Haberler

Bartholomeos Nevşehir'de

Fener Rum Patriği Barholomeos, Ürgüp'teki kiliselerde düzenlenecek Pazar ayinlerini yönetecek Patrik Bartholomeos: “Şimdiden iftar davetiyeleri almaya başladık.

Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa ve Cemil köylerindeki kiliselerde bahar ayinlerine katılacak olan Fener Rum Patriği Bartholomeos, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan'ı makamında ziyaret etti.

Vali Ceylan ile bir süre sohbet eden ve Nevşehir'de bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirten Bartholomeos, ayin öncesi yapılan çalışmalardan dolayı da teşekkür etti.

Gazetecilerin, Ramazan ayına ilişkin sorusunu yanıtlayan Bartholomeos, Türk vatandaşı olması nedeniyle Müslüman vatandaşlarla iç içe olduğunu söyledi. Barholomeos, "Müslüman kardeşlerimizle hep beraber yaşıyoruz, onların Ramazan bayramlarını kutluyoruz. Onlar da bizim Neol ve Paskalya bayramlarımızı kutluyorlar" dedi.

Ramazan ayı nedeniyle iftar programlarına da davet edildiğini ve bunlara katılmaya çalıştığını hatırlatan Bartholomeos, "Şimdiden iftar davetiyeleri almaya başladık. Programım müsait olduğu takdirde icabet edeceğim. Müslüman kardeşlerimizin sevinçlerini paylaşıyoruz. Bu iftar sofraları etrafında inşallah rahat, güzel bir Ramazan ayı geçirirler. Gerek Türkiye'de, gerek dünyada her zaman dualarımız ve sevgimiz Müslüman kardeşlerimizle olacak. Bu dayanışma vasıtasıyla birbirimizin yanında olarak, barış ve huzur içinde, fani hayatımızı geçirmiş oluruz" diye konuştu.

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ise Bartholomeos'u Kapadokya'da ağırlamaktan mutlu olduklarını belirtti.

Açıklamanın ardından Ceylan, Bartholomeos'a Hitit Anforası hediye etti. - Nevşehir

Kaynak: AA / Güncel

Patrik Bartholomeos Bartholomeos Nevşehir Ürgüp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title