Haberler

Bandırma Devlet Hastanesi'ndeki Hastalar El İşi Kursu Açtı

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, Bandırma Devlet Hastanesi bünyesinde tedavi gören hastalar tarafından el işi sergisi açıldı.

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, Bandırma Devlet Hastanesi bünyesinde tedavi gören hastalar tarafından el işi sergisi açıldı.

Bandırma Devlet Hastanesi ve ilçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan ve 6 ay süren kursta psikiyatri servisinde tedavi gören hastalar tarafından üretilen ürünler açılış töreni sonrasında sergilendi. Hastane toplantı salonunda gerçekleştirilen törene Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, Belediye Başkanı Sedat Pekel, il Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Akdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Cancan, Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, hastane çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Hastane Yöneticisi Hadi Serdar Yazıcı, iş ve uğraş terapisinin, sağlığı sürdürmek, patolojiyi düzeltmek ve azaltmak amacıyla, kişinin belirlenen aktivite ve görevlerde performansını düzeltme, güçlendirme ve artırmaya, adaptasyon ve üretkenlik için gerekli olan beceri ve fonksiyonları öğrenmeye katılımını sağlayan bir bilim ve sanat dalı olduğunu söyledi.

Fonksiyonel olarak yetersiz olan kişilerin, mümkün olduğunca toplumsal hayata katılımı ve bağımsız olmasının hastanın kendisi ve toplum için çok önemli olduğunu belirten Yazıcı, "İş ve Uğraşı Terapisi, trafik kazaları ve iş kazalarının giderek arttığı, çok genç yaştaki özürlülerin toplumdaki oranlarının hızla yükseldiği günümüz sanayi toplumlarında önemli bir dal olarak gelişimini sürdürmektedir" dedi.

Törende konuşan Bandırma Kaymakamı Ali Mantı ise, gerçekleştirilen çalışmanın toplumdaki akıl ve ruh sağlığı konusuna katkıda bulunmasından dolayı hastane çalışanlarına ve yöneticilerine teşekkür etti.

Belediye Başkanı Sedat Pekel ise, kendisinin bir çok sergi açılışına katıldığını ancak, hastane yöneticisi ve çalışanlarının burada bulunan hastaları bir hasta olarak görmek yerine bir insan olarak gördüğünü belirterek, "Burada hastaları bir insan olarak gören ve davranan hastane yönetimine teşekkür ederim" dedi.

Törende protokol üyelerine hastalar tarafından yapılan ve üzerinde Türk Bayrağı motifi bulunan tablolar hediye edildi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sedat Pekel Ali Mantı Balıkesir Bandırma Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Çorlu tren kazası duruşmasında karar belli oldu mu? Tren kazası davasında son durum nedir? 2024-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman? #128204 Başvurular başladı mı? Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title