-"TEHDİTLE BU İŞ OLMAZ"-

10 Ağustosta eski Türkiye ile yeni Türkiye sandıkta milletin huzuruna çıkacak. Eskişehir'in yeni Türkiye'den yana olacağına yürekten inanıyorum. Kimin hangi partiden olduğu kimin hangi partiye gönül verdiği hiç önemli değil. Bu seçimde partileri bir kenara bırakacak ya eski Türkiye'nin monşer adaylarına ya da yeni Türkiye'nin milletin adayına oy vermenizi bekliyorum. Kutuplaştıranlar değil, korkutanlara değil, görüyorsunuz işleri güçleri korkutmak. HDP'nin adayı bunlar doğuda güneydoğuda yine normal seçimlerde olduğu gibi vatandaşı tehdit ediyorlar. Tehditle bu iş olmaz. Türkiye'yi İsrail'e nöbetçi yapmak isteyenlere değil inşallah tam bağımsız Türkiye'nin adayına destek olacağınıza inanıyorum. Biz eğer seçilirsek 77 milyonu bir ve beraber kucaklamaya devam edeceğiz. Türkiye'yi çok daha ileri seviyede çok daha büyük hizmetlerle buluşturacağız.

-" BİZ ŞU ANDA İNSANİ YARDIMI ULAŞTIRMADA ZORLANIYORUZ"-

İsrail'in Gazze'de başlattığı katliam tüm hızıyla devam ediyor. BM katliama karşı sessiz. Hata İsrail'in şımarıklığına destek veriyor. Dünyadaki birçok devlet bu zulüm karşısında susuyor. Şehit olan 150'ye yakın yavrunun bedenleriniz gördünüz. Şu anda 750 -800'e varan şehit Gazze'de. Biz şu anda insani yardımı ulaştırmada zorlanıyoruz. Gıda göndereceğiz onu bile engellemenin gayreti içindeler. Er ya da geç ulaşacağız. Hastaları oradan Türkiye ye getirmek istiyoruz. Bunu engelliyorlar. Yaralılar onları getirmek istiyoruz engelliyorlar. İçerde ve dışarda birileri bundan rahatsız oluyor. Dışarda sözlerimizi çarpıtarak bizi, Antisemitist gibi göstermeye çalışarak ahlaksızca bir kampanya yürütüyorlar. Dünyada Antisemitizmin suç olduğunu söyleyen belki de ilk başbakanım. İslamofobyayı da suç olarak ilan etmelerini istedim. Varşova'da bunu kayıtlara geçirdik. Ama Avrupa dürüst davranmadı. Samimi davranmadı. Ayni şekilde İslamofobyayı suç olarak ifade edemediler. Biz etmeye devam ediyoruz. İsteseler de istemeseler de etmeye devam edeceğiz."

-"TIRLARI DURDURAN PENSİLVANYA"-

İçerde de bunların yandaşları var. CHP, MHP, HDP, Pensilvanya malum medya İsrail'in işini kolaylaştırmak için her tür çirkinliği yapıyorlar. Ahlaksızca iftiralardan geri durmuyorlar. Gündemi Gazze'den başka yere çekmeye çalışıyorlar. Bizim Gazze için susmamızı istiyorlar. Bunun için de Türkmen kardeşlerimizi istismar ediyorlar. Ey CHP, MHP sizin Türkmen kardeşlerimizle ne işiniz var. Onlara her tür maddi, manevi yardımı yapan biziz. Ey CHP, MHP ya sizin Türkmen kardeşlerimizle ne işiniz var. Her türlü yardımı yapan biziz. MİT'in tırını durdurup arayanlar Pensilvanya idi. Cumhuriyet gazetesi diyor ki Başbakanın emriyle durduruldu. Gerçi burada benim emrim yok. Ben emredersem ne olacak? MİT'in tırını durduramazsın buna yetkin yok. Durdurulan TIR'lar Türkmenlere insani yardım götürüyordu. 12 yıl önce Kırım'a ulaşabildiler mi acaba? Bunların derdi dalkavukluk. Yoksa bu kadar ahlaksız davranmaz.

-İHSANOĞLU'NA 30 YAŞ GÖNDERMESİ-

Adayları "Gazze'yi bırak, Rabia'yı bırak Türkmenlere bak' diyor. Bak bak 1 ayda nasıl da konuşuyor. Nasıl da dümen suyuna girmiş ne çabuk girmiş. Ben bu kadar kabiliyetli olduğunu sanmıyordum. Kahire'de doğmuş, 30 yaşında gelmiş hangi toprağın evladı, neyde bahsediyorsunuz siz? Burada doğduk buranın evlatları biziz. Çok daha fazla muhatap olacak değilim. Bizim için Gazze milli, insani meseledir. Sonuna kadar yanlarında olacağız. Biz hiçbir zaman ırkçılık yapmayacağız. Hiçbir zaman yapmadık. Hem Gazze, hem Rabia hem de Suriye'ye demeye devam edeceğiz.

Toplam 533 kilometrelik Ankara-İstanbul YHT hakkının 245 kilometrelik Ankara-Eskişehir bölümü 2009 yılında hizmete açılmıştı. Ankara-İstanbul YHT hattı, 2015'te Marmaray'a bağlanacak ve Halkalı'ya kadar ulaşacak. Hatta ilk etapta 6 gidiş 6 geliş olmak üzere günlük karşılıklı 12 sefer düzenlenecek. Marmaray'a bağlandıktan sonra her 15 dakika ya da yarım saatte bir sefer gerçekleştirilecek."

Konuşmasının ardından Erdoğan, Eskişehir'den YHT ile saat 15.37'de Bilecik'e hareket etti.

Erdoğan'ı, Eskişehir Garı'ndan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ve öteki ilgililer uğurladı.

Başbakan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da Bilecik'e gitti.

Erdoğan, YHT'nin Ankara-İstanbul seferlerine başlanması dolayısıyla Pendik'te açılış programına katılacak.

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Türkiye İsrail Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak?
title