Haberler

Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel'e ABD'den Ödül

Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, yenilikçi ve kişiye yönelik eğitim ve öğretim programlarının tasarımı ve uygulanmasında gösterdiği başarı ve uluslararası eğitime katkıları dolayısı ile Uluslararası Amerikan Eğitimciler Derneği (PDK) tarafından 'Uluslararası Eğitimde Mükemmellik' ödülüne layık görüldü. Yücel'e, ödülünü Phi Delta Kapa (PDK) New York Üniversitesi (NYU) Bölümü Başkanı Dr. Lind K. Patterson ile Başkan yardımcısı Gene J. Mann verdi.

Dr. Patterson, ödülünü alması için kürsüye çağırmadan önce, Yücel'in hem Türkiye'de hem de uluslararası alanda, yenilikçi ve kişiye yönelik eğitim ve öğretim programlarına ilişkin bilgi verdi. Enver Yücel'in bir eğitim çalışanı olarak, K-12 okulları ve test hazırlık merkezlerini Türkiye geneline yaydığını, Bahçeşehir Üniversitesi'nin kar amacı gütmeyen, kurulduğu günden bu yana kısa süre içinde, önde gelen uluslararası üniversitelerden biri haline geldiğini anlatan Dr. Patterson, şöyle dedi:

"Enver Yücel, dünyanın her yerinden gelen uluslararası öğrenciler için ESL programları sunmakta. Üniversitenin çeşitli departmanları için seminer ve sertifika programlarını barındıran Washington DC Harriet Fulbright Koleji kurdu. Doğu Avrupa ve Orta Asya ülkelerinde mesleki eğitim kurumları kurdu. Tüm bu eğitim kurumları, 3 yaşından başlayarak 120 binden fazla öğrenciye yaşam boyu öğrenme programları sunmakta. Yücel, Tüm Özel Öğretim Kurumları (TÖDER) Derneği Başkanı olarak hizmet vermekte. Kendisi, Küresel Vatandaşlık Müfredat dahil olmak üzere, pek çok eğitim projelerine öncülük etmiştir."

NYU Torch Clup'ta düzenlenen ödül törenine kendi alanlarında önemli ve başarılı çalışmalara imza atan Türk ve Amerikalı akademisyenler katıldı. Dr. Patterson, konuşmasının ardından Enver Yücel'e Uluslararası Eğitimde Mükemmellik Ödülü'nü verdi. Yücel, Bahçeşehir Eğitim Kurumları adına aldığını belirttiği ödülü, 20 lisenin genel müdürlüğünü yapmış olan Bahçeşehir Kolejleri İcra Kurulu Üyesi Ferhan Öz'e verdi. Ödül töreni ardından konuşma yapan Enver Yücel, 'kişiye özgü eğitim modeli'nin üstünde durdu. Yücel, Torch Clup'ta konuşmanın kendisi için ayrıcalık olduğunu belirtirken, Torch'un Türkçe'deki karşılığın meşale, meşalenin de eğitimin simgesi olduğunu anlattı. Yücel konuşmasına şu sözlerle devam etti:

"1900'lü yılların başından beri eğitim kalitesi ve eğitimde mükemmeliyetçilikle ilgili çalışmalar yapan, çalışanları ödüllendiren böyle bir kurum iyi ki dünyamızda var. Beni böyle bir ödüle layık gördükleri için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bu ödülü Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları adına alıyorum. Ben liderliğini yapıyorum ama benim için uygulayıcılar çok önemli. Eğitim, zor bir iş. Bu ödülü beni her zaman destekleyen eşim Semra Hanım'a borçluyum. Onu alkışlıyorum. Küreselleşen dünyada lokomotif, eğitimdir."

Yücel, ilkokulu ve ortaokulu yolu olmayan bir köyde okuduğunu, şu anda NYU tarafından verilen ödülü almanın kendisi için büyük bir onur olduğunun altını çizerken, katılımcılar eğitim sektöründe yaptıklarıyla ilgili bilgiler verdi. Çok değerli akademisyenlerle aynı ortamda olduğunu söyleyen Yücel, bundan sonraki serüveninde de bu kişileri yanında görmeyi umduğunu belirtti. Yücel, şöyle konuştu:

"Her şey küreselleşti; ekonomi, terör. Bunların hepsinin sürdürülebilir olması için lokomotif, eğitimdir. Eğer küresel eğitimi gerçekleştirebilirsek, küresel diyalogu kurabilirsek, ortak dünya vatandaşı yaratabilirsek daha huzurlu bir dünyada hep beraber yaşarız. Bunun yolu eğitimde fırsat eşitliği ve kaliteli eğitimin her çocuğa ulaşmasıdır. Ben ülkemde bunun için uğraşıyorum. Dünya Eğitim Girişimcileri Birliği'ni kurmamdaki amacım dünya vatandaşlığının oluşmasıdır. Bunların olabilmesi için her zaman kaliteli eğitime ihtiyaç var."

Kişiye özgü eğitim modelini ve sistemini benimsediğini vurgulayan Yücel, bunun kuramcısı Howard Gardner'ın çoklu zeka yönteminden etkilendiğini belirtti. Yücel, "İnsanlarda farklı zeka türleri varsa, neden insanlar aynı metotla öğrensinler dedim kendi kendime. Bahçeşehir Kolejleri'nde bu uygulamaya geçilmesine karar verdim ve 5 yıldır bu metodu uyguluyorum. Başarıların çok arttığını ve öğrencilerin daha mutlu olduklarını gözlemledim. Demek ki yapılan iş doğruymuş" derken kişiye özgü eğitim modelinin dünyaya yayılmasını arzuladığını ifade etti. Kişiye özgü öğretim modelini küçük bir adım olarak gördüğünü belirten Yücel, eğitimin ve öğretimin paradigma değişikliğine uğraması gerektiğini aktardı. Yücel, şöyle devam etti:

"Bu anlayışla, kültürle eğitim öğretim devam edemez. Biz eğitimciler öğrenciye bir şey öğretme gayretindeyiz. Mevcut binalar, kalıplar içerisinde bir şey sunmaya çalışıyoruz. Artık bu durumun değişmesi ve eğitim sektörünün bunun en önünde gelen sektör olması lazım. Öğretmenleri öğrencileri doğru eğitebiliyor mu diye sorgulamalıyız. Mensubu bulunduğum üniversitenin eğitim fakültesini bu amaçla açtım. Psikologlar, sosyologlar, eğitimciler daha çok çalışmalı."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bahçeşehir Üniversitesi Enver Yücel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title