Haberler

Ayvalık'ta Uluslararası Zeytin Hasat Günleri Başladı

Güncelleme:

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde düzenlenen '10'uncu Ayvalık Zeytin Hasat Günleri', bu yıl ilk kez uluslararası hale getirildi.

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde düzenlenen '10'uncu Ayvalık Zeytin Hasat Günleri', bu yıl ilk kez uluslararası hale getirildi. Cumhuriyet Meydanı'na kurulan ve firmaların ürünlerini teşhir ettiği stantlardan oluşan Zeytin Pazarı'nda vatandaşlar, yeni hasat zeytinyağını tatma fırsatı buldu.

Ayvalık Ticaret Odası, Ayvalık Belediyesi ve Ayvalık Ziraat Odası'nın katkılarıyla bu yıl 10'uncusu düzenlenen Uluslararası Ayvalık Zeytin Hasat Günleri saat 11.00'de açılış seremonisiyle başladı. Ayvalık Belediyesi'nin bando öncülüğünde yapılan kortej yürüyüşünün ardından, ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan stantlarda çeşitli firmaların zeytin ve zeytinyağı ürünleri tanıtıldı. Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Gömeç Kaymakamı Naif Yavuz, MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, CHP'li Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçılar Birliği Başkanı Gürkan Renklidağ, Edremit Körfezi'ndeki belediyelerin yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sektör temsilcileri ve vatandaşların katıldığı 10'uncu Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Günleri'nin açılışında konuşan Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Benhan İbrahim Kantarcı, zeytin ve turizmin Ayvalık'ın en önemli iki değeri olduğuna işaret etti. Kantarcı şöyle dedie:

"Zeytin, hayata gözlerimizi açtığımız günden itibaren bir kent geleneği, bir aile mirası olarak yaşamımızın olmazsa olmaz bir parçasıdır. Turizm ise Ayvalık'ın geleceğine dönük vazgeçilmez zenginliği ve üstünlüğüdür. Bizler bu iki değeri, zeytinimizi ve turizmi, daha da yukarılara taşımak için çalışıyoruz. Şenliğimiz ilk kez uluslararası bir nitelik kazandı. Böylece, Ayvalık'ın güzelliklerini, zeytinimizin ve zeytinyağlınızın kalitesini daha geniş bir alana yayma yolunda önemli bir aşama kaydettik. Bu yılki sloganımız 'Zeytinyağı, Hayat Bağı' olarak belirlendi."

ZEYTİNYAĞINA PRİM DESTEĞİ İSTENDİ

TBMM'de zeytin üreticisi ve sanayicisinin sorunlarını her defasında dile getirdiğini ve sayısız önerge verdiğini hatırlatan MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut da, zeytinyağına da fındık ve ayçiçekte olduğu gibi eşit koşullarda prim desteğinin verilmesini ilgili Bakanlıklara ilettiğini söyledi.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, her yıl hasat şenliği etkinlileri kapsamında Cumhuriyet Meydanı'na kurulan ve firmaların ürünlerini teşhir ettiği stantlardan oluşan Zeytin Pazarı'nın yetersiz kaldığını anlattı.

Konuşmaların ardından, protokol ve vatandaşlar Zeytin Pazarı'ndaki stantları dolaşarak, yeni hasat zeytinyağlarını tattı. Açılış serenomisinin ardından, vatandaşlara 1.5 ton civarında zeytinyağıyla pişirilen balık ekmek ikramında bulunuldu. - Ayvalıkbalıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Kantarcı Rahmi Gençer Balıkesir Ayvalık Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! UEFA ülke puanı sıralaması! (GÜNCEL) 19 Nisan Türkiye güncel ülke puanı sıralamasında kaçıncı sırada?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title