Haberler

Azerbaycan ordusu, 28 yıldır işgal altında bulunan Laçın'a girdi

Güncelleme:

Azerbaycan ordusu, 28 yıldır Ermenistan'ın işgali altında bulunan Laçın iline girdi. Ermenistan, yapılan anlaşma çerçevesinde 20 Kasım'da Ağdam'dan, 25 Kasım'da da Kelbecer'den çekilmişti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Azerbaycan ile Ermenistan arasında Rusya'nın ara buluculuğunda imzalanan ateşkes anlaşması gereği, Azerbaycan ordusunun Laçın'a girdiği duyuruldu.

1992'DE İŞGAL EDİLMİŞTİ

Ermenistan sınırında bulunan Laçın, Dağlık Karabağ ile Ermenistan arasında tek yol olan ve "Laçın koridoru" diye isimlendirilen yolun stratejik önemi dolayısıyla 1990'lı yıllardaki savaşta Ermeni güçlerin ilk hedeflerinden biri olmuş ve 18 Mayıs 1992'de işgal edilmişti.

ERMENİSTAN YENİLGİNİN ARDINDAN ÇEKİLME ANLAŞMASINI İMZALAMIŞTI

Azerbaycan ordusunun 27 Eylül'de başlattığı operasyonda, 5 kent merkezi, 4 kasaba ve 286 köyün kurtarılması üzerine Ermenistan yenilgiyi kabul etmiş, işgal altındaki Ağdam, Laçın ve Kelbecer illerini de boşaltacağını taahhüt eden anlaşmaya imza atmıştı.

AĞDAM VE KELBECER'DEN ÇEKİLMİŞTİ

Ermenistan ordusu, 20 Kasım'da Ağdam'dan, 25 Kasım'da da Kelbecer'den çekilmişti.

LAÇIN KORİDORU NEDİR?

Laçın Koridoru, Azerbaycan sınırları içinde bulunan bölgede, Ermeni güçleri tarafından işgal edilen ve Ermenistan'ı Dağlık Karabağ'a bağlayan geçit bölgesi olarak biliniyor.

Kaynak: AA / Dünya

Ermenistan Azerbaycan Rusya Haberler

500

Yorumlar (13)

Azerbaycan türkü:

Şükür Rabbime,azerbaycanlıların ahı yerde kalmadı,Hocalıda katl edilen insanların,şehitlerimizin kanı yerde kalmadı,ermeniden azerbaycanlıya dost olmaz,biz onların yaptıklarını unutmamalıyız,Hocalıda hamile kadınları nasıl öldürdüklerini,kadınlarln karnına kedi yavrularını nasıl koyduklarını unutmamalıyız!!Unutkan olmamalıylz ki,ayın şeyleri tekrar yaşamayalım!!

10
2
yanıtYanıtla
Tarkan:

Yanlis puan verdim

yanıt1
yanıt0
MALATYALI:

BU SON OLSUN BÜTÜN İŞGALCİLER İŞGAL ETMİŞ OLDUĞU TOPRAKLARI ASIL SAHİPLERONE BIRAKMALI AZERBAYCANIN HAKLI VE ŞANLI DİRENİŞİ EZİLMİŞ VE SÖMÜRÜLMÜŞ OLAN TOPRAĞI VE HAKLARI GASP EDİLMİŞ OLAN BÜTÜN HALKLARA ÖRNEK OLSUN

10
2
yanıtYanıtla
BoZKuRT:

Kurt kışı atlatır yediği ayazı unutmaz. Başkalarının eteğinin altından bu topraklara, bu coğrafyaya kan getirenlerin. Kanı kuruyacak....

yanıt1
yanıt0
murat:

karabağ azerbaycandır. topunuz gelsin.

9
0
yanıtYanıtla
Metin:

Azerbaycan halkını ve ordusunu kutluyorum Kahrolsun Ermenistan’dan gelen katil sürüleri

6
1
yanıtYanıtla
AAA:

VE SON SÖZ SÖYLENDİ BİR TÜRK DÜNYAYA BEDELDİRR. . . .

4
1
yanıtYanıtla
Ücra:

Kesin yakip gitmislerdir

5
0
yanıtYanıtla
can:

bu pilav daha cok su kaldirir isitip isitip yiyorlar millet can derdinde aliyev gündemde kalmak icin her yolu deniyor bitti bitti kimse seni kaile almiyor ayni türkiye gibi

0
5
yanıtYanıtla
Zoruna Gitmiş:

Bu durum senin çok zoruna gitmiş anlaşılan

yanıt4
yanıt0
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title