Haberler

Ayvalık'taki Garnizonda Devir Teslim Töreni

Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Ali Çetinkaya İlk Kurşun Rehabilitasyon Merkezi ve Ayvalık Garnizon Komutanlığı görevini yürüten Personel Albay Mehmet Canlı'nın emekliye ayrılması üzerine, devin teslim töreni gerçekleştirildi.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden devir teslim töreninde Ali Çetinkaya TSK İlk Kurşun Rehabilitasyon Merkezi'nin tarihçesi okundu. Atanan ve emekliye ayrılan komutanların özgeçmişlerinin ardından konuşan İlk Kurşun Rehabilitasyon Merkezi'nin eski komutanı Personel Albay Mehmet Canlı, görevinin son dört yılını İlk Kurşun Ali Çetinkaya Rehabilitasyon Merkezi'nde büyük bir gururla her şeyin en iyisine ve en güzeline layık olduğuna inandığı şehit ailelerine ve gazilere hizmet ederek geçirdiğini söyledi.

Albay Canlı, konuşmasında, "Göreve ilk geldiğim gün şehit yakınları ve gazilerimiz başımızın tacıdır demiştim. 4 yıllık görev süremi çalışma arkadaşlarımla birlikte çok güzel eserleri vücuda getirerek şehit aileleri ve gazilerimizin buradaki yaşam kalitesini yükseltici tedbirleri alarak tamamladığıma inanıyorum. Türkiye'de ve dünyada başka bir örneği olmayan bu kutsal görevini silah arkadaşım personel Albay Aydın Nazlı'ya devretmenin huzur ve mutluluğu içerisindeyim. Bu gün devir teslim töreniyle birlikte 34 yıldır büyük bir onur ve gururla üzerimde taşıdığım üniformama veda ediyorum. Geçmişte kalan 34 yıllık süreçte Atatürk ilkelerine her zaman inançla bağlı bir Türk subayı olarak ettiğim yemine bağlı kalmış, ülkeme ve milletime doğruluk ve muhabbetle hizmet etmiş bulunuyorum" dedi.

İlk Kurşun Rehabilitasyon Merkezi ve Ayvalık Garnizon Komutanlığı görevini devralan Personel Albay Aydın Nazlı da, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ülkesine ve milletine doğruluk ve sadakatle hizmet yemini eden kendisine tevdi edilen her türlü görevi mesai merfumu gözetmeden üstün vazife anlayışıyla yerine getirme inancını taşıyan Atatürk düşünce sistemini rehber edinen bir personel olarak bu günden sonra da aynı inanç ve görev anlayışı içerisinde kendisine verilen bu göre en iyi şekilde yerine getirme gayreti içerisinde olacağını bildirdi. Nazlı, "Bizlere misafirliğe gelen ve rehabilitasyon merkezinin asıl sahipleri olan şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve değerli aileleri her zaman başımızın tacı, onlara hizmet etmek ve onlarla bütünleşmek benim ve personelimin onuru ve gururu olacaktır" dedi. TSK İlk Kurşun Rehabilitasyon Merkezi'nin hizmet anısı Personel Albay Aydın Nazlı tarafından Personel Albay Mehmet Canlı'ya takdim edildi. Ardından Ege Ordusu Komutanlığı Brövesi ise Canlı tarafından Nazlı'ya takıldı.

TOPÇU'DAN ANLAMLI KONUŞMA

2000 yılında İlk Kurşun Rehabilitasyon Merkezi'ni devralan şube müdürünün kendisi olduğunu kaydeden 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Topçu, "TSK İlk Kurşun Rehabilitasyon Merkezi'nin komutanı Personel Albay Mehmet Canlı ve ailesini uğurlamak için buradayız. Görevi devreden Albay Mehmet Canlı, TSK iç hizmet kanununda yer alan temel niteliklere sahip, cumhuriyetin temel niteliklerine gönülden bağlı, son derece yüksek insani ve ahlaki değerlere sahip, mesleki bilgisi sevk ve idare yeteneği yüksek mümtaz bir subayımızdır. Kendilerine yeni emeklilik yaşamlarında, çocuklarıyla birlikte sağlık ve mutluluklar diliyorum. Görevi devralan Albay Nazlı'da bir Türk subayında olması gereken bütün niteliklere sahip çok değerli arkadaşımızdır. Albay Nazlı'yı güzel ve bir o kadar da zor bir görev beklemektedir. Buradaki şehit aileleri ve gazilerimizi memnun etmek bundan sonra onun görevi olacaktır. Çok önemli işlevi olan bu rehabilitasyon merkezini çok daha iyi seviyelere taşıyacağından asla şüphem yoktur. Bu merkez vatansever Ayvalıklıların her birinin cebinden, gönlünden verdikleri mütevazi katkılarla yapılmış ve benim tugay şube müdürü olarak görev yaptığım dönemde teslim alınmış, büyük bir özveri örneğidir. Burasının dünyada ve Türkiye'de başka bir eşi ve benzeri yok. Şehit yakınları, şehit aileleri ve gazilerimiz bizim baş tacımızdır. Biz onları yinede 9- 10 gün değil 365 gün omuzlarımızda, başımızda taşısak yine azdır. O çocukların, o kardeşlerimizin, o silah arkadaşlarımızın nasıl şehit olduklarını, nasıl kahramanlık sergilediklerini ve nasıl bu şekilde vatanı kurtarmak için cansiperane mücadele ettiklerini en yakın bizler biliyoruz. Vatan için, millet için, toprak için her şeyinize feda edebilirsiniz paranızı verebilirsiniz, zamanınızı, malinizi, mülkünüzü, elinizde ne varsa verebilirsiniz ama insanın en değerli varlığı olan evladını feda etmek herkese nasip olmaz. Dolayısıyla biz bu şehit yakınlarına biz burada bir rehabilitasyon merkezini aşağıda bir plajı değil sahip olduğumuz her şeyi versek de onların haklarını ödeyebileceğimizi sanmıyorum" şeklinde konuştu.

PROTOKOL TÖRENDE HAZIR BULUNDU

TSK İlk Kurşun Rehabilitasyon Merkezi ve Ayvalık Garnizon Komutanlığı devir teslim törenine 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Topçu'nın yanı sıra Ayvalık Kaymakam vekili Gömeç Kaymakamı Naif Yavuz, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, askeri ve mülki erkanın yanı sıra şehit yakınları da katıldı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Garnizon Komutanlığı Balıkesir Ali İlk Ayvalık Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
title