Haberler

Bakan Mehmet Müezzinoğlu: "Teşvikleri İstismar Edenler En Ağır Bedeli Ödeyecekler"

Bakan Mehmet Müezzinoğlu : "Teşvikleri istismar edenler en ağır bedeli ödeyecekler"

Çalıma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, teşvik destekleriyle ilgili istismar iddialarını değerlendirdi

Müezzinoğlu: "Teşviklerle ilgili ciddi sıkıntımız yok"

İSTANBUL - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, teşvik desteklerini istismar eden işverenlerle ilgili, "Bizim bu teşviklerden istifade edenler arasında istismar oranının yüzde 1'den daha az olduğu kanaatindeyim. Bu istismarı yapanlar da şunu bilsinler ki en ağır bedeli ödeyecekler. Bu milletin imkanlarını kendi fırsatçılığına dönüştüren bazı işverenler bunun bedelini öder ama şuanda yüzde 99 oranında son derece meşru, başarılı bir proje olarak devam ediyor" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Çırağan Sarayı'nda düzenlenen Google Digital Atölye Basın Lansmanına katıldı.

Bakan Müezzinoğlu, burada basın mensuplarının gündeme dair sorularını yanıtladı.

İşverenlerin teşviklerden faydalanmak adına işçi çıkartıp yerine yeni işçi aldığı yönündeki iddiaların sorulması üzerine Bakan Mehmet Müezzinoğlu, konuyla ilgili çok az şikayet duyduklarını belirtti.

Teşvik projelerinin başarılı bir biçimde sürdüğünü ifade eden Bakan Müezzinoğlu, "Özellikle 2017 yılı için ilan ettiğimiz çalışma hayatında ve istihdamda milli seferberlik Cumhuriyet tarihinin en büyük teşviklerini verdiğimiz bir dönem. Bu anlamda yakaladığımız son iki aya baktığımızda çok başarılı rakamlar. İnşallah yarın itibariyle de Şubat ayının son resmi rakamlarını açıklayacağız. Sosyal Sigortalar Kurumu SGK'lı olanların son bildirim tarihleri ancak diğer ayın 24'ünde netleşiyor. Dolayısıyla o rakamlar bugün itibariyle netleşmiş olacak. Yarın da Ocak, Şubat rakamlarını açıklayacağız. Bu teşvikleri istismar edenler konusunda şikayet aldınız mı? Çok minimum düzeyde şikayetleri aldığımızı ifade edebilirim. Bu anlamda her türlü tedbiri alıyoruz. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bizim bu teşviklerden istifade edenler arasında istismar oranının yüzde 1'den daha az olduğu kanaatindeyim. Bu istismarı yapanlar da şunu bilsinler ki en ağır bedeli ödeyecekler. Bu milletin imkanlarını kendi fırsatçılığına dönüştüren bazı işverenler bunun bedelini öder ama şuanda yüzde 99 oranında son derece meşru, başarılı bir proje olarak devam ediyor" dedi.

"Ciddi bir sıkıntımız yok"

İşverenlerin ülke çıkarlarını düşünmek zorunda olduklarını ifade eden Müezzinoğlu, "O yüzde 1 de otomasyonun bu kadar güçlü olduğu bir yapıda bu ay fark etmezsek, gelecek ay bunu yakalarız. Çünkü bunların 3 ay önce nerede SGK'lı oldukları belli. Bu otomosyon entegrasyonlarını bugün yapabilecek gücümüz var dolayısıyla onlar kendilerini hemen ele verirler. Bunu kendilerine fırsatçılık değil, bunu ülke, millet adına ve güçlü sistemler adına bir fırsat olarak görmeliler ve ben bunu bu anlamda meşru zeminde yüzde 99'un üzerinde de kalan işverenimize de teşekkür ediyorum. Gerçekten ciddi bir sıkıntımızın olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin hak ve hukukunu çiğneyenlere seyirci kalacak değiliz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir televizyon kanalında söylediği "Avrupa 16 Nisan'dan sonra çok sürprizlerle karşılaşabilir" sözleri ile ilgili soru üzerine Bakan Mehmet Müezzinoğlu, şunları söyledi: "Hayat zaten sürprizlerle doludur. Bu konuda 16 Nisan sonrası sayın cumhurbaşkanımızın ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Avrupa ile olan süreçleri değerlendirmelerini veya Türkiye'ye yanlış yapanlar veya yanlış yapmakta ısrar edenler, Türkiye'nin hak ve hukukunu istediği gibi zedeleyenler ve çiğneyenlere biz seyirci kalacak değiliz. Alkış tutacak da değiliz. Dolayısıyla herkes yaptığı yanlışın cezasını günü gelince cezasını çeker, bedelini öder. Dolayısıyla kimse ben güçlüyüm, istediğimi yaparım' diyerek istediği yanlışı yapmaya devam edemez. O nedenle Sayın cumhurbaşkanımız tabi ki 16 Nisan'dan sonra hükümet olarak da, cumhurbaşkanlığı olarak da değerlendirmeleri yapacaktır. Bize düşen görev bu ülkenin ve milletin hak ve hukukunu ne pahasına olursa olsun korumaktır. Bu milleti dünya milletleri arasındaki saygın, güçlü yerini yarınlarda daha güçlü hale taşıyabilmektir."

(SA-HB-

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mehmet Müezzinoğlu Çırağan Sarayı Google Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title