Haberler

Bakan Veysel Eroğlu Düzce'de

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,”Türkiye birilerinin oyununa gelerek terör örgütlerini besleyecek hali yok. Teröre asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Türkiye birilerinin oyununa gelerek terör örgütlerini besleyecek hali yok. Teröre asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısına katıldı. Pelemir Otel de geniş katılımın olduğu toplantıda konuşan Bakan Veysel Eroğlu, bütün İslam dünyasının gözünün Türkiye'de olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bütün İslam dünyası Arakan'dan Libya'ya kadar. Bosna Hersek'ten Kafkaslara kadar herkes Türkiye'ye bakıyor size bakıyor. Bu yüzden üzerimizdeki mesuliyet Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman zamanında yaşayan bir vatandaşın mesuliyetinden çok daha fazla. Bir dönüm noktası. Tarihten bu zamana bakın ne hadiseler cereyan etti. Neler dönüyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız söyledi. Bir tarafta IŞİD diğer tarafta PYD onların elinde de Amerikan silahı var diğerlerinin de elinde Amerikan silahı var. Nasıl oluyor bunlar. Neticede diyorlar ki Kobani'ye Türkiye niye şey yapmıyor. Birisi diyor 'Türkiye koridor açsın, Türkiye girsin."

Oradan gelen bütün insanlara fark gözetmeksizin neticede insan olarak kucak açtıklarını anlatan Erdoğlu, "Biz sadece bugün onlara değil tarih boyunca Türkiye'ye herkese kapımızı açtık. Şimdi de Kobani veya Irak'tan, Suriye'den gelen insanlar ister Yezit olsun, ister Arap, ister Kürt ister Türkmen olsun hepsini insan olarak bağrımıza bastık. Bunu yapacak tek ülke Türkiye'dir. Biz son derece aslında medeniyiz, insancılız. Bizim kültürümüzde var. Bütün insanları seviyoruz. Bu yüzden Türkiye üzerine düşeni yapmıştır yapmaya devam ediyor. Türkiye birilerinin oyununa gelerek terör örgütlerini besleyecek hali yok. Bunu da özetle vurgulamak istiyorum. Orada iç içe oyun var. Bir takım maske ile yüzünü örterek askerlerimizi şehit ediyorlar. Bunlara asla müsaade etmeyeceğiz. Molotof atamayacak. Molotof silah olarak sayılacak. Teröre asla müsaade etmeyiz. Bu yüzden bir takım kanuni düzenleme yapılıyor" dedi.

YABANCILARIN MAKSADI MİLLETİ BİRBİRİNE DÜŞÜRMEK

Bakan Eroğlu, çözüm süreci ile ilgili olarak ise şunları söyledi: "Çözüm sürecine devam etmemiz lazım. Yabancıların maksadı milleti birbirine düşürmek. Az önce ne dedik planlar çok açık. Böl, parçala, yut. Birbiri ile çarpıştır. İşte Ortadoğu'da olan hadise bu. Bir tarafa bakıyorsunuz Allah Allah deyip hücum ediyor diğeri de Allah Allah deyip hücum ediyor. Aynı ırktan olanlar içlerinde aynı dinden olanlar var. Ama maalesef birileri piyon olarak kullanıyor bunları. Biz çözüm sürecini başlattık. Çünkü çözüm süreci birlik ve beraberliğimizin daha da pekiştirilmesi ve bu bölgelerde güzel bir barış iklimi oluşturulması. Bu sağlanmaya başlamıştı."

Bakan Veysel Eroğlu son olarak 2015 seçimlerinin dönem noktası olduğunu söyledi.

BUNUN ADI KAHPELİKTİR

Bakan Eroğlu, Hakkari'de yaşanan hain saldırıda şehit edilen askerlerimizle ilgili olarak konuştu. Hakkari'de yaşanan olayı kahpelik olarak nitelendiren Eroğlu, "Hakkari'de yaşanan olayda savunmasız 3 askerimiz şehit edildi, ciğerimiz yandı. Bunun adı resmen kahpeliktir. Allah inananların her zaman yanındadır. Bilindiği gibi Hicri Yılbaşı'nı kutluyoruz. Peygamber efendimize hicret emri geldi ve Mekke'den Medine'ye göç ederken öldürülmek istendi. Bunun sonucunda peygamberimiz bir mağaraya sığındı ve Allah bizimle beraber diyerek yanında bulunanları teskin etti. Bizim de Allah yanımızdadır. Bunlara boyun eğmeyeceğiz" dedi.

DÜZCE'YE 11 MÜJDE

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, geçen yıl Düzce'de başlatılan 13 projeye ilave 11 yeni projenin de müjdesini verdi.

Eroğlu, Düzce'ye bakanlık olarak 12 yılda 5,8 milyar liralık yatırım yaptıklarını belirterek "Bu sefer de elimiz boş gelmedik ve 11 yeni müjde getirdik. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü olarak DSİ'ye 2 gölet, 1 gölet ıslahı ve 1 dere ıslahı olmak üzere toplam 46 milyon 262 bin 660 liralık yatırım yapacağız. Ayrıca, bu işlerde 3 bin dekar arazi sulanacak ve Düzce şehir merkezi ve 3 ilçe taşkınlardan korunacaktır. Akçakoca Altunçay Göleti bin 500 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacaktır. Çilimli Yenivakıf Göleti bin 500 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacaktır. Düzce Efteni Gölü ıslahı yapılacak. Düzce Merkez Karacahacımusa Deresi Mansap kısmı ıslah edilecektir" dedi.

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MÜJDELERİ

Bakan Prof.Dr. Veysel Eroğlu, müjdeli yatırımlardan bahsederek "2014 yılında 500 dekar alanda ağaçlandırma, rehabilitasyon, ve toprak muhafaza çalışması yapılarak 56 bin fidan dikilecek. 2014 yılında Düzce'de 2 milyon 200 bin fidan üretilecek. 2014 yılında Gölyaka Bal Ormanı tesis edilecek ve bunun çalışmaları tamamlanmak üzere. Ceviz eylem planı çerçevesinde 610 dekar alanda 12 bin 200 ceviz fidanı dikilecek. Badem eylem planı çerçevesinde 180 dekar alanda 7 bin 200 adet badem fidanı dikilecek. 2013 yılında orman köylülerine 695 bin 750 lira kredi verilecek" şeklinde konuştu.

DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MÜJDELERİ

Bakan Eroğlu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün müjdelerini anlattı ve "Samandere Şelalesi Tabiat Anıtına çevre düzenleme, çevre ihata, patika yol, seyir terası, çocuk oyun grubu, otopark düzenlemesi, kır gazinosu yapılacak ve mevcut binada ise tuvaletlerin bakım ve onarımı gerçekleştirilecektir" ifadelerini kullandı.

DÜZCE HAVZASINI ÇİÇEK GİBİ YAPACAĞIZ

Bakan Eroğlu, Düzce'ye önem verdiklerini vurgulayarak "Bütün birim müdürlerimiz ile görüştük toplantı yapacağız. Düzce havzasını çiçek gibi yapmak için 15 paketlik eylem planı hazırladık. Bunu bizzat takip edeceğim. Milletvekillerimiz ve İl Başkanımızdan da an ve an rapor alacağım" dedi.

AK Parti Düzce Milletvekili Osman Çakır ise gelecek günlerin daha güzel olacağını söyleyerek "Siyaset yapmak zor bir sanattır. Kurulduğu günden beri davasının arkasında duran Başbakanımızın şimdi ki Cumhurbaşkanımızın yanında duran Düzce için benim kalem demesi bize ayrı bir sevinç veriyor. Önümüzdeki seçimlerle birlikte her şey daha güzel olacak" diye konuştu.

TEK SORUN İSKİ

AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan ise Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın yatırımlarından memnun olduklarını ancak tek sorunun İSKİ olduğunu ifade ederek "Çok güzel bir ilde yaşıyoruz. Özellikle Orman ve Su İşleri Bakanlığımız bize elinden gelen yatırımı yapıyor. En basit örneği ile yıllardır yapılmayan Mamure Köprüsü bitti. Ancak tek sorunumuz İSKİ ve bunun çözülmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

BÜTÜN İSLAM ALEMİ BİZİ İZLİYOR

AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz ise bütün İslam aleminin merakla Türkiye'yi izlediğini ifade ederek "Ben öncelikle sayın Bakanımıza ve hocama hoşgeldiniz diyorum. Hocam diyorum çünkü ben İstanbul Teknik Üniversitesi'nde öğrenciyken kendisi hocamdı. Yaptıklarından oldukça memnunuz. Ancak geçtiğimiz günlerde Suriye'deydim. Suriye'de ki durumu herkes biliyor. Bu tip toplantıların sadece bir parti toplantısı olmadığını bilmenizi isterim. Bu toplantıları Suriye, Arakan, Mısır bütün İslam coğrafyası merakla izliyor ve bizden beklentileri var. Bizde bu beklentilere cevap vermeliyiz" şeklinde konuştu.

GÜÇLÜ TEŞKİLATLAR YAPMALIYIZ

AK Parti Düzce İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu ise kongre süreçlerini şöyle değerlendirdi: "Öncelikle 3 vatan evladının şehit edilmesinden duyduğumuz üzüntüyü belirtmek isteriz. Bu barış sürecini engelleyecek olanlar bizim önümüze geçemeyecekler. Buna engel olmak isteyen CHP ve BDP var. Bizim de güçlü teşkilatlarımız olmak zorunda. Kimsenin emir eri olmayan teşkilatlar. Bu sayede biz Ankara'da bize spor totodan çıkan milletvekilleri istemediğimizi söyleyebileceğiz. Bu sayede biz teşkilatların başarılarda payı yok diyen milletvekilleri istemiyoruz diyebileceğiz."

Konuşmaların ardından Belediye Başkanları Bakan Veysel Eroğlu'na çeşitli hediyeler verdi. Toplantı basına kapalı devam etti. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Veysel Eroğlu Ak Parti Türkiye Düzce Politika Güncel Haberler

title