Haberler

Ayvalık'ta Denizcilik ve Kabotaj Coşkusu

Güncelleme:

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 88. yıldönümünü coşkuyla kutlandı.

Bu kapsamda yarın saat 09.30'da Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk anıtı önünde toplanan olan protokol ve vatandaşlar, Liman Başkanı Hüseyin Demir'in öncülüğünde anıta çelenk sunumuyla başlayan tören; Atatürk ve Deniz Şehitleri anısına saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı ile start aldı. Tören; Pakmaya Kenan Kaptan Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi öğrencilerinden Sıla Paydan ve Barış Geren tarafından şiirlerin okunmasının ardından, Ayvalık Liman Başkanı Hüseyin Demir'in günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını yapmasıyla sürdü. Pakmaya Kenan Kaptan Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi öğrencisi Deniz Güner'in 'Denizcilik Andı'nın okunmasının ardından saat 10.00'da yolcu motoru iskelesinde hazır bekletilen Sahil Güvenlik botuyla hazırlanan çelenk şehit denizcilerin ruhuna izafeten ilçe protokolü tarafından denize bırakıldı.

Pakmaya Kenan Kaptan Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Piri Reis'in haritalarının sergilendiği Cumhuriyet Meydanındaki serginin açılışının ardından yarışmalara geçildi. Ayvalık'taki 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramın etkinliklerinde her yıl olduğu gibi 100 metre Serbest Yıldızlar, 100 metre Serbest Gençler, 100 metre Serbest Büyükler yarışlarının yanı sıra günün en renkli ve heyecanlı yarışı yağlı direkten bayrak alma ve Marina ile Cumhuriyet Meydanı arasında kano yarışı ve denizden ördek kapma yarışları izleyenlere heyecanlı ve keyifli dakikalar yaşattı.

Bu kapsamda yapılan yarışlarda; 100 Metre Serbest Yıldızlar kategorisinde; Çetin Akkoç birinci, Uğur Kalburcu ikinci ve Berkin Aydınalp üçüncü oldu. 100 Metre Genç Erkekler Serbest yarışında ise; Doruk Kaynak birinci olurken, ikinciliği Ali Emre Akkoyunlu, üçüncülüğü Berkay Türedi kazandı. 100 Metre Büyük Erkekler Serbest Yüzme Yarışmasında ise; Servet Seyhan birinci, Resul Korkmaz ikinci, Volkan Güler üçüncülüğü elde etti. 100 Metre Serbest Kızlar Yüzme Yarışmasında ise birinciliği Güneş Öncü ikinciliği, Seher denir ve üçüncülüğü ise Sıla Paylan elde etti.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında Ayvalık'ta yapılan etkinlikler kapsamındaki Kano yarışmasında ise birinciliği Mert Aytaç elde ederken, ikinciliği Mustafa US ve üçüncülüğü de Hakan Çelen kazandı. Etkinliklerde Ördek Kapma Yarışmasında ise suya bırakılan canlı ördeği yakalamayı başaran sporcunun ismi; Servet Seyhan oldu.

YAĞLI DİREK BİRİNCİSİ 4. KEZ YILDIZ

Ayvalık'taki Denizcilik ve Kabotaj Bayramında her yıl olduğu gibi en büyük ilgiyi Yağlı Direkten bayrak alma yarışı gördü. Son derece çekişmeli, geçen yarışmada yağlı direğin ucundaki bayrağı geçen yıl olduğu gibi bu yılda, Selahattin Yıldız aldı. Yıldız'ın 4. kez yağlı direk yarışını kazandığı öğrenildi. Yarışmalarda dereceye giren yarışmacıların hediyeleri; Ayvalık Kaymakam vekili ve Gömeç Kaymakamı Naif Yavuz, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ve Ayvalık Liman Başkanı Hüseyin Demir tarafından verildi.

MİLLİ ATLETLERDEN KUPA JESTİ

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinliklerinde, katıldıkları yurt içi ve yurt dışı şampiyonalarda elde ettikleri büyük başarılarla Türkiye'nin ve dolayısıyla Ayvalık'ın göğsünü kabartan Ayvalık Atletizm Kulübü'nün Milli Sporcuları ise son katıldıkları Adapazarı'ndaki Kulüpler arası Yürüyüş Türkiye Şampiyonası finalinde birincilik kupalarıyla törene katılması ise başta protokol üyeleri olmak üzere vatandaşlar tarafından büyük bir gururla karşılandı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kabotaj Ve Deniz Bayramı Hüseyin Demir Balıkesir Ayvalık Yerel Haberler

title