Haberler

Balıkçılardan motor yatlara tepki -

Bodrum'da ağ atarken ya da toplarken yakın mesafeden süratle geçen motor yatlar nedeniyle batma tehlikesi yaşadıklarını öne süren balıkçı teknesi sahipleri eylem yaptı.

Bodrum'da ağ atarken ya da toplarken yakın mesafeden süratle geçen motor yatlar nedeniyle batma tehlikesi yaşadıklarını öne süren balıkçı teknesi sahipleri eylem yaptı.

Bodrum Yarımadası Yalıkavak Sportif Balık Avcıları Derneği (BORABDER) önderliğinde Yalıkavak Balıkçı Barınağı'nda bir araya gelen balıkçılar, teknelerine "Seyrin keyifli dalgan küçük olsun", "Biz ağ topluyoruz ya siz?", "Deniz sevgi ister denizcilik saygı", "Hız can alır, denizcinin kuralları hayat kurtarı", "Havanız güzel dalganız az olsun" yazılı pankartlar asarak denize açıldı.

Balıkçılar, motor yatların uğrak yerleri olan Hacımenem Koyu, Preten Koyu ve Yalıkavak Marinası çevresinde sirenler çalarak eylem yaptı.

BORABDER Başkanı Mustafa Uyar, gazetecilere yaptığı açıklamada, eylemi motor yatların, ağ atan ya da toplayan balıkçıların yanından 40-50 mil süratle geçmelerine tepki göstermek için yaptıklarını söyledi.

Motor yatların süratle geçmesi nedeniyle balıkçı teknelerinin batma tehlikesi yaşadığını ifade eden Uyar, "Umarım yetkililer bu sorunla ilgili bir çalışma yapıp yaptırım uygular" dedi.

Balıkçı Ali Ardıç ise motor yatların hızlı hareketleri nedeniyle mağdur olduklarını ifade etti.

Motor yat sahiplerini "balıkçılara karşı saygılı olmaya" davet eden Ardıç, "Onları hiçbir şey ilgilendirmiyor. Ayrıca grup olarak avlanan balıkçıların ortasından geçiyorlar. Motor yatların kenar seyirlerindeki suratlarıyla ilgili bir düzenleme yapılmalı. Yetkililerden duyarlılık istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Uyar Bodrum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title