Haberler

Aziz Yıldırım, Müjdeyi Verdi

Güncelleme:

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Divan Kurulu toplantısında üyelerin karşısına çıktı. Yıldırım, Kenan evren Lisesi'nin kulübe devredildiğini açıkladı.

Fenerbahçe Kulübü uzun yıllardır almaya çalıştığı Kenan Evren Lisesi'nin arazisinde mutlu sona ulaştı. Dün itibari ile Fenerbahçe Kulübüne devredilen Kenan evren Lisesi Haziran ayı sonunda eğitim-öğretim yılının sona ermesi ile kulübe devredilecektir. Fenerbahçe Kenan Evren Lise'ni alabilmek için Melli Eğitim Bakanlığı'na 3 okul bir de spor salonu yaparak teslim etti.

1 MİLYON ÜYE KONUSU

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 1 Milyon Üye kampanyasıyla ilgili eleştirileri yanıtladı. 2000 TL karşığında Temsilci Üye olanların doğrudan oy hakkına sahip olmaması hakkında açıklamalarda bulunan Yıldırım "Şu anda 1 milyon kişiye oy kullandırmak mümkün değil. Ayrıca geçmişte tam para verip üye olanların da haklarını korumak lazım. Ama bundan 5-10 yıl sonra kabul görürse temsilci üyeler de normal üye sayılabilir" dedi.

"KAZANILMIŞ BAZI HAKLAR VAR"

"Gönül isterdi ki herkes sıfırdan üye olsun, yeni olacaklar da bu kategoride sayılsın" diyen Yıldırım bugüne kadar kazanılmış bazı haklar olduğunu hatırlattı. Normal üyeliğin 10.000 TL, temsilci üyeliğin ise 2.000 TL olduğu kulüpte yıllarca insanların yüksek bedeller karşılığında kulübe üye olduğunu belirten Aziz Yıldırım, "Kendi kaynaklarından birşeyler artırıp bu kulübe verip üye olanlar var. Şimdi onları elimizin tersiyle itip onlara 'yeni bir sisteme geçiyoruz, üyeliği 500 lira 1000 lira yapıyoruz' diyemeyiz. Kazanılmış bazı haklar var' dedi.

"HERKESİN EŞİT OY HAKKINA SAHİP OLMASI LAZIM"

Temsilci üyelerin de normal kongre üyeleri gibi bireysel oy hakkına sahip olmasının şu aşamada mümkün olmadığını ifade eden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu tüzüğü kulübün içindeki deneyimli insanlar hazırlandı. Bu sizin söylediğiniz şey (Herkesin eşit oy hakkına sahip olması) belli yıllar geçtikten sonra gerçekleşebilir"

5-10 YIL SONRA YENİ SİSTEM

1 Milyon Üye kampanyasının amacının iyi anlaşılması gerektiğini belirten Fenerbahçe Başkanı, "2 amaç var. Birincisi kulübe ekonomik kazanç sağlamak; taraftarı maddi sıkıntılara ortak etmek. İkincisi çoğulcu birsistemi getirmek. Ama bir günde 1 milyon kişiyle kongre yapamazsınız, tepe taklak olursunuz. Zaman lazım." diye konuştu. 2000 liraya üye olanlar için Türkiye'nin her yerinde Fenerbahçeli Evleri açacaklarını da söylerine ekleyen Yıldırım, insanların böylece kaynaşacağını vurguladı. Yıldırım, başlarda aksaklıklar olacağını ama ileride, belki 5 belki 10 yıl sonra herkesi eşit biçimde oy kullanacağı bir sisteme de geçilebileceğini belirtti.

KOLEJ MÜJDESİ

Bu arada diğer konularda da açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Başkanı, "Kolejle ilgili arsayı aldık. Ödemeyi 15 gün içinde yapmamız için yazı geldi. Önümüzdeki hafta 17 milyon TL'yi ödemeye başlıyoruz" dedi.

"DENETLENMESİN DİYE PARA ÖDEDİK, ŞİMDİ DENETLİYORLAR"

Yıldırım konuşmasını şu ilginç sözlerle tamamladı: "Buradan devlete söylemek istiyorum. 2002'den beri her yıl Fenerbahçe Spor Kulübü ve belki diğer kulüpler de maliye tarafından denetlenmiştir. 2008 ile 2010 arasında ise devletimiz 'Belli bir bedel öderseniz bu yılları denetlemeyeceğim' diye bir kanun çıkardı. Biz de buna uyduk, o bedeli yatırdık ama şimdi o yıllar maliye tarafından incelenmeye başladı. Ama ben devlete güveniyorum, o yılların denetlenmemesi gerektiğini buradan söylüyorum."

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Aziz Yıldırım Kenan Evren Spor Haberler

500

Yorumlar (7)

yurttas:

isin ilginc yani kendi agziyla diyorki 2008-2010 yillari arasinda denetleme yapilmamais icin devlete para yatirdik ama simdi o yillardaki mali yapimizi denetliyorlar, denetlemesinler diyor!!! ne var o yillarda??? denetlenmeyelim diye para yatirmak neyin aklidir!!!?? nasilsa denetlenmeyecegiz o yillarda diye kulübün paralarini nerelerde kullandiniz?? paralar o yillarda sike icin mi kullanildi?? bunlar ortaya cikacak diye korkuyor ve aman denetlemeyin, sikeden kurtulamamma getiriyor. !!

1
8
yanıtYanıtla
bio:

Yaparlar hem parayı alırlar, hemde para vermeyenle eşit kefeye koyarlar. . . . Hatta ödemeyen daha söz sahibi olur. . . . Hükümetin FB. ye takıntısı var herhalde. . . . .

7
2
yanıtYanıtla
efe can:

simdi birsey yazacagim evin önündeki arabami yakarsiniz en iyisi yazmayim

yanıt0
yanıt0
ŞİKOCU FB.COM:

Tam tersi hükümetin eski başkanı (''''Kişilerle kurumları ayırmak lazım. '''' diyen kişi) olmasaydı fener PTT 1. ligde şampiyon olurdu. . . Aziz amcanız da Aydın veya Düzce''de tesbih çekerdi.

yanıt0
yanıt0
ERKAN:

AZİZ YILDIRIM TÜRK FUTBOLUNU KATLETTİN ZARARDAN BAŞKA BİŞEY VERMEDİN ŞİKE YAPTIN YANINDA BEŞİKTAŞIDA YAKTIN ÇEK ARTIK TÜRK FUTBOLUNDAN ELİNİ DAHA FAZLA ZARAR VERME

4
1
yanıtYanıtla
İŞTE BAŞKAN:

Anlaşılan başkan devletin yaptığı denetimden rahatsız olmuş. Acaba neden?? Şike yaptığı için rahatsız olmuş olabilir mi? Devlet istediği Zaman denetleyecek tabi ki. . Ama devletin yeniden yargılamasından rahatsız olmuyor. Çünkü işine geliyor. . Zira daha önceki bütün yargılamalardan aleyhine karar çıkmış. . Hadi bakalım Aziz başkan bundan sonra beraat edene kadar yargılanacak!!

1
1
yanıtYanıtla
SEYRANTEPELİ:

adamın dibi. namus timsali. insan değil melek. yalancı UEFA. . . . . kahrolsun şikecilerrr. . . .

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title