Haberler

Barlas: Abdullah Gül, MHP Ya da CHP'nin Başına Geçsin

Güncelleme:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın pazar günü Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından gerek Ak Parti 'nin yeni yönetimi gerekse mevcut cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün siyasi geleceği, hararetle tartışılmaya devam ediyor.

Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, dün akşam NTV'de katıldığı bir programda AK Parti kongresini ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirdi. Cumhurbaşkanlığı muhabirleriyle dünkü vedalaşması sırasında "Partime döneceğim, bundan daha doğal bir şey olamaz" diyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkında ilginç değerlendirmelerde bulunan Mehmet Barlas, Gül’ün ‘AK Partili olmayan çevresi’nin uyumsuzluklara yol açtığı iddiasında bulundu.

"GÜL'ÜN ÇEVRESİ UYUMSUZLUKLARA YOL AÇIYOR"

Abdullah Gül ve Tayyip Erdoğan’ın siyasi yaşamları boyunca "beraber yürüdüklerini ve beraber ıslandıklarını" söyleyen Barlas, Gül’ün Cumhurbaşkanı olarak Köşk’e çıkmasının ardından bir ‘çevre sorunu’ oluştuğunu ve bunun bazı olumsuzluklara yol açtığını söyledi. Barlas şöyle konuştu: "Abdullah Gül’ün Çankaya’daki çevresinde Ak Parti’yle hücre uyumsuzluğu gösteren insanlar oldu ve Çankaya kaynaklı hoşnutsuzluk olayları hep bu üçüncü kişilerden kaynaklandı. Abdullah Gül’ün Çankaya’daki çevresi Ak Partili değil bunun bilinmesi lazım. Eğer Abdullah Gül Ak Parti’ye dönecekse bu çevrenin Ak Parti’de yeri olmayacağı kesin bunu da vurgulamak lazım."

"CHP YA DA MHP'YE GİTSİN"

AK Parti'nin ‘Gül gibi bir isme ihtiyacı olmadığını’ söyleyen Barlas, daha sonra ilginç bir öneride bulundu. Abdullah Gül'ün partinin başına geçmek istemesi halinde Erdoğan'ın buna hayır demesinin pek mümkün olmadığını ileri süren Barlas sözlerini şöyle sürdürdü: "Gül, eğer ille de ben genel başkan olmak istiyorum derse Erdoğan'ın buna hayır demesi çok zordur. Abdullah Gül ise akıllı ve bilinçli bir insan olarak bunu istemez. Şartların gelişmesini bekler ondan sonra karar verir. Eğer Gül, Türk siyasetine hizmet etmek istiyorsa AK Parti'ye gelmek yerine Cumhuriyet Halk Partisi 'ne genel başkan olsun. Çünkü onların ihtiyacı var buna. AK Parti'nin beyne, başarıya falan ihtiyacı yok! Hem beyne hem başarıya CHP'nin ihtiyacı var. Belki MHP'ye yardımcı olabilir. AK Parti, Tayyip Erdoğan ile zaten zengin."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Barlas Abdullah Gül Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (40)

DENİZCİ:

Sayın GÜL her zaman bir numaradır .Barlasın aklına da ihtiyacı yoktur.

13
4
yanıtYanıtla
ali:

adamı kullandılar sonrada hadiii... bunların işi olmuş satmak...

16
1
yanıtYanıtla
cenk:

Cook super dogru bir yorum ama mhp ye daha yakisir

8
9
yanıtYanıtla
ÇORUMLU:

ABDULLAH GÜL NEREYE GİDERSE ORASI GÜL GİBİ OLUR. O İNSAN İYİ BİR İNSAN. BU ÜLKENİN ONUN GİBİ İNSANLARA İHTİYACI VAR.

10
5
yanıtYanıtla
alp:

apdullah gülün üstü çizilecek anlaşılan dikdatör tayyip rakip istemiyor

10
5
yanıtYanıtla
y.ok:

Bu barlas kendini akil adam sanıyor; ancak soytarı olduğunun farkında değil .

12
2
yanıtYanıtla
MEHMET ÜZÜMLÜOĞLU:

SEN DE AKP YE GENEL BAŞKAN OL.

9
2
yanıtYanıtla
hasan doğramacı:

mehmet barlasamı kalmış mhp chp nin durumu sen gitde yalakası olduğun partine kimi genel başkan yapıcaksan onu konuş chp nin sizin partinizdeki despotlarla diktatörlerle işi olmaz.. rejim ve atatürk düşmanlarıyla işi olmaz

7
3
yanıtYanıtla
OF- -LU:

M.H.P BU ÜLKEDE ÇOĞUNA BATMIŞTIR

7
3
yanıtYanıtla
halil kasımpaşa:

valla öyle bişey olsun abdullah gül herkesi devirir bütün kayseri tomtom adama verir sonra havayı alırsınız....

7
2
yanıtYanıtla
Tüm 40 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title