Haberler

Başbakan: Cizre'deki Provokatörler Yakalandı

Güncelleme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu dün Cizre'de PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H ve Hüda-Par yanlıları arasındaki çatışmalarda 3 kişinin hayatını kaybettiği olaylarla ilgili olarak Konya'da açıklamalarda bulundu.

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

"Türkiye'nin özellikle sınır ilçelerinde bir şekilde şiddete başvurarak dışarıdaki huzursuzluğu ve çatışmayı içeri taşımak isteyenlere kesinlikle müsamaha gösterilmeyecektir. Bu çerçevede bütün halkımıza sükunet tavsiye ediyorum."

"PROVOKATÖRLER YAKALANDI"

"Devlet, her yerde her türlü tedbiri almaya muktedirdir. Dün de yine olayı daha da tırmandırmak isteyen bazı provokatif unsurların Cizre'ye sızma çabalarına karşı da çok etkin tedbirler alınmıştır. Kamuoyumuzun bunu yakından bilmesini isterim ki bu provokatörler, hem yakalanmış, bazıları da bu süreç içinde kontrol altına alınmışlardır. Bunlar da bir provokasyonla karşı karşıya olduğumuzu açık şekilde göstermektedir."

"DEĞİŞİK SİYASİ GRUPLAR ARASINDA DA ÇATIŞMA ÇIKARMAK İSTEDİLER"

" Cizre'de sadece devlete dönük bir provokasyon değil, değişik siyasi gruplar arasında da bir çatışma ortaya çıkarmak istediler. İkisine karşı da hazır olmak lazım. Olaylar, ilk aşamasındayken sosyal medya üzerinden ve diğer yayınlarla sanki ' Cizre'de kontrol kayboldu, Cizre'de tam bir kaos var' görüntüsüyle neredeyse bu provokasyonlara katkıda bulunmaya çalışan bazı unsurlara da dikkatinizi çekmek isterim. Bu unsurlar da Cizre olayları üzerinden özellikle bu paralel yapılanmanın hangi kanallarla bu olayları daha da abartarak toplumda huzursuzluk çıkarma çabaları içinde olduğunu da gözümüzden kaçmadı."

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu Konya Cizre Güncel Haberler

500

Yorumlar (122)

talat:

SELAHATTIN DEMIRTASA DAVA ACILMALI YARGILANMALI VE HDP KAPATILMALI teroristler hdpye guvenerek saldiriyor, hdp meclise girdigi gun bunlar rahat durmadi

46
7
yanıtYanıtla
aha!!!:

Kürtleri sünni-alevi diye ayırmak isteyenler, avucunu yalar. Kürtler, sünni-alevi-yezidi-hristiyan ayrımını asla yapmaz. İnsan gibi insansa yeter. Herkes dini istediği gibi yaşar. herkes inancında hürdür.

38
2
yanıtYanıtla
yalan:

arkadaş sonunda ülkenin geleceği durum bu sen bu kadar taviz verirsen adamlar seni tehdit eder ortalığı da karıştırır kobani eylemlerinde insaları nasıl öldürdüklerini gördük bunlar da Allah korkusu yok Allah korkusu olsaydı binlerce insan bir kişiyi linç edip öldürmezdi arkadaşlar uyanın artık bir felate doğru gidiyoruz ülkemiz üzerinde oyun oynuyorlar aktörler belli tayip erdoğan pkk ve kandil bunun başka bir anlamı yok ama herşeyde mağdurum rolü oynamayı seven tayip bey bu olayın sonunda yine bizi kandırmışlar diyecek ya da bize darbe yapacaklar diyecek anlayana. . . . .

18
16
yanıtYanıtla
Ahmet BicanmobilWeb@haberler.com:

Pkk dagdaydi cozum sureciyle sehre indi. Halk bakkaldan ekmek almaya korkuyor. Olan biten bu.

19
11
yanıtYanıtla
HulkmobilWeb@haberler.com:

Yahu bence , kürtlerden ayrilalim yesinker birbirlerini.deseemmm ayrilmazlar Kovsan gitmezler Vursan bitmezler ne yapalim acaba bu kürtlerden kurtulmak icin bunlari bizansa hamaratligindan kurtarmaz olsaydik ..keske o zaman islerini bitirseydik simdi sorun olmazdi. Yahu artik yeteeerrr.. size insanca dostca isterseniz düsmanca söyleyeyim “AYRILIN BiZDEN KENELER “

6
24
yanıtYanıtla
atif:

hdpyi kapatmasaniz millet saldirmaya baslayacak butun hdp il baskanliklari ceheneme donecek benden soylemesi duyumlar oyle milletin sabri tasti hdpliler artik istanbul, ankara, izmirde hedef haline gelecek

20
8
yanıtYanıtla
size:

işitin dost olarak görüldüğü yerde hudaparın mazlum sayılması normaldir

13
14
yanıtYanıtla
CabbarmobilWeb@haberler.com:

En büyük Provokatör sensin ulan.

10
15
yanıtYanıtla
mustafa dumrulmobilWeb@haberler.com:

Dabi dabi onu da chp yapmıştır değilmi sn davutoğlu...Seçimler yaklaşıyorya atın bakalım yalanın kılçığı yokki boğazınıza batsın.

21
3
yanıtYanıtla
Savaş ve BarışMobil-ANDROID:

yaşasın israil kahrolsun kontrahizbul hudapar

9
14
yanıtYanıtla
Tüm 122 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title