Haberler

Başbakan Erdoğan İstanbul'da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın bugün İstnbul'u izlediğini belirterek, "Varsın birileri montaj desin.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın bugün İstnbul'u izlediğini belirterek, "Varsın birileri montaj desin. Bak bu montajı nasıl yaptık güzel mi, beğendin mi?" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yenikapı'da düzenlenen İstanbul mitingine katıldı. Kürsüye "dombıra" türküsüyle çıkan Başbakan Erdoğan, 1 milyonu aşan kalabalığı selamladı. Mitingde dev Türk bayrağı açıldı.

AK Parti mitinglerindeki kalabalıklara ilgili "montaj" iddialarına yanıt veren Başbakan Erdoğan, "Dünya bugün İstanbul'u izliyor. Varsın birileri montaj desin. Bak bu montajı nasıl yaptık güzel mi, beğendin mi. Bir montaj da sen yap böyle. Varsın montaj desin, taşıma desin, bilesin ki İstanbul Gazze'nin yetimleri bugün seni izliyor" diye konuştu.

1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olduğunda kimsenin kazanma ihtimali vermediğini anlatan Başbakan Erdoğan, "Kimden aldık belediyeyi CHP'den. Kılıçdaroğlu sen bu işleri anlamazsın. Seni zaten SSK'dan tanıyoruz. Rahşan affı ile kurtardın işi yırttın. SSK hastanelerinde çektiğimiz çileleri biliriz. Az önce Kocaeli'nde yaşlı bir amca illa sahneye dedi. Yaşlı amca 'iki kere beni hastanede rehin tuttular' dedi. Belki şu an bu topluluk içerisinde SSK hastanelerinde nice rehin tutulanlar oldu. Böyle bir şey var mı artık. Ümraniye çöplüğünde vahşi depolama vardı o çöplük patladı 39 kişiye orası mezar oldu. Geziciler bunu bilmeyebilir. Çevreci ha ne çevrecisi. 39 kişi orada öldü. CHP'li belediye vardı. CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi vardı. Bunun hesabını soran oldu mu. Nerede o medya. Yandaş medya nerede" şeklinde konuştu.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yolsuzluk klasörleri önünde verdiği pozu hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Böyle şeylerin olacağını da zannetmiyorlardı o zaman. Baykal genel başkanı o da klasör önünde poz veriyor. Şu an İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkan adayının klasörü. Onu partiden ihraç ettiler. İhraç ettikleri kişiyi şimdi İstanbul'a Büyükşehir Belediye Başkan Adayı yaptılar. Ben söylemiyorum klasörü sen hazırladın şimdi o adamı ihraç ettiğiniz halde İstanbul'a aday yapıyorsun. Malzeme yok ellerinde kimi koysunlar. Bunlar felç olmuş felç. Ne yapacaklarının farkında değiller. Ama biz gümbür gümbür geldik" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, "30 Mart'ta bu telefonları dinleyenler var ya, Pensilvanya var ya en önemli dersi ona vereceğiz. Bunların dershanelerine gidenler varsa yavrularınızı lütfen oralardan alın. Milli Eğitim Bakanlığı olarak hafta sonlarında takviye kurslarını biz ücretsiz vereceğiz. Yıllarca bunlar bizi sömürdüler. Ama sülük faziletli, sülük zararlı kanı emer. Bunlar bizim helalimizi yediler. Sadaka dediler, zekat dediler, kurbanlık dediler yediler. Benim sevgili Peygamberime kendi televizyonunda miraçtan iniyor peygamberimizi kamyonete bindiriyor. Bu senaryoları da o onaylıyor biliyor musunuz. Sen hoca mısın senarist misin. Nesin. Merhum Savaş Ay söyleşi yapıyor. 'Hiç oy kullandınız mı' '1 kere kullandım' diyor. 'Bundan sonra Hz. Cebrail parti kursa ona bile oy vermem' Meleklere iman var sen nasıl söylersin bu lafı. Bizde bir laf var teşbih hata kabul etmez diye. Benzetmeyi yaparken doğru yapacaksın. Yanlış benzetme olmaz. Bunun yaptığı benzetme rezalet. İyi niyetimizin kurbanı olduk. Şu başörtülü kızlarımızın üniversiteye giderken başlarını açmaları noktasında fetva veriyor beyefendi. Çünkü 28 Şubatçılar bunu istediler. ya sen nasıl hocasın. Akşam başka sabah başka. 5 ay önce duadan bahsediyor, 5 ay sonra aynı cümlelerle bedduadan bahsediyor. Müslüman Müslümana beddua eder mi. Biz bir rahmet peygamberinin varisleriyiz. Biz gazapla emredilmedik, rahmetle emredildik. Şimdi imam hatiplerin orta kısımlarını kapatanlar belli, meslek liselerinin orta kısımlarını kapatanlar belli. Üniversiteye başörtülü kızlarımızın girişini engelleyenler belli. Kat sayı engelini koyanlar belli. Ne oldu. Kalktı mı. Engel var mı. Ey Pensilvanya daha ne istiyordun. Üniversite dedin üniversite verdik. 17 üniversiteye müsaade verdik. Dünyanın değişik yerlerinde okulları ziyaret etmenizi istediniz de biz oralar gidiyor size referans oluyorduk ne istiyordun bizden. Unutmayın kişi sevdikleri ile birlikte haşrolunacaktır. Sen Bahçeli ile Kılıçdaroğlu ile hasrolunacaksınız. Biz işte bu meydandakilerle haşrolunacağız. Biz vatan yolundayız, millet yolundayız, samimiyetle bunu devam ettiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Faşizan bir yapı ile mücadele ettiklerini söyleyen Başbakan Erdoğan, "Türkiye yapısını demokrasi dışı yollarla dizayn etmek isteyenlere fırsat yok. Meydanlarda kin, nefret, öfke, ayrımcılık diliyle konuşmak yok. Kin nefret yok. Benim meselem milletimin hak meselesidir, milletimin hukuk meselesidir. Biz hukuku çiğnemek isteyenlere karşı dik duruyoruz, yargı darbesini yapmak isteyenlere karış dik duruyoruz. Milli iradenin çalınmasına karşı dimdik duruyoruz" değerlendirmesine bulundu.

Konuşmasında CHP ve MHP seçmenlerine de seslenen Başbakan Erdoğan şunları söyledi:

"Siyaset birinci parti olmak için yapılır. Hep böyle arkadan mı geleceksiniz. Hep birinci olmayacak da arkadan nal mı toplayacaksınız. Kılıçdaroğlu çıkıyor Bursa'da bir televizyonda konuşuyor. 'Eğer yüzde 40 altında oy olursam istifa edeceğim' diyor. Yüzde 26 aldı. Yine bırakamadı. Bahçeli zaten oraya hiç yanaşmıyor. Kendine göre bir hesap uydurmuş 'yüzde 51 alamazsan çekil' diyor. Yüzde 51 iktidar olmanın şartı değil birinci parti iktidar olmanın şartıdır. Daha siyaseti öğrenemedin yahu".

"Faiz lobisi, vaiz lobisi mafya çalışıyor yine çökertemiyorlar" diyen Başbakan Erdoğan, milletin dualarıyla ayakla olduklarını kaydetti.

Türkiye'de asla ayrımcılık olmayacağını savunan Başbakan Erdoğan, "Parası olanın gücü olanın iktidar sürdüğü bir ülke olmayacak Türkiye. Elinde gazetesi televizyon olanların, mafyanın, cuntanın hakimiyeti artık sona ermiştir" dedi.

Türkiye'de sandığa karşı çıkanların bulunduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu ülkede sandığa rıza göstermemenin tek bir anlamı vardır o da darbedir. Bugün de AK Parti'yi alt edemeyeceklerini anlayanlar sandığı küçümsemeye çalışıyorlar. Bölücü terör örgütünün yaptığı gibi. Sandığı küçümsemek demokratik bir muhalefet tarzı değildir. Bunların milletin iradesi ile milletin kutsal değerleri ile sorunları var. Sandığa saldırmaları, değersizleştirmeye çalışmaları bu yüzden. Türkiye normalleştikçe, vesayetin gölgesi kalktıkça bunların sandığa karış alerjileri arttı. Sandıktan ümitlerini kestikçe şirretleşiyorlar. Kalplerinde 27 Mayıs özlemi ile yaşıyorlar. Yine milletin önünü kesmeye çalışıyorlar. Ama başaramayacaklar. Meşru iktidarı sokakta devirmenin hesaplarını yapıyorlar. Sokak şiddetini demokratik protesto hakkı diye yutturmaya çalışıyorlar. Sizin hakkınızı, hukukunuzu korumakta en ufak bir tereddüt göstermedik. Bu demokrasi düşmanlığına, seçkinlik duygusundan ötürü bu kibre geçit vermeyeceğiz". - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title