Haberler

Bahçeli, Bu Zamana Kadar Neden Evlenmedi

Güncelleme:

Ülkücü camianın 'kolejli hamisi' olarak bilindi. Katıldığı 'Kıbrıs mitingi' onun siyasi bakışının ve yürüyüşünün temel taşı oldu. O kadar yardımseverdi ki askere giden öğrencileri harçlık istemek için onu arardı. Akademisyenliği bırakıp gönül verdiği hareketin içinde önce genel sekreter, Alparslan Türkeş'in ardından da lider oldu.

Habertürk'ten Muharrem Sarıkaya MHP lideri Devlet Bahçeli'nin hayatını ve bilinmeyenlerini masaya yatırdı.

İşte Sarıkaya'nın Bahçeli hakkında kaleme aldığı yazı;

"Sizi siyaset eşiğinden geçiren neydi?" soruma duraksamadan yanıt verdi: "Kuva-i Milliye ruhu ve Başbuğum Türkeş Beyefendi..." Devamını getirmek istediğimde yine özel yaşantısını paylaşmaktan uzak duran ifade yüzüne oturdu; ciddileşti. Üniversiteden öğrencisi olmam nedeniyle bu yüz ifadesinin ardından neyin geleceğini bildiğimden sustum.

Ancak ısrarımdan da vazgeçmeyip öğrencisi olmanın avantajıyla ne zaman aynı konuyu açsam ileri gidemedim, "Bir gün konuşuruz" cümlesiyle karşılaştım. Hakkında yazılmış kitaplar ve ona yakın isimlerle konuştum. Üniversite yıllarımdan hafızamda kalmış bilgileri anımsadım. Yaşam öyküsü çok bilinmeyen, neşeli, yardımsever, dönemine göre burjuva eğitimli, kolejli; bir o kadar da birikimli, arkadaşlık ve dostluklarla dolu.

"HOCAM EVLENİP ÖNÜMÜZÜ AÇSAN"

Bahçeli, üvey annesinin telkinleriyle birkaç kez evlenme aşamasına gelir. Prof. Dr. Rıza Ayhan, o günleri şöyle anlattı: "Bazen takılırdık, 'Hocam bir evlilik yapsanız da önümüz açılsa' derdik. 'Benim hayatım belli, ya partiye ya ocağa ya eve giderim. Benim şansım yok, artık sizin gayretinize, himmetinize kaldı bu iş' cevabını alırdık. Çok çalışırdı, fırsat bulamadı dersem yeridir." Datça'da yazlığı olmasına karşın 2'nci gün ekibi toplar, köylerde propaganda faaliyetinde bulunur.

FERDİ DİNLER ACILI KEBAP YER

Eli açıktır, şık giyinir, Ferdi Tayfur dinler, acılı kebap yer... Masada kimse cebine davranıp hesap ödemeye cesaret edemez. Prof. Dr. Atilla Özer, o günleri şöyle anlatır: "Asistanken durumumuz sınırlıydı. Devlet de kolejde okumuş zengin aile çocuğuydu. Biz 'lokma' deriz aramızda yemek yemeye... 'Devlet Ağa bizi lokmaya götür' derdik. Devlet de bizi İzmir Caddesi'ndeki Ciğer 52'ye götürürdü. Sık sık 'Devlet Ağa şu lokma işine bir daha başlayalım' deyip aramızda gülerdik."

"MİRASLA İLGİLENMEZDİ"

ODTÜ'de okuyan ağabeyi Servet Bahçeli master için Michigan'a gidince Ankara'da bir ev alıp içini döşer, arkadaşları evleneceğini sanır ancak o yine "Memleket meseleleri; vaktim yok" der. İhtilal yıllarında evliliğin eşiğinden döndüğü de olmuştur. Ankara'ya da kız kardeşi Serpil Bahçeli gelmiştir; bugün olduğu gibi Devlet Bahçeli ile aynı evde yaşamını sürdürür. Babasının bıraktığı mirasla da ilgilenmez; yönetimini kardeşlerine bırakır.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Alparslan Türkeş Devlet Bahçeli Habertürk Kıbrıs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (106)

sahiMobil-ANDROID:

bu adamla kim evlenir tipe bak neye benzi

11
46
yanıtYanıtla
çorumlu:

çocuk sevgisini hiç yaşamayan bir adam insanlıktan ne anlasın

16
40
yanıtYanıtla
oflu:

çocuk sevgisi tadmayanın vatan sevgisi yalandır

18
34
yanıtYanıtla
BUZ-HERİF:

Kağıda bakmadan iki kelime edemeyen bir. . . Ne isminde nede soyisminde hayır var kim beyenir bunu

13
31
yanıtYanıtla
erik yi:

ey bahçeli senin bu yalanlarına anan bile gülerdi bence

13
31
yanıtYanıtla
YASEMİN^^^^^^^^^^^^:

yaptığı matematiksel hesaplar yine tutmamıştır. . . . . . . . . . . .

13
28
yanıtYanıtla
OBJEKTİJ30:

evlat acısı nedir bilmediği ırkçılık ve şehit cenazeleri üzerinden siyaset yapıyor

13
28
yanıtYanıtla
ragi1907:

SENI KIM ALACAKKI MORUKK HAHHAHHAH

16
24
yanıtYanıtla
VatanmobilWeb@haberler.com:

Helal sana Türkmen beyim

32
7
yanıtYanıtla
cizrespormobilWeb@haberler.com:

Rivayete göre aleti kesilmiş.o yüzden böyle.bilmiyorum artık

9
29
yanıtYanıtla
Tüm 106 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title