Haberler

Barzani'nin Partisinden Acil Çağrı: 300 Milyon Dolara İhtiyacımız Var

Güncelleme:

Kürdistan Demokrat Partisi Dışilişkiler Sorumlusu, IŞİD ile mücadelelerini sürdürebilmeleri için ABD'den 300 milyon dolarlık yardıma ihtiyaçları olduğunu açıkladı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin genel başkanı olduğu Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) dışilişkiler sorumlusu Hemin Hawrami, terör örgütü IŞİD ile mücadelelerini sürdürebilmeleri için ABD'den 300 milyon dolarlık acil yardım fonuna ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Hawrami, Washington Yakın Doğu Araştırmaları Enstitüsü'nde Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi'nin geleceğine ilişkin online panele katıldı.

"EKONOMİK ZORLUKLARA RAĞMEN IŞİD'LE MÜCADELE SÜRÜYOR"

IŞİD'e karşı verilen mücadele hakkında bilgiler sunan Hawrami, ekonomik zorluklara rağmen örgüte karşı savaşlarını sürdürdüklerini anlattı.

"Peşmerge güçlerinin temizlediği alanlarda IŞİD tek bir metrekareyi dahi geri alamadı" diyen Hawrami, Peşmerge'yi "örgütü yenilgiye uğratabileceğini kanıtlayan sahadaki fonksiyonel tek unsur" olarak tanımladı.

"IŞİD'LE MÜCADELE İÇİN ACİL 300 MİLYON DOLARA İHTİYACIMIZ VAR"

Hawrami, petrol fiyatlarının düşmesiyle mali açıdan sıkıntı çektiklerine vurgu yaparak, yönetimin geçen eylül ayından beri güvenlik güçlerinin maaşlarını ödemekte zorluklar yaşadığını aktardı. Kısa sürede kendilerine yardım edilmesi gerektiğinin altını çizen Hawrami, "Bölgenin güvenliğini temin eden Peşmerge güçlerinin IŞİD'e karşı savaşı sürdürebilmesi için ABD'den 300 milyon dolarlık acil yardım fonuna ihtiyacımız var. Bu para Peşmerge'nin maaşlarının yanı sıra IŞİD'le mücadelede lojistik ve ulaşım giderleri için gerekli" diye konuştu.

"TEMEL GEREKSİNİMLERİ GİDERMEKTEN BİLE UZAĞIZ"

Hawrami, şu aşamada Peşmerge'nin yemek ve savaş alanında ihtiyaç duyulan kış giysilerinin de aralarında bulunduğu birçok temel gereksinimlerini gidermekten uzakta bulunduklarını dile getirdi.

Bağımsızlık tartışmalarına da değinen Hawrami, bu yılın ikinci yarısında Irak hükümetinden ayrılmalarını isteyip istemediklerini gösterecek referandumun gerçekleşeceğini bildirdi.

"YENİ BİR FORMÜL GELİŞTİRMELİYİZ"

Hawrami, "Irak'ta diktatörlük ve federalizm başarısızlığa uğradı. Bu nedenle yeni bir formül geliştirmeliyiz. Bu yeni formül Bağdat ile konuşarak, müzakere edilerek barışçıl yollara dayanmalıdır çünkü Bağdat ile birçok ortak noktamız bulunuyor" diye konuştu.

Referandumun nasıl yapılacağına dair şu aşamada çalışmaların sürdürüldüğünü ancak halkın bir bölümünün hala IŞİD'in kontrolünde bulunan alanlarda yaşamalarından dolayı bu yerlerde oylamanın nasıl olacağının belirsizliğini koruduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Mesut Barzani Washington Irak Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (115)

vip:

aç karnını doyurda sonra devlet kur zırto

27
18
yanıtYanıtla
siirtli:

gel bizden iste biz sana veririz 300 milyon değil 30 milyar dolar veririz , Şuan Kürdlerin elinde 400 milyar nakit para var PYD bu parayı muhafaza ediyor

6
35
yanıtYanıtla
Farukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk:

Ula de gettttt sefil teröristttt

yanıt4
yanıt2
ÖZVATANSEVER:

Kerkük, Musul Türkiye''ye, ilhak olsun, herkes huzura ve rahata kavuşur.

16
21
yanıtYanıtla
ADAM:

NAH ALIRSINIZ. DAHA DURUN ELiNiZDEKiNiDE KARBEDECEKSiNiZ.

yanıt15
yanıt22
yildiz:

cok dogru baska cikis yolu yok

yanıt4
yanıt8
alperen:

sen kendi ulkeni koru boyle giderse bolunecek ulke turkiye olur malesef

yanıt0
yanıt0
Ercan:

300 alır 600 ödersiniz. gelecekteki çocuklarınızın parasını şimdiden harcıyor onlara borç bırkaıyorsunuz. . abd yi falan bırakın. Türkiye ile birleşin işid sorunu kalmasın. . pkk da bitsin hepimiz zengin olalım.

32
3
yanıtYanıtla
Ecdad osmanlı:

İşte dostum bu kadar zeki değiller saf olarak doğmuşlar mlsf

yanıt3
yanıt0
ahmet:

işid bahanesiyle para dileniyorlar :D

21
7
yanıtYanıtla
Tüm 115 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title