Haberler

Bakan Elvan, Boğsak Tüneli'nin Açılışını Yaptı

Mersin-Antalya Akdeniz Sahil Yolu üzerinde yapımı devam eden 22 tünelden ilki olan Boğsak Tüneli, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun katıldığı törenle hizmete açıldı.

Gidiş-geliş olmak üzere 2 tüp şeklinde yapılan, toplam uzunluğu bin 700 km olan ve ulaşımı 3 bin 700 metre ve 45 dakika kısaltacak olan Boğsak Tüneli'nin açılış törenine Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ve Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun yanı sıra Mersin Milletvekilleri Nebi Bozkurt ve Çiğdem Münevver Ökten, Bakanlık Müsteşarı Habip Soluk, Karayolları Genel Müdürü Cahit Turan, il ve ilçe protokolü, daire başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Konvoyla birlikte Boğsak Tüneli'nden geçerek tören alanına ulaşan Bakan Elvan, davul zurna eşliğinde yoğun sevgi gösterisiyle karşılandı. Tören alanında bulunan Silifkeli gelin ve damadın açılışa katılması renkli görüntülerin oluşmasına neden olurken, Bakan Elvan ile Vali Güzeloğlu genç çiftle yakından ilgilenerek, birlikte fotoğraf çektirdi.

Bakan Elvan yaptığı konuşmada, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi'nin 99'uncu yıldönümü olduğunu hatırlatarak, "Bu vatanın istiklali ve geleceği için dedelerimiz, ninelerimiz canlarını verdiler. Ben inanıyorum ki bugün burada bulunan hemşehrilerimiz de vatanları için canlarını seve seve feda edecek olan insanlarımızdır. Biz sizlerle gurur duyuyoruz" dedi.

Şu ana kadar 70'e yakın tüneli hizmete açtıklarını aktaran Bakan Elvan, Bolu Tüneli'nin çok uzun bir süre sonra kendi dönemlerinde hizmete açıldığını vurguladı ve bir vatandaşın kendisine yazdığı mektubu okudu. Bakan Elvan, "Hayalleri gerçekleştiriyoruz. Hükümetimizin ulaşım alanında yaptığı yatırımlara Avrupa Birliği bütçesi bile yetmez. İşte Akdeniz Sahil Yolu'nda 390 km'lik yolu tamamladık. Toplam 22 tünel var. Boğsak Tünelimiz bunlardan ilki. Diğerlerini de çok kısa sürede tamamlayacağız inşallah" diye konuştu.

11 SAATLİK MERSİN-ANTALYA YOLU 5 SAATE DÜŞECEK

Tüm tüneller tamamlandığında 11 saatlik Mersin-Antalya yolunun 5 saate düşürüleceğini belirten Bakan Elvan, "Eğer ulaşım alanında güçlü bir altyapısı varsa o ilin gelişmemesi mümkün olamaz. Mersin'de neye ihtiyacımız var, girişimciye. Biz Mersin'de demiryolu altyapısını geliştiriyoruz. Karaman'ı Mersin'e hızlı trenle bağlıyoruz. Havayolunu karayolu gibi yaptık. Mersinimize en büyük 2'inci havalimanını kazandırıyoruz. Mersin önemli bir lojistik merkezimiz. Mersin limanımız Türkiye'nin 2'inci büyük limanı. Mersin inşallah hızla kalkınacak, büyüyecek ve istihdam sorunu olmayan bir il haline gelecek. ve sizlerin sorunları azalacak, refahı artacak" şeklinde konuştu.

Bakan Elvan, tören alanında açılan pankarta cevaben babasının yıllar önce Ermenek'ten Silifke'ye çok yolculuk yaptığını ve bu yolculuğun at üstünde 8 gün sürdüğünü hatırlatarak, Karaman'dan Mara'ya yol isteğinin gerçekleştirileceği müjdesini verdi.

Bakan Elvan, Mut-Ermenek, Mut-Silifke, Ermenek-Gülnar, Tarsus-Tuzla, Silifke-Mut ayrımı Gülnar yolu, Tarsus-Çamlıyayla ve Uzuncaburç-Mut arasında yol standartlarının yükseltilmesi çalışmalarının bir kısmının tamamlandığını, kalan kısımların ise 2 yıl içinde tamamlanacağını ifade etti.

ULAŞIMDA MERSİN'E 1.4 MİLYAR TL YATIRIM YAPILDI

Ulaştırma sektöründe Mersin'e 1 milyar 400 milyon TL yatırım yapıldığını aktaran Bakan Elvan, "Bugün bir ilk. İlk tünelimizi açıyoruz. Akdeniz Sahil Yolu'nu en geç 2 yılda tamamlayacak ve sizlerin hizmetine sunacağız. Hep birlikte açılışını gerçekleştireceğiz. Ben başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Mersin için çalışan, emek veren Valimize, Milletvekillerimize, Karayolları Genel Müdürümüze, tüm işçilerimize ve siz değerli Mersinlilere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu ise, Akdeniz Sahil Yolu'nun çok önemli bir geçiş noktası olan Boğsak Tüneli'nin açılış töreninde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vali Güzeloğlu, "Bugün benim için ayrıca önemli bir gün. Çok eski bir dost olduğumuz Bakanımızı, Bakan olduktan sonra Mersin'de ilk ağırlamamız. Ama millete hizmet yolunda nice buluşmalarda bir araya geleceğimize inanıyorum. Bir ülkenin kalkınmasının en önemli, en gerekli koşulu ulaşımdır. Ulaşımı rahat ve güvenli bir şekilde sağlayamadığınızda ne gelişmeyi ne kalkınmayı gerçekleştirebilirsiniz. Yıllardır Akdeniz sahil şeridinde hep beklediğimiz, hep ötelediğimiz, hep geciken bir beklentimiz vardı. Akdeniz Sahil Yolu'nun geciktiği gibi. Sayın Bakanımızın, kalan bu yolda kalan çok az bir çalışmayı, çok kısa sürede tamamlayacağına, Akdeniz Sahil Yolu'nu en kısa sürede hizmete açmak için elinden geleni yapacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

BOĞSAK TÜNELİ MERSİN'DE TURİZM VE HİZMETLER SEKTÖRÜNÜN GELİŞMESİNE KATKI KOYACAK

Akdeniz Sahil Yolu'nun bölgedeki ticaret için önemine vurgu yapan Vali Güzeloğlu, "Bu yol, Türkiye'nin ekonomik, sosyal ve toplumsal kalkınmasını sağlayacak bir yoldur. Boğsak Tüneli, Mersin'i ve Mersinlileri uluslararası kalite ile buluşturacak, turizm ve hizmetler sektörünün gelişmesine katkı koyacak. Kısalan mesafeler Türkiye'nin gelişmesine atılan adımlardır. Bu ülkeyi daha ileriye götürmek mecburiyetindeyiz. 18 Mart gibi anlamlı bir günde Atatürk ve tüm şehitlerimizin huzurunda söz verdiğimiz gibi, hedefimiz bu ülkeyi daha ileriye götürmek, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü kuruluş yıl dönümü olan 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ülkesi arasına sokmaktır. Bu inançla çalıştığımız sürece inşallah o günleri göreceğiz" açıklamasını yaptı.

Vali Güzeloğlu, "Sadece ulaşım alanında değil hayatın her alanında çok büyük hizmetlerin Mersin'le buluşmasında katkılarını esirgemeyen Sayın Başbakanımıza, Sayın Bakanımıza, Milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, yolumuzun ve tüm çalışmalarımızın vatanımıza, milletimize ve Mersinimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Programda Mersin Milletvekili Çiğdem Münevver Ökten de Mersin'e yapılan hizmetlerden ötürü Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve Bakanımıza teşekkür etti.

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turan, Mersin'de 17 viyadük ve 22 adet tünelin bulunduğunu aktardı. Turan, Akdeniz Sahil Yolu'nda yapılacak olan 22 tünelden ilki olan Boğsak Tüneli'nin toplam yatırım bedelinin 65 milyon TL olduğunu, bu tünelin Mersinlilere güvenli ve yüksek kalite standartlı yolculuk imkanı sağlayacağını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Bakan Elvan ile Vali Güzeloğlu protokol üyeleri ile birlikte tören için hazırlanan kurdelayı keserek havai fişek gösterisi eşliğinde Boğsak Tüneli'nin açılışını gerçekleştirdi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Basri Güzeloğlu Akdeniz Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
title