Haberler

Bakan Işık: Dünya'nın Yuvarlak Olduğunu Müslümanlar Buldu

Güncelleme:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Dünya'nın küre olduğunu ilk olarak Müslüman coğrafyacıların ortaya çıkardığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1'inci Latin Amerika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi'nde yaptığı, "Amerika kıtasını Kristof Kolomb'dan önce Müslümanlar keşfetti" açıklamasının ardından önemli bir iddia da Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'tan geldi. Işık, Dünya'nın küre olduğunu ilk olarak Müslüman alimlerin ortaya çıkardığını söyledi.

"İSLAM DÜNYASI GİDİŞATA YÖN VERMİŞ"

Konya'da incelemelerde bulunan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Sanayi Odası'nın 40'ıncı kuruluş yıldönümü nedeniyle Dedeman Otel'de düzenlenecek 'Sanayi Gecesi'ne katıldı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da katıldığı gecede iş adamlarına seslenen Bakan Fikri Işık, İslam dünyasının, dünyanın gidişatına yön verdiğini belirterek, ilim ve bilimin önemini anlattı. Işık, "İslam'ın doğuşundan itibaren İslam dünyası, dünyanın en gelişmiş toplumları olarak dünyanın gidişatına yön vermiş" dedi.

"DÜNYA'NIN KÜRE OLDUĞUNU MÜSLÜMAN COĞRAFYACILAR ORTAYA ÇIKARDI"

Dünya'nın küre olduğunu ilk Müslüman coğrafyacıların ortaya çıkardığını belirten Bakan Işık, şunları söyledi: "İslam dünyası binli yılların başında hatta daha da önce bugün hayatımızı kolaylaştıran, modern teknolojiye beşiklik eden pek çok buluşu gerçekleştirdi. Bilir misiniz sibernetik biliminin kurucusu El Cezeri'dir. Modern trigonometrinin kurucuları El Battani gibi İslam alimleridir. Pascal üçgeninin ilk mucidi Ebu'l Vefa'dır. Galileo'dan 700-800 yıl önce Halife Memunun talimatıyla Harezmi'nin başında olduğu 71 Müslüman matematik coğrafyacı dünyanın bugünkü şeklini bir küre olarak ortaya çıkarmışlardır. Şu an bir orijinal nüshasını İstanbul'da Fuat Sezgin hocanın İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi'nde görebilirsiniz. Ortaçağ karanlığına Avrupa yaşarken, İslam alimleri dünyanın geleceğine yön veren buluşlar gerçekleştirmişler."

"ERBAKAN'IN TAKKESİYLE, TESBİHİYLE UĞRAŞANLARDIR"

Türkiye'nin 1940'lı yıllarda uçak, 1960'lı yıllarda da otomobil yapmaya kalkıştığını ancak çeşitli nedenlerle yapamadığını anlatan Bakan Işık, şöyle konuştu: "Şimdi bugün Türkiye'yi, Güney Kore ile kıyaslayanlar var. '1960'larda Güney Kore çok gerideydi, şimdi çok ileride, biz çok geride kaldık' diyenler var. İşin hazin tarafı ne biliyor musunuz? Bugün bu noktada edebiyat yapanlar, geçmişte merhum Erbakan'ın 'Türkiye sanayileşmeli' dediği zaman, onun takkesiyle, tespihiyle ve seccadesiyle uğraşan adamlar. Yeni bir fırsatı da kaçırmak istemiyoruz. O da elektrikli hibrit yeni araç. İnşallah yerli bir Türk markasını 2020'den önce yola çıkaracağız. Bu nerede üretilecek? Bunu devlet olarak biz üretmeyeceğiz. Bunu babayiğitlerin bir araya geldiği konsorsiyum üretecek. Biz onların önünü açacağız, onlara destek vereceğiz. Bu memleketin evladı olarak bir Türk markasını dünyanın yollarına çıkaralım, dünyada bizde varız diyelim inşallah."

Konuşmanın ardından Sanayi Odası'nda 40'ıncı yılına dolduranlara plaket verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Fikri Işık Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500

Yorumlar (130)

ibo:

millet gırtlağa kadar borç içinde ülke işsiz kaynıyor. bunlar nelerden bahsediyor.

17
2
yanıtYanıtla
Türkm@m.m:

Aynen öyle

yanıt4
yanıt0
fàhrettinm@m.m:

Kardesim borc yaparken devletemi sordun yapma kazandigin kadar harca devlt herkesin derdine care olamaz biraz da sen caba goster ok masasinda olmaz

yanıt0
yanıt5
HAYDAR:

Hatta ve hatta Amerikayı keşfeden kişinin AKP li olduğunu söylenmekte. . . Kolomb Kübaya indiğinde Şu adam Koyun gibi duruyor yok yok Ampüle benziyor demişti. . .

17
2
yanıtYanıtla
SorumobilWeb@haberler.com:

Peki en buyuk hirsizi kim buldu

16
2
yanıtYanıtla
EndermobilWeb@haberler.com:

Bu isin sonu dunyanın oluşumuna kadar gider arkadas.

17
1
yanıtYanıtla
emre sağMobil-ANDROID:

dünyanın yuvarlak olduğunu bilmem de akp siyasetinin topaç gibi fırıldak olduğunu günümüz türkiyesinin %50 si bulmuştur. Yeter artık dönüp durduğunuz. omurga lazım biraz.

16
2
yanıtYanıtla
akahirsenfoniorkestrasim@m.m:

geri kalan yuzdeelli meeehhh moohh diyor oda yetiyor

yanıt1
yanıt3
RemzimobilWeb@haberler.com:

1000 odali ak sarayi akp buldu okyanusta basi bos gezen gemicikleri akp buldu

13
2
yanıtYanıtla
mete903mobilWeb@haberler.com:

Biz normal araba yapana kadar adamlar uçanını yapıyorlar. Geçmiş olsun bize. Ha bizimde 1000 odalı sarayımız var AKSaray Her şeyiniz kopya desem beni taşlayacaklar var...

13
2
yanıtYanıtla
Tüm 130 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title