Haberler

Bakan Yılmaz Bingöl'de Vatandaşlarla Bayramlaştı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl’ün Karlıova ilçesinde vatandaşlarla bayramlaştı.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl'ün Karlıova ilçesinde vatandaşlarla bayramlaştı.

Karlıova ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Yılmaz, halkla tokalaşarak bayramlaştı. Daha sonra çözüm sürecine değinen Bakan Yılmaz, barış sürecinin vatandaşa eziyet etmek, onun parasını almak, yatırımı engellemek, şantiyeyi engellemek anlamına gelmediğini söyledi. Hiç kimsenin çözüm sürecini istismar etmeye çalışmaması gerektiğini belirten Bakan Yılmaz, "Çözüm süreci huzur demek, barış demek, herkesin özgür bir şekilde yaşaması demek, kimsenin kimseye hakaret etmemesi demek, kimsenin kimseye baskı yapmaması demektir. Çeşitli gelişmeler oldu, bakın Suriye'de Irak'ta maalesef Müslüman Müslümanı öldürüyor, Müslümanların kanı akıyor. Bir Müslümanın bir Müslümanı öldürmesi haramdır ama maalesef bugünkü dünyada Müslümanlar birbirlerini öldürüyor. Türkiye Cumhuriyeti olarak biz çevremize şunu söylüyoruz, bizim için hiçbir farkı yok Arap'mış, Türk'müş, Kürt'müş, Sunni'ymiş, Şii'ymiş, Müslüman'mış, Ezidi'ymiş, hepsi bizim için bir, biz hepsine yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.

TÜRKİYE'DEKİ SURİYELİLER

Türkiye'ye gelen Suriyeli mültecilere de değinen Bakan Yılmaz, "Bugün Türkiye'de bakın 1,5 milyondan fazla Suriye'den gelen kardeşimiz var. En son Kobane'den 160 binden fazla kardeşimiz geldi. Biz bunlara kucak açıyoruz ve bugüne kadar 4,5 milyar dolar para harcadık bu işe. Türkiye'nin gücü var istikrarı var ki bu kardeşlerimize destek oluyoruz destek olmaya da devam edeceğiz. Birileri bunu istismar etmeye çalışabilir başka laflar çıkarabilir onlara bir sormak lazım bu en gelişmiş dediğimiz ülkeler ne yapıyorlar. Allah aşkına çok zengin dediğimiz ülkeler bir tanesi 160 kişi almış medyalar törenler bilmem neler biz 1,5 milyondan fazla kardeşimizi almışız. Suriye rejimi bir taraftan birbirleriyle de ittifak halinde gelip bu halka eziyet ediyorlar biz de o halkı koruyoruz gözetiyoruz bundan sonrada gözetmeye devam edeceğiz. İnsani yardımlarla da güvenlik tedbirlerimizle de bu halka yardım etmeye devam edeceğiz ve inşallah Suriye'de de bu rejim gidecek hiç endişeniz olmasın. Zulüm hiçbir zaman ebediyen devam etmez" diye konuştu.

"BİNGÖL'DE ZAZACA KÜRTÇE YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİLERİMİZ VAR"

Bingöl Üniversitesi'nde Zazaca ve Kürtçe yüksek lisans öğrencilerinin olduğunu hatırlatan Bakan Yılmaz, "Bugün seçmeli ders haline getirmişiz, özel okullarda eğitim dili haline getirmişiz. TRT 6 24 saat yayın yapıyor siyasi propaganda dili olarak her isteyen kullanıyor gazetesi, kitabi ne gerekiyorsa eksiğimiz varsa olabilir eksiklerimizde konuşuruz onları da gideririz. Yeter ki kavga olmasın şiddet olmasın o eksikleri de tartışırız konuşuruz. Medeni bir şekilde demokratik bir ortam içinde bu eksiklerimizi de gideririz her şey mükemmel demiyoruz, ama hiç kimsenin burnunu kanamasını gerektirecek bir sebep de yok ortada. Kimse kusura bakmasın Türkiye eski Türkiye değil inanç noktasında da aynı şekilde bakın geçmişte başörtüsünden dolayı üniversite kapılarından dönüyordu insanlarımız, bugün bırakın üniversiteyi kamu kurumlarında devlet kuruluşlarında meclisimizde meclise gidiyoruz başörtülü milletvekillerimiz var. İnanç hürriyetinde de önemli bir yere geldik" şeklinde konuştu.

Vatandaşlarla beraber çay içtikten sonra Karlıova esnaflarını gezerek bayramlaşan Bakan Yılmaz, daha sonra Karlıova'dan ayrıldı. - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cevdet Yılmaz Yılmaz Bingöl Karlıova Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title