Haberler

"Çözüm Sürecinde CHP, MHP ve HDP'nin Zihniyet Akrabalığı Var"

Güncelleme:

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 'Çözüm sürecine' değinerek muhalefet partilerini eleştirdi. Eker, "Bugün farklı bir şeyi savunuyormuş gibi durabilirler. Tıpkı 20-25 sene önce CHP ve MHP'nin farklı şeyleri savundukları zannedildiği gibi. HDP ile de bu manada aralarında zihniyet akrabalığı var. Aynı kodlarla düşünüyorlar çünkü. Uygulamaları aynı. Eğer bu olmazsa Diyarbakır'da bu kadar terör, bu kadar şiddet yağma, yakıp yıkma yaparlar mı? Kobani'deki Kürt'ü, IŞİD öldürüyor. Diyarbakır'daki Kürt'ü kim öldürüyor?" dedi.

Konevi Kültür Merkezi'nde düzenlenen Ak Parti İl Danışma Meclisi'ne katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, konuşmasına Hicri Yılbaşı'nın önemine değinerek başladı.

BİR CETVEL İLE AİLELER İKİYE BÖLÜNDÜ

Irak ve Suriye'de yaşanan olaylara değinen Bakan Eker, şöyle konuştu:

"Ortadoğu'ya sırtımızı dönemeyiz, görmezden gelerek, gözümüzü yumarak, kulaklarımızı kapatarak bu meseleyi geçiştirmemiz mümkün değil. Çünkü Suriye ve Irak'ta yaşayan insanların hepsi bizim akrabamız. Bir demir yolu yapıldı diye bir cetvel ile masa üstünde sınır çizildi diye aileler ortadan ikiye bölündü. Orada Türkmen, Arap, hangi etnik kimliğe mensup olursa olsun bizim kardeşlerimiz."

Türkiye'nin ilerlemesinin önlenmeye çalışıldığını belirten Bakan Eker, Kobani'ye destek nedeniyle çıkan olayların Gezi olayları ve 17 Aralık operasyonlarıyla bağlantılı olduğunu öne sürdü.

KAN, GÖZYAŞI, ÖLÜ DOKULARDAN BESLENİYORLAR

Türkiye'nin sınır kapısını açmasıyla Kobani'den bir gecede 60-70 bin insanın geldiğine dikkat çeken Bakan Eker, şunları söyledi:

"O gün biz gittik. Numan Kurtulmuş ve İçişleri Bakanımızla oraya gittik. İlk gün, orada terör örgütünün adamları bizim gitmemizden rahatsız oldular. Ne işiniz var, niye buraya geldiniz diye. Çünkü biz sorun çözmeye o insanlara kucak açmaya gittik. Orada bize taş atıyorlar. Çünkü İşlerine gelmiyor. Çünkü kandan, göz yaşından, ölü dokulardan besleniyorlar. Biz tedbirlerimizi aldık. Baktılar bunlar olmuyor. Yalan bir haberle sosyal medya üzerinden tamamen yayılan hiçbir gerçeği olmayan bir yalanla Türkiye, IŞİD'a yardım ediyor. IŞİD'liler Kürtleri öldürecekler diye yaydılar. Bunun üzerinden sokakta yürüyen masum sakallı insanı katlettiler. 16 yaşındaki çocukları işkenceyle öldürüyorlar."

ÇÖZÜM SÜRECİNDE MUHATTAP 77 MİLYON VATANDAŞ

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki son olaylarla asıl hedefin kaos planının hayata geçmesi olduğunu ifade eden Eker, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hedefleri; kaos planının hayata geçmesi. Bunu bir de çözüm sürecini şantaj aracı olarak önümüze koyuyorlar, biteceğini söylüyorlar. Çözüm sürecinde muhattap olarak 77 milyon vatandaşımı aldık. Ne bir şahıs, örgüt ve başkası. Biz o sözleşmeyi milletimizle yaptık. Türkiye'nin hak ettiği, huzuru, barışı, kardeşliği tesis etmektir o projenin amacı. Çözüm süreci de bizim diğer projelerimiz gibi yerlidir ve bize aittir."

CHP, MHP VE HDP'NİN ZİHNİYEK AKRABALIĞI VAR

Çözüm Süreci ile ilgili muhalefet partilerini eleştiren Bakan Eker, Türkiye'de hala yaşanan ve bizim ortadan kaldırmaya çalıştıkları acıları, ortaya çıkaran, yanlış anlayışla bugün onların siyasi uzantıları bulunduğunu ifade ederken şöyle devam etti:

"Onlar hala çözüm sürecine karşılar. Ana muhalefet partisinin diğer muhalefet partilerinin karşı durmasının altında esas bu var. Onun için zaten onlar Türkiye'de kalıcı bir barışa yol açacak bir çözümü geliştiremiyorlar. Çünkü anlayışlarında bu yok. Bugün aynı şekilde BDP'de o çizginin devamı olarak siyaset yapıyor. Adının ne olduğunu hiç bi anlamı yok. İnanın CHP ile veya MHP ile zihniyet akrabalıkları var. Zihniyetleri aynı. Bugün farklı bir şeyi savunuyormuş gibi durabilirler. Tıpkı 20-25 sene önce CHP ve MHP'nin farklı şeyleri savunduklar zannedildiği gibi. HDP ile de bu manada aralarında zihniyet akrabalığı var. Aynı kodlarla düşünüyorlar çünkü. Uygulamaları aynı. Eğer bu olmazsa, Diyarbakır'da bu kadar terör, bu kadar şiddet, yağma, yakıp yıkma, yaparlar mı? Kobani'deki Kürt'ü IŞİD öldürüyor. Diyarbakır'daki Kürt'ü kim öldürüyor? Oradaki yakılan, yıkılan dükkanların, marketlerin, iş yerlerinin kendilerinden farklı olduğu bilinen başta Ak Parti ilçe binaları, il binaları olmak üzere diğer siyasi partilerin de binalarını neden hedef seçiyorlar. Çünkü başkasına, başka düşünceye tahammülleri yok. Hiç kimse olmayacak. Kimse konuşamaz, kimse burada siyasi faaliyet yapamaz, kimse sivil toplum örgütü olarak çalışamaz. Eğer bizi destekliyorsa olur diyor."

Türkiye'nin Suriye, Irak ve bütün orta doğu ile ilgili politikasının barışçıl bir politika olduğunu ifade eden Bakan Eker," Ne kimsenin toprağında gözümüz var. Ama yanımızda yöremizde, etrafımızda yangın olmasına da biz fırsat vermemeliyiz. Gözümüzü kapatmamalıyız. Çünkü yanı başımızdaki yangın, mutla suretle alevleriyle bizim saçaklarımızı tehdit eder. O yangın bize sıçrar, o yangın gelir bizi bulur ve yakar."dedi. - Konya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Mehdi Eker Türkiye Kobani Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title