Haberler

Bakan Çelik: Kürtlerin Kucaklanmasından Rahatsız Olmasınlar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Kobani'den gelen 170 bine yakın Kürt'ün kucaklanmasından birilerinin rahatsız olmaması gerekiyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, " Kobani'den gelen 170 bine yakın Kürt'ün kucaklanmasından birilerinin rahatsız olmaması gerekiyor. Biz Arapları, Yezidileri, Musevileri, Hıristiyanları kucakladığımız gibi, zaten iç içe olduğumuz Kürt kardeşlerimizi de kucaklıyoruz" dedi. Türkiye'nin herkesi kucaklamasından rahatsızlık duyulmamasını isteyen Bakan Çelik, "Biz herkesi insan olduğu için kucaklamaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Bursa Valiliği tarafından Valilik binasında gerçekleştirilen bayramlaşmaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de katıldı. Siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri, askerler ile kurum amirlerinin tek tek bayramını kutlayan Bakan Faruk Çelik, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bakan Faruk Çelik, huzur, barış, dostluk içinde iyi bayramlar diledi. Bölgede yaşanan çatışmalar içinde Kurban Bayramı'nın geçirildiğini ifade eden Çelik, bunun kaynağının uzun yıllardır Ortadoğu'yu bombalarla dize getireceğini sananlar olduğunu söyledi. Terörün bölgesel halden küresel hale getirildiğini belirten Bakan Çelik, "Halen bombalamaları, insanı katletmeyi çözüm yolu olarak görenlerin geçmişten ders almamaları ise geleceğimiz açısından endişe verici bir durum arz ediyor. Umuyoruz ki yaşanan olumsuzluklardan dünya bir ders çıkartır. Tepeden inme, dayatmacı yönetim anlayışları ve insanları öldürerek netice almaya çalışanlar geride kalır" dedi.

ORTADOĞU'DAKİ HUZURSUZLUĞA ÇANAK TUTANLAR BUGÜN DUYARSIZ

Bölgedeki olaylarda 1.5 milyonun üzerinde Suriyeli ve Iraklı vatandaşın Türkiye'ye sığındığını ifade eden Çelik, "Türkiye Ortadoğu'da yaşanan olumsuzlukların neticesinde yaşanan tabloya kucak açan ve mağduriyetleri gidermeye çalışan, mağdur, evsiz, yurtsuz, aşsız kalan insanları kucaklayan tek ülke. Bunlara sebebiyet veren, Ortadoğu'daki huzursuzluklara ve terör olaylarına çanak tutanlar bu gün bu felaket karşısında duyarsız bir şekilde duruş sergiliyorlar. Ama Türkiye tarihinden gelen misyonu gereği komşularına sahip çıkıyor. 4 milyar doların üzerinde bir harcama yaparak. Kucaklamayı sürdürüyor" diye konuştu.

Türkiye'nin bir destan yazdığını belirten Çelik, diğer ülkelerin de Türkiye'yi örnek alıp üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.

MAZLUM VE MAĞDURLAR TÜRKİYE'NİN ŞEMSİYESİ ALTINDA

IŞİD'in Kobani'yi ele geçirmesi durumunda Türkiye'nin nasıl bir tavır alacağının sorulması üzerine Bakan Çelik, yaşanan olaylar karşısında bir tehdidin bulunmadığının söylemesinin doğru olmadığını savundu. Tehdide karşı Türkiye'nin önlemlerini aldığını belirten Çelik, "Kobani'den gelen 170 bine yakın Kürt vatandaşın kucaklanmasından da birilerinin rahatsız olmaması gerekiyor. Biz Arapları, Yezidileri, Musevileri, Hıristiyanları kucakladığımız gibi zaten iç içe olduğumuz Kürt kardeşlerimizi de kucaklıyoruz. Bunda problem yok. Bunu hazımsızlığa dönüştürüp içerde provokasyona açık hale getirmek isteyenlere özellikle sesleniyorum. Bütün coğrafyadaki mağdur ve mazlum halklar Türkiye'nin sıcak şemsiyesinin altındadır. Türkiye ne yapmak istiyor bunu iyi görmeliyiz. Türkiye'nin toprakları, kendi coğrafyası dışında bir eylemi bekleyenlere de sesleniyorum; Türkiye tabi ki uluslararası koalisyon ve güçlerle beraber. Tezkere çerçevesinde atacağı bir adım varsa bu plan dahilinde yapılacak bir şeydir. Ama orada gelişen terör faaliyetleri karşısında herkesi kucakladık. Bugün de Kobani'yi kucaklıyoruz. Bunun iyi anlaşılması gerekiyor. Türkiye'nin kucaklamasından özellikle içerde kimse rahatsız duymasın. Biz herkesi insan olduğu için mağduriyet ve mazlumiyet karşısında kucaklamaya devam edeceğiz" diye konuştu. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Faruk Çelik Türkiye Kobani Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title