Haberler

Bakan Mehmet Şimşek: Sarayın Sigortası Yok

Güncelleme:

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın sigortası var mı?' sorusuna, "Sigorta yapılmamıştır" şeklinde yanıt verdi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın sigortasının yapılmadığını söyledi. Bütçe kanununda bu yönde bir hükmün olduğunu ifade eden Şimşek'e muhalefet milletvekilleri, "Yani, yangına mangına karşı da Allah'a havale ettiniz! Saraya biz gelene kadar iyi baksınlar, yakmasınlar!" diye tepki gösterdi.

VEKİLLER SORDU

TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde muhalefet sıralarından Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve özel uçağa dair sorular yönetildi. MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın "Sayın Bakan, benim bir sorum da bu kaçak sarayla alakalı. Bu kaçak saraya sigorta yapılmış mıdır, onu öğrenmek istiyorum. Sigorta bedeli nedir? Bir de, hangi şirkete sigorta yaptırılmıştır?" diye sorusuna Şimşek, "Şimdi, "Sarayın sigortası yapılmış mıdır?" Bilmiyorum, dolayısıyla bedelini de bilmiyorum. Ama, bunu tabii ki her zaman sorabilirsiniz böyle bir şey varsa." dedi.

"SİGORTA YAPILMAZ"

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili "Kamu binalarının sigortası yapılmaz efendim, devlet binalarının sigortası yapılmaz." sözleri üzerine Şimşek, "Hayır, oraya yapılmış mı özel bir şey bilmiyorum. Arkadaşlar, genelde kamu taşıtları da sigortalanmaz, kasko yapılmaz. Muhtemelen binalarda da aynı şekildedir." ifadelerine Lütfü Türkkan'dan "Yani, yangına mangına karşı da Allah'a havale ettiniz!" eleştirisi geldi. "Bütçe kanununda da hüküm varmış, Müsteşarımız şimdi söyledi. Dolayısıyla, zaten sigorta yapılmıyor, sigorta yapılamaz. Bütçe kanununda buna ilişkin bir hüküm var. Dolayısıyla, sigorta yapılmamıştır. Sigorta yapılmadığına göre bedeli de yoktur." diyen Maliye Bakanı Şimşek'e bu defa da MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık "Paralar yanmasın sonra Sayın Bakanım" diye seslenirken, Lütfü Türkkan, "Saraya biz gelene kadar iyi baksınlar, yakmasınlar!" ifadelerini kullandı.

"BAŞBAKANLIK UÇAĞI THY TARAFINDAN SATIN ALINDI"

Maliye Bakanı Şimşek, Başbakanlık için alınan son uçağa ilişkin sorualar üzerine ise şu ifadeleri kullandı: "Ben Plan ve Bütçe Komisyonunda açıkladım. Alınan uçak 185 milyon dolara alınmıştır. Türk Hava Yolları tarafından satın alındı. Türk Hava Yolları buradan herhangi bir zarar etmeyecek, belki de üzerine kârını koyup verecektir." MHP Milletvekili Türkkan, "Ben de Türk Hava Yolları Hisse Senedi var. Türk Hava Yolları bana sormadı, mesela "Alayım mı?" diye. Bu ne?" derken, "Başbakanlık para mı ödüyor ona ayrıca" sorusuna Şimşek, "Başbakanlık para ödeyecek, evet." diye cevap verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk Hava Yolları Lütfü Türkkan Mehmet Şimşek Ak Saray Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (32)

17.25mobilWeb@haberler.com:

Bu kadar ah alan bir kaçak yapıyı kimse sigortalamaz

22
8
yanıtYanıtla
ANGARALI:

PARA BULAMADIM DİYE O KADAR TASALANMA BAKANIM, AK SARAYI SİGORTALAT. SIKIŞIRSAN, UÇAĞI SATAR, AK SARAYI YAKARSIN. . . SİZİNKİLER BİR ÇARE BULUR BU İŞE. . . .

20
8
yanıtYanıtla
HAYALDI GERCEK OLDU:

SIGORTAYA GEREK YOK SIGORTA MILLET. CUMHURBASKANLIK SARAYINA BIRSEYLER OLSUN YÜCE MILLET YENISIN YAPMAYA HAZIR

13
12
yanıtYanıtla
QwertyMobil-IOS:

Kacak sarayın sigortası yapılırmı

23
0
yanıtYanıtla
NiğdeliMobil-IOS:

Benim ülkemin Başbakanlığına alınan uçağın hesabını kimse soramaz benim başbakanıma en güzeli layık benim maaşımdan bile kesilse yinede helal olsun

8
15
yanıtYanıtla
ahmetmobilWeb@haberler.com:

Kaçak sarayın sigortası mı olur.birşey olursa milletin cebinden nasıl olsa karşılanır

13
8
yanıtYanıtla
Rifat:

Manyak manyak Yorum Yapan Sazanlari sasiyom. Saray Tapulu Ruhsatli. Akpartininde degil anlamayanlara duyurulur.

2
18
yanıtYanıtla
hasan tahsin:

saray kaçak değil mi!. .

15
0
yanıtYanıtla
BOKSÖR:

sarayı sigortalamaya para yeter mi

14
0
yanıtYanıtla
ARABESKCİ:

paralelcimidir sigortacılar niye yok çok komik depremi var yangını var kaçak yapıların yıkımı var

9
4
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title