Haberler

Ayvalık'ta Şefkatli Eller Yorulmak Bilmiyor

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, kimsesiz yaşlılar ve bakıma muhtaç insanlar için bir Huzurevi yaptırılması için kurulan Ayvalık Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği, ihtiyaç sahiplerine adeta hızır gibi yetişiyor.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, kimsesiz yaşlılar ve bakıma muhtaç insanlar için bir Huzurevi yaptırılması için kurulan Ayvalık Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği, ihtiyaç sahiplerine adeta hızır gibi yetişiyor.

Çalışmalarını 'Ayvalık'ın Fatma Annesi' olarak nitelendirilen Fatma Cavlu'nun başkanlığında sürdüren dernek, yaklaşık iki ay önce ilçedeki eski Şehirlerarası Otogarında bulunan bir binada sürdürdüğü kermesle kimsesizlerin kimsesi olmaya devam ediyor. Bununla yetinmeyen dernek yönetimi Ramazan ayı nedeniyle gerçekleştirdiği 270 kişilik iftar yemeğiyle de ilçede bu alanda bir ender görülebilecek bir başarıya daha imza atmasıyla da kendisinden söz ettiriyor. İnsanlara sevgiyle yaklaşan herkesin başarıyı yakalayabileceğine inandığını vurgulayan dernek başkanı Fatma Cavlu ise, "Bizim asıl amacımız ilçemizde çok ciddi bir sorun olarak gördüğümüz bir huzurevini kazandırmaktır. Bir avuç gönüllü üyelerimiz ve dostlarımızla bu uğurda çok ciddi mücadele veriyoruz. Bu konuda bizlere sağolsunlar Balıkesir Valimiz Sayın Ahmet Turhan ile Ayvalık Kaymakam vekili ve Gömeç Kaymakamımız Naif Yavuz destek veriyor. Şu anda belirlenen arsada yakın zamanda ilçemizde kimsesi olmayan ve sokaklarda yaşayan yaşlılarımızla, ihtiyaç sahibin insanlarımızın barınmasını sağlayabilmek adına yapacağımız huzurevimizin temelini atmayı hedefliyoruz" dedi.

Sadece ilçeye huzurevi yaparak ulvi görevlerini tamamlayamayacaklarına inandıkları için aynı zamanda ilçe genelindeki yoksul aileler, engelliler ve fakir öğrenciler için de ekonomik yardımlarda bulunmaya çabaladıklarının altını çizen Cavlu, "İlçemizdeki bir çok sivil toplum kuruluşu ekonomik darboğazlar nedeniyle faaliyet yapabilmekte zorlanırken, bizler çok şükür bir çok ihtiyaç sahibine ulaşmayı başarabiliyoruz. Ben bunun manevi bir hadise olduğuna inanıyorum. Çünkü dernek yönetimimizle, bizlere destek olan gönüllülerimiz gerçekten bu işi herhangi bir çıkar bekleyerek yapmıyorlar. Bu yüzden de yüce Mevla'mızın, bizlerin başarılı olmasına vesile olduğunu düşünüyorum" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Ayvalık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title