Haberler

Bakan İslam: Panik Butonunda Daha Gelişmiş Bir Sistem Arıyoruz

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, panik butonu ile ilgili sistemi gözden geçirdiklerini söyleyerek, "Gözden geçirirken dünyada bu amaca yönelik çok daha gelişmiş sistemler kullanıldğını gördük. Kendimizi ona göre revize etmeye çalışıyoruz" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, panik butonu ile ilgili sistemi gözden geçirdiklerini söyleyerek, "Gözden geçirirken dünyada bu amaca yönelik çok daha gelişmiş sistemler kullanıldğını gördük. Kendimizi ona göre revize etmeye çalışıyoruz" dedi.Aile ve Politikalar Bakanlığı Ayşenur İslam, Bursa'da düzenlenen il değerlendirme toplantısına katıldı. Sheraton Hotel'de düzenlenen toplantıda yaptıkları çalışmalar ile ilgili bilgiler veren Bakan İslam, yeni bir bakanlık olduklarını ve bakanlık bünyesinde aileye, çocuğa, yaşlılar, engellilere, kadınlara, şehit yakınları ve gazilere yönelik pek çok hizmeti verdiklerini belirtti. Yeni kurulmuş bir bakanlık ve 6 genel müdürlüğün birleşmesinden meydana gelmiş bir bakanlık oldukları için zaman zaman kendilerini revize etme ihtiyacı hissetiklerini anlatan İslam, bu kapsamda yeniden yapılanma sürecine girdiklerini ifade etti. Amaçlarının vermekte oldukları hizmetleri daha da iyi hale getirebilmek olduğunu kaydeden İslam, şöyle konuştu:

"Bunun için hizmetlerimizi yerinde görmek, sorunları yerinde saptamak istedik. Çözümler açısından bu toplantıların son derece ufuk açıcı olacağını düşündük. Ulusal düzeyde planladığımız aile politikaları yerelde nasıl uygulanıyor, uygulanabiliyor mu? Herhangi bir sorunumuz var mı? Hizmet sorunumuz var mı? Bize ulaşmada bir sorunumuz var mı? Çalışanlarımızın daha iyi hizmet üretebilmeleri için önlerinde bir takım engeller var mı? Bütün bunları görmek ve izlemek üzere yaptığımız çalışmadır. Saha izleme çalışmasıdır. Tamamen içimize dönük, kendimizi görmek ve gözlemek, bundan sonraki hizmet politikalarını daha iyiye doğru evirmek üzere yapılmış bir çalışmadır. Bu çalışma sonucunda ortaya çok güzel sonuçlar da çıkabiliyor bazen. Çok iyi örnekler görüyoruz. Karşılaştığımız iyi örnekleri, yaygınlaştırmak, bir şehrimizde gördüğümüz iyi uygulamayı diğer şehirlerimize hatta bazen bakanlığımızın genel uygulamalarına almak katmak gibi çok yönlü faydaları olabiliyor."

ADALET BAKANLIĞI İLE ÇALIŞIYORUZ

Panik butonunun kullanımı ile ilgili Bursa'nın pilot illerden biri olduğunun kendisine hatırlatılması ve bu konudaki son durumun sorulması üzerine Bakan İslam, "Sistemi gözden geçiriyoruz. Pilot uygulama sona ermek üzere. Gözden geçirirken şunu gördük. Dünyada bu amaca yönelik çok daha gelişmiş sistemler kullanılıyor. Kendimizi ona göre revize etmeye çalışıyoruz. Türkiye'de aslında Adalet Bakanlığı'nda denetimli serbestlik bağlamında kullanılan bir sistem. Acaba bizim bakanlığımızda bunu kullanabilir mi diye, Adalet Bakanlığımızla büyük bir çalışma yapıyoruz" dedi.

"Yapılan saha çalışmalarında tespit edilen eksiklikler var mı?" şeklindeki bir soru üzerine ise İslam şunları söyledi:

"Eksiklik demeyelim ama revize edilmesi gereken durumlar olabiliyor. Her ile göre değişebiliyor. Konulara göre değişebiliyor. Hayati özelliği yok bunların. 'Bunu yapmadığımız için kötü durumdayız' diyebileceğimiz şeylerle karşılaşmıyoruz ama küçük dokunuşlarla sistemi daha mükemmel hale getirmenin mümkün olduğunu görüyoruz. Bütün konuları itibariyle düşünürseniz, her birinde küçük bir iyileştirme yapsanız, bütünde çok büyük bir iyileştirme yapmış oluyorsunuz. Böyle durumlarla karşı karşıya kalabiliyoruz."Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, basına kapalı devam eden toplantının ardından Bursa'dan ayrılacak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adalet Bakanlığı Sheraton Otel Ayşenur İslam Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
title