Haberler

Başbakan Ahmet Davutoğlu Atina'ya Gidecek

Güncelleme:

Türkiye ile Kıbrıs Rum Kesimi arasında, Akdeniz'deki petrol arama gerilimi sürerken, Başbakan Ahmet Davutoğlu sürpriz bir adım attı.

Davutoğlu, önümüzdeki ay Atina'ya resmi ziyarette bulunacak. Davutoğlu, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin 3. toplantısı için, 5-6 Aralık'ta Yunanistan'a gidecek.

DİPLOMATİK MESAJ

Davutoğlu'nun KKTC, Azerbaycan gibi, bu göreve başlayan her siyasetçinin yaptığı rutin ikili ziyaretlerin hemen ardından, "Başbakan" sıfatıyla gideceği ilk ülkenin komşu Yunanistan olması diplomatik açıdan mesaj niteliğinde. Ankara'daki Avrupalı diplomatlar, Davutoğlu'nun bu adımını "sıfır sorun politikasına dönüş" olarak yorumladılar.

Davutoğlu'nun, Türkiye ile Rum Kesimi arasında, Yunanistan'ın da Rumlar'ın yanında müdahil olduğu petrol arama krizi sürerken Atina'ya gitmesinin, "tansiyonu düşürecek bir adım" olduğu vurgulanıyor.

AB SÜRECİNE DE VURGU

Davutoğlu'nun Atina ziyareti diplomatik çevrelerde, hükümet programında yer alan, ancak henüz somut olarak hayata geçmeyen "AB sürecine öncelik" politikası açısından bir ilk adım olarak görülüyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Kıbrıs Rum Kesimi Ahmet Davutoğlu Akdeniz Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (10)

MuhammedmobilWeb@haberler.com:

Hani bunlar Dunya lideriydi Yunanin ayagina gidiyor palyacoo Davuloglu....

17
18
yanıtYanıtla
xxx:

Bu küçük eniştede artık sinirleniyor. . . Kızdırmayın hüsamı

13
14
yanıtYanıtla
nesin:

Heseyi refaranduma götüren AKP niye 17-25 Aralik hirsizligini referanduma götürmüyor halk karar versin bunlar yargilansinmi yargilanmasinmi. AKP kendi savci hakimlerini koydu oraya tabiki takipsizlik verecek. AKP nin Denizfeneri paralariyla kurulup oparalarin fakir fukara yoksul insanlara toparlandigini Bilen akp o paralari bile bile harcamislardi AKP hirsizligimi umursayacak AKP nin isi bu para rant nerdeyse AKP nin iside o Fakir fukara ölmüs ölmemis fakir fukara ac acik ilgilenmiyor. AKP halkin önüne gösteri yapmaya mi geldi halkin acligi ölümü ile ilgilenmiyor. Halkin agzina bir parmak bal sürüyor. Arkasindan AKP neleri daha götürrüz. Hesabi yapiyor.

9
6
yanıtYanıtla
tuba:

helal be sana sayın davud oğlu yür türkiye seni yanında

5
5
yanıtYanıtla
bu kadarda olmaz artık:

Ermenistanda şerefimizi iki paralık ettiler. şimdi rum kesiminde 1 paraya düşürecekler

6
4
yanıtYanıtla
erkan:

şeytanlarla şirin görünmek için bu Ülke daha ne kadar küçülecek?

6
3
yanıtYanıtla
KAAN:

STRATEJİK DERİNLİK YAŞIYORUZ ŞŞŞT SUSUN

4
1
yanıtYanıtla
taha:

uuuuu

2
0
yanıtYanıtla
GM:

Rum kesimi salak :)

0
0
yanıtYanıtla
ANTEPLİ.V:

Taş yerinde ağır olur kıprıs sorununda haklı olduğumuz halde yunanistana gidiliyorsa bu açizliktir onlar gelsin sorunları çözmek için

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title