Haberler

Başbakan Davutoğlu: Kılıçdaroğlu Muhatap Tartışması Yaparsa Onu 'Ademe Mahkum' Ederiz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'muhatap' açıklamasına şaşırdığını belirterek, "Kılıçdaroğlu'nun kaprisleri ile de şartları ile de kaybedecek vaktimiz yok. Kılıçdaroğlu muhatap tartışması yaparsa onu ademe mahkum ederiz. Yolumuza devam ederiz" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ilk yurt dışı ziyaretini KKTC'ye yaptı. Davutoğlu, KKTC'ye hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Ziyareti sırasında, KKTC ile Kıbrıs Rum kesimi arasındaki müzakerelerle ilgili son gelişmeleri istişare edeceklerini belirten Davutoğlu şunları söyledi:

"Kıbrıs sorunu 40 yıldır, belli bir çerçevede Birleşmiş Milletler çerçevesinde ciddi müzakere süreçleri yaşadı. En ileri aşamaya geldiği nokta 2004 yılında Türkiye'nin KKTC'nin son derece olumlu tavrı ile gelinen nokta idi. Maalesef Kıbrıs Rum kesimi o gün Birleşmiş Milletler planına hayır demiş olduğu için, bu donmuş kriz bugüne kadar gelmek durumunda kaldı. Şimdi son dönemde Birleşmiş Milletler'in çabaları, Türkiye'nin yoğun desteği ile müzakereler yeni bir ivme kazandı. Sayın Eroğlu'ndan bu müzakere ile ilgili detaylı bilgi alacağız. Kıbrıs'a verdiğimiz desteği bir kez daha göstermek için orada olacağız."

BEDELLİ ASKERLİK

Bedelli askerlikle ilgili soruyu yanıtlayan Davutoğlu, bu konuda daha kapsamlı brifing alacağını kaydederek, "Buna göre değerlendireceğiz. Genelkurmay Başkanımız, Milli Savunma Bakanımızdan da kapsamlı bir brifing aldıktan sonra bu konudaki ihtiyacı değerlendireceğiz" dedi.

KREDİ DERECELENDİRME KURULUŞLARI

Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan'ın kredilendirme kuruluşları ve Bank Asya konusunda açıklamalarını nasıl değerlendirdiği sorusunu Davutoğlu şöyle yanıtladı:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın Fitch ve Moody's gibi kuruluşların görevi objektif olmalı. İç ve dış piyasada kime sorarsanız sorun bu kuruluşların Türkiye için objektif karar almadığı ortaya çıkmıştır. Türkiye iki büyük seçimi güvenle atlattı. Hal böyleyken bu kuruluşlar bunları hiç görmüyorlar. Ufak bir gerginlik de ise hemen tam tersi iş yapıyorlar. Bizim bu kuruluşlardan beklentimiz siyasi nitelikli olmayan, objektif değerlendirmeler yapmalarıdır. Objektif kriterleri uygulama konusunda maalesef başka ülke ve dönemlerle karşılaştırıldığında sapmalar görüyoruz."

Bankalarla ilgili manipülatif haberler yapıldığı söyleyen Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Manipülatif bir takım haberlere dayalı olarak bir kriz veya olumsuz beklenti yaratacak şekilde davranırlarsa Türkiye buna sessiz kalamaz. Bir şekilde ifade etmemiz gerekir. Bankalarla ilgili çıkartılan haberler art niyetlidir. Bank Asya da dahil olmak üzere herhangi bir banka bu objektif kurallar içinde, hukuk kuralları ve işleyişi ve bankacılık sistemi kuralları içinde, objektif kriterler içinde, bu sistemin işleyişine aykırı bir noktada ise tabi bu değerlendirmeyi yapmak BDDK başta olmak üzere bütün kurumlarımızın görevidir. Kurallar bellidir. Bu kurallara uyan hiç kimsenin herhangi bir şeyden çekinmesine gerek yoktur."

'ELİNİ UZATIRSA ELİMİZİ UZATIRIZ'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'muhatap' açıklamasına şaşırdığını belirten Davutoğlu bu konuda şunları söyledi:

"Açıklamayı görünce şaşırdım. Benim ülkeyi yönetmeye talip olmama da kararı Kılıçdaroğlu verecek değil. AK Parti kongresindedir. Cumhurbaşkanımızın görevlendirilmesi ile olur. Bunun için Kılıçdaroğlu'nun icazetine yada sorgulamasına hiç gerek yok. Ayrıca Kılıçdaroğlu muhatap için dikkat ederseniz sürekli şart koşuyor. Eğer bir muhataplık söz konusu ise önce kendi kongresinde mahalle baskısı ile kendisini aday gösteren 200'ü aşkın delegenin neden kendisine oy vermediğini ve neden kendisini muhatap almadığını sorgulasın. Buna cevap versin. Bizim mesajımız açıktır. Kılıçdaroğlu selam verirse selamını alırız. Selam alacaksa da selam veririz. Elini uzatırsa elimizi uzatırız. Elimizi uzattığımızda elimiz havda kalmadığı zaman bu kutlu yürüyüşe bir şekilde katkıda bulunma iradesi gösterdiğinde birlikte bu yürüyüşü gerçekleştiririz. Engel koyarsa bu engeli yolun kenarına koyarız. Bu engel bir taş, söz, politik bir tavır da olabilir. Bizim bu konudaki tutumuz her zaman pozitif, olumlu olacaktır. Ama Kılıçdaroğlu'nun kaprisleri ile şartları ile de kaybedecek vaktimiz yok. Kılıçdaroğlu muhatap tartışması yaparsa onu ademe mahkum (yok saymak, görmemek) ederiz. Yolumuza devam ederiz. Negatif katkı yaptığında 'Gölge etme başka ihsan istemeyiz' deyip yolumuza devam ederiz. Biz bir kongre partisi değiliz. O kendi kongresindeki iktidar mücadeleleri ile uğraşsın."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Ahmet Davutoğlu Türkiye Kıbrıs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title